ÎN ANUL 2022 Simtel Team a înregistrat o cifră de afaceri de 137 milioane de lei

S.B.
Piaţa de Capital / 17 februarie 2023

Simtel Team a înregistrat o cifră de afaceri de 137 milioane de lei

Simtel Team raportează, la nivel individual, o cifră de afaceri de 137 milioane de lei pentru anul 2022, o creştere cu 134% faţă de anul 2021 şi un profit net de 12 milioane de lei, o apreciere cu 96%, comparativ cu 2021.

Divizia de energie verde a avut cea mai mare contribuţie la cifra de afaceri, de 77%, telecomunicaţiile au reprezentat 21%, în timp ce alte linii de business au contribuit cu 2%.

"Anul 2022 este unul istoric pentru noi şi întreaga echipă Simtel Team, fiind de departe cel mai bun an de la înfiinţarea companiei, atât din punct de vedere financiar, cât şi al proiectelor în care am fost implicaţi. Pe parcursul anului trecut am pus în funcţiune centrale electrice fotovoltaice cu o putere instalată de aproximativ 45 MWp, iar portofoliul de clienţi s-a extins cu 70 clienţi. Totodată, suntem mândri că anul trecut am reuşit să facem primul pas în strategia noastră de expansiune la nivel internaţional, prin deschiderea unei filiale în Republica Moldova, o piaţă în care cererea pentru soluţii de energie regenerabilă va continua să crească în următorii ani. Rezultatele extrem de bune înregistrate în anul 2022, la nivel individual, nu ar fi fost posibile fără sprijinul investitorilor Simtel, care au venit încă o dată alături de noi prin participarea la operaţiunea de majorare a capitalului social din iunie 2022. Le mulţumim pentru încrederea acordată echipei noastre şi planurilor de dezvoltare şi le transmitem că rămânem dedicaţi obiectivului nostru de a contribui la independenţa energetică a României pe termen lung", a declarat Iulian Nedea, cofondator şi CEO al Simtel Team.

În 2022, Simtel Team a înregistrat venituri operaţionale de 137,1 milioane de lei, o creştere de 134% faţă de anul 2021, când compania a generat venituri operaţionale de 58,7 milioane de lei, iar rezultatul net a crescut de la 6,1 milioane de lei în 2021, la 12 milioane de lei în 2022, o apreciere cu 96%. Astfel, la nivel individual, Simtel Team a înregistrat venituri operaţionale cu 34% peste veniturile operaţionale bugetate pentru anul 2022 şi un profit net, la nivel individual, cu 10% peste cel vizat la nivelul lui 2022.

Performanţa realizată în 2022 la nivelul rezultatelor financiare a fost determinată de aportul excelent şi continuu al liniei de business de energie regenerabilă, care a generat 77% din cifra de afaceri totală, o creştere a ponderii totale faţă de 2021 cu 8 puncte procentuale. Prin urmare, această divizie, care se concentrează în primul rând pe soluţii de eficientizare a consumului de energie prin construirea, întreţinerea şi operarea centralelor electrice fotovoltaice pentru retaileri, pe acoperişurile acestora sau în cadrul parcurilor fotovoltaice mari, construite pe teren, a contribuit cu aproximativ 105,5 milioane de lei la cifra de afaceri aferentă anului 2022, comparativ cu 40,4 milioane de lei generate în 2021.

Linia de business de integrator în domeniul telecomunicaţiilor a contribuit cu 21% la cifra de afaceri totală, şi au generat venituri de aproximativ 28,8 milioane de lei în 2022, faţă de 18,2 milioane de lei în 2021. Ponderea celorlalte linii de business a rămas nesemnificativă, reprezentând 2% din cifra de afaceri totală.

Simtel Team va publica rezultatele financiare consolidate, care includ rezultatele înregistrate de ANT Power şi Advanced Robotics, a cărei denumire a fost schimbată în Agora Robotics, la mijlocul lunii martie, cu 30 de zile înainte de Adunarea Generală Anuală a Acţionarilor din data de 18 aprilie 2023. Conducerea menţionează că performanţa la nivel de grup va întări şi mai mult rezultatele la nivel individual.

"ANT Power, a avut parte de o activitate intensă în 2022, proiectele de prognoză de producţie de energie în parcurile fotovoltaice fiind în continuă creştere. În plus, compania este implicată şi în proiecte în care efectuează prognoză de producţie şi pentru parcurile eoliene, cu un grad de precizie extrem de ridicat. Totodată, Agora Robotics estimează că procesul de R&D în care este implicată va duce la crearea primului prototip de robot ce realizează curăţenie în mod autonom în spaţiile industriale sau de retail, până la finalul lunii mai 2023. Începerea producţiei de serie este avută în vedere pentru primul trimestru din anul 2024", a adăugat Iulian Nedea.

Opinia Cititorului ( 20 )

  1. Rezultatele marete se lasa asteptate.Anul trecut au avut marja neta peste 10 acum e 8,7%.Se vede ca din cauza ca le cesc cheltuielile materiale mult mai accelerat decat veniturile.Asta inseamna ca depind doar de economii de volum,doar ca exact aici e problema lor.Inca au PER peste 18 si volumul mai e maxim pana anul viitor cand toate prognozele indica atingerea capacitatii maxime permise de retea pentru regenerabile.Cum se instaleaza anul asta parcuri gigant inseamna ca SMTL mai are spatie de crestere limitat.

    Asta e pericolul la firmele fara produs,ei sunt montatori.Ai niste ani de boom cat merge industria care e masiv ciclica si pe urma declin abrupt.Iar asta nu se pupa deloc cu PER uri 2 digiti pentru ca-ti asumi risc foarte mare cu recuperarea investitiei pentru ca prinzi inevitabil multi ani cu industria de profil mergand foarte slab. 

    De studiat precedentul cilcu,asa-numit ciclul 1 pe regenerabile in Romania.Cativa ani si pe urma deceniu pierdut.

    SMTL nu poate avea o crestere organica pentru ca nu activeaza intr-o piata care se misca in cicluri predictibile.Are varfuri 1-2 ani si pe urma se duce la podea.Prevad ca vom auzi de la ei texte cu extinderea pe alte meleaguri.Numai ca si e acolo sunt firme si inginerii buni si mai ales montatorii leaca individual ca e cerere imensa si salarii atractive.ca in constructii pe boomul din Spania,apoi UK. 

    1. Firma are CA / profit dublu fata de anul trecut .

      aici se cunoaste experienta pe bursa! noii veniti spera cresteri la nesfarsit, sa creaasca actiunea si in acelasi timp sa scada P/E si scapa din vedere ca la momentul cand firma stagneaza sau chiar scade piata ei o sa gaseasca pe cineva sa le vanda. Viata bate filmul si de aia sunt actiuni care par ieftine doar ca nu-s daca te pui in pielea cumparatorului si la un moment dat trebuie sa ai si tu cui vinde. La firmele fara lichiditate aata se multiplica

      O sa-ti scrie compania in buget ca nu se mai dubleaza de acum.

      e valid da e treaba actionarilor cui gaswsc sa vanda, compania si a facut treaba ei si nu a pacalit ca altele

      Urmatorul comentariu ( de la raportarea la 9 luni a celor de la SIMTEL ) va apartine ? >

      2. fără titlu 

      (mesaj trimis de anonim în data de 18.11.2022, 19:11) 

      de neinteles pentru mine cu ce margine lucreaza compania asta operational 5% si pe la 3,5% net la cresteri formidabile de venituri e cooperativa munca in zadar fac profit 1.000.000 pe trimestru nu mai publuca bugetu ca la restul raportarilir dar el prevede 11.612. 000 lei net!!!!!  

      cum naiba ajung de la 3.000.000 media intre individual si consolidat acolo!?!  

      Compania nu explica deloc cum e cu marginul, care e driverul care sa creasca de cateva ori asta in doar un trimestru asta ca sa ajunga candva la Per 10 trebuie sa faca profit 20.000.000

      la ce profitabilitate arata asta se va intampla cand vor instala panouri pe orice petic de glie  

      cine te obliga sa cumperi simtel ? suntem destul care ne dorim actiuni la aceasta companie, nu e nevoie de bagatori de seama cu buzunarele goale

      spuneti direct "mai saracule"

      Foarte smecher comentariu, felicitari.

      Numai elite pe BVB.Se vede dupa rulaj ca e club exclusivist. Vulgul merge pe NYSE ca pe acolo au loc si cei cu bani de tramvai.

      Excelent comentariul citat! Foarte bune intrebarile si nu avem raspuns la ele. Marja fluctueaza foarte tare intre perioade in care venitul e mare deci nu e somaj.Actionarii ar trebui sa le ceara buget pe trimestre si sa explice cum variaza marja.Oricum e in scadere de la an la an deci pentru alea 20 M profit ei au nevoie in continuare de crestere fabuloasa de venit.

    costurile cu montajul panourilor + creste masiv deoarece găsești putini profesioniști electricieni rămași în țară, restul sunt zugravi/necalificați care mai mult te încurcă.

    1. Urmatorul comentariu ( de la raportarea la 9 luni a celor de la SIMTEL ) va apartine ? >

      6. Problema sunt instalatorii 

      (mesaj trimis de anonim în data de 18.11.2022, 20:07) 

      Sunt inginer instalator de sisteme fotovoltaice, Simtel se confrunta - ca noi toți în domeniu, cu un uriaș deficit de instalatori calificati, dar și proiectanți cu expertiza sau electricieni pe medii/înaltă tensiune & posturi trafo etc. 

      Valul de instalari din Germania și Olanda pe salarii de 3000+ euro net a aspirat bruma de calificați.

      Nu vad o rezolvare pe termen de 2-3 ani, cei tineri nu sunt interesați de munca la înălțime, în soare/vânt.  

      da, confirm

    Prefer SNP in loc de SMTL.

    Chiar daca se anunta scaderi de profit acolo , macar SNP da dividend. Se diversifica pe energie regenerabila si poate avea un viitor bun dupa 2035. 

    Si asta ca SAFE. Capitalizarea a luat-o mult inaintea rezultatelor, cu tot optimismul inclus. Pe free float mic si Aero e taramul fagaduintei. Pe urma se transfera si priviti SAFE ca a decedat.

    astia macar au avut buget generos si l-au facut, o sa numaram pe degetele de la o mana din astea noi

    Compania si-a făcut treaba,e excelent! La prețul de azi, luni cumpăr! Nu cred că voi găsi! Sau oricum nu le vând pe cele pe care le am!

    o companie foarte buna, perspective excelente, sunt un actionar multumit, o sa acumulez in continuare

    1. Nu este prea scumpa? De ce esti optimist? Partea de robotica?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb