ÎN ANUL 2014 UniCredit Bank, creştere a volumelor de finanţare în domeniul agricol de 27% faţă de anul precedent

Adina Lateş
Bănci-Asigurări / 29 octombrie 2015

UniCredit Bank şi UniCredit Leasing înregistrează creşteri ale volumelor de finanţare acordate companiilor cu activitate în domeniul agricol. Astfel, banca a obţinut în 2014 o creştere de 27% faţă de anul precedent, în timp ce instituţia de leasing estimează pentru 2015 un volum de finanţări acordate acestui sector cu peste 20% mai mare faţă de anul trecut, informează un comunicat de presă remis astăzi redacţiei.

Conform sursei citate, în 2014, valoarea medie a creditului acordat de către bancă în agricultură a fost de 5,4 milioane de lei pentru segmentul corporate şi 353.000 de lei pentru întreprinderile mici şi mijlocii. În ceea ce priveşte UniCredit Leasing, valoarea medie a finanţărilor acordate anul trecut a fost de peste 175.000 de lei.

"Strategic, UniCredit Bank şi UniCredit Leasing urmăresc continuarea creşterii ritmului de finanţare în domeniul agricol şi în perioada următoare. În acest sens, UniCredit participă la evenimente şi târguri dedicate sectorului, unul dintre acestea fiind INDAGRA, cel mai mare şi important eveniment agricol din România, care se desfăşoară în perioada 28 octombrie - 1 noiembrie la Romexpo în Bucureşti. Finanţările UniCredit vizează achiziţia de utilaje şi echipamente agricole, de terenuri agricole, proiectele derulate cu fonduri europene, culturile agricole şi stocurile, precum şi serviciile de leasing operaţional", se arată în comunicat.

Grupul UniCredit oferă clienţilor diverse structuri de finanţare personalizate în funcţie de nevoile fiecăruia. Una dintre acestea este finanţarea cheltuielilor curente prin intermediul unei linii de credit (pentru cheltuielile generate de culturile agricole, de creşterea animalelor, furnizori utilizaţi, salarii etc.). O altă soluţie este finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente, pe baza adeverinţelor eliberate de APIA. Finanţarea cheltuielilor cu înfiinţarea şi întreţinerea culturilor agricole, la rândul ei, asigură finanţarea cheltuielilor pentru: seminţe, insecticide, pesticide, salarii, costul culesului şi transportului, costul depozitării.

Reprezentanţii UniCredit precizează că banca mai oferă şi finanţarea stocurilor pentru furaje, materie primă pentru procesare sau activităţi de comerţ, precum şi finanţarea achiziţiei de terenuri agricole prin credite pe termen mediu/lung.

"În plus, banca va continua să susţină, ca şi până acum, proiectele din fonduri europene prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, program care a beneficiat de o pondere de circa 35% din totalul finanţărilor pentru proiectele din fonduri europene aferente perioadei 2009 - 2015", au adăugat aceştia.

Finanţarea achiziţiei de utilaje, echipamente agricole sau linii de producţie prin leasing sau credit şi finanţarea achiziţiei sau construcţiei/modernizării spaţiilor de producţie, depozitare, silozuri, sere, solarii, investiţii în cadrul fermelor de animale etc. se adaugă soluţiilor UniCredit. Serviciile de Leasing Operaţional şi de consultanţă în asigurări întregesc oferta adresată companiilor din agricultură, se mai menţionează în sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb