ÎN ANUL FISCAL 2019 Endava România raportează venituri de 647.7 milioane ron

G.U.
Comunicate de presă / 4 august 2020

Endava România raportează venituri de 647.7 milioane ron

Endava România, compania de software britanică prezentă pe piaţa locală cu 7 centre de livrare, a raportat venituri de 647.7 milioane RON în anul financiar care s-a încheiat pe 31 decembrie 2019, în creştere cu 29% comparativ cu anul anterior, conform unui comunicat de presă. Compania a raportat un profit net de 62 milioane RON, în creştere cu 24% de la an la an.

Evoluţia s-a bazat pe dezvoltarea centrelor de livrare existente în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Piteşti, Târgu Mureş şi prin deschiderea unor centre noi la Braşov şi Timişoara, dar şi prin dezvoltarea capacităţilor de livrare cu focus pe zonele de date, CRM şi cloud.

Echipele aflate în centrele de livrare din România deservesc clienţi din zona de plăţi şi servicii financiare, TMT (Tehnologie, media şi telecomunicaţii), FMCG, logistică, dar şi o mare parte din serviciile de suport ale companiei la nivel global.

Potrivit comunicatului, Endava este din 2018 partener strategic cu Bain&Company, combinând astfel serviciile de consultanţă în management ale Bain cu cele de enterprise delivery bazate pe tehnologia de ultimă generaţie ale Endava, iar din aprilie 2019, Endava a devenit partener principal al FinTech Alliance.

La nivel local, compania continuă să se concentreze pe dezvoltarea de programe cu diferitele comunităţi din zona de tehnologie şi susţine parteneriatele strategice pe care le-a dezvoltat în ultimii ani cu toate universităţile tehnice din centrele universitare în care există centre de livrare Endava.

Odată cu izbucnirea pandemiei globale de Covid-19, priorităţile companiei au fost să asigure sănătatea şi bunăstarea angajaţilor săi şi a familiilor acestora, să lucreze împreună cu clienţii săi pentru a se adapta la caracteristicile noului context, să îşi păstreze angajaţii şi să susţină veniturile realizate de aceştia în această perioadă de criză, a adăugat sursa.

La momentul actual, aproape 100% din angajaţii Endava România lucrează de acasă, având în vedere infrastructura de date excelentă la nivelul tuturor oraşelor în care compania operează, iar activităţile de recrutare, onboarding şi training sunt realizate exclusiv online.

Endava în România

Braşov, Bucureşti, Piteşti

Claudiu Constantinescu, Regional Manager Endava pentru regiunea de sud-vest a Europei Centrale si de Est, a declarat: "În această perioadă ne-am concentrat eforturile pe adaptarea rapidă la această perturbare a pieţei, generată de pandemia actuală, pentru a putea să ne ajutăm clienţii să poată face schimbări rapide în businessul lor. În perioade de criză cel mai bine se descurcă firmele adaptabile şi cu un nivel înalt de profesionalism pe domeniul lor de activitate.

Endava este foarte bine poziţionată pentru a oferi servicii în acest sens, oferta fiind foarte puternic axată pe digitizare, agilitate şi automatizare; toate bazate pe exploatarea datelor din procesele de business. Noi oferim soluţii şi ajutăm clienţii să identifice locurile unde tehnologia poate să creeze eficienţă suplimentară, să rezolve probleme complexe şi să contribuie la inovare - astfel creând avantaje concurenţiale importante într-un context economic dificil."

Cluj, Târgu Mureş, Timişoara

Potrivit comunicatului, obiectivul principal al companiei este să genereze un impact pozitiv în organizatiile clienţilor, în comunităţile din care fac parte şi în acelaşi timp să creeze oportunităţi de creştere şi dezvoltare.

''În ceea ce priveşte angajaţii noştri, mă bucură faptul că mare parte din cei care ni s-au alăturat au făcut-o la recomandarea angajaţilor existenţi, iar gradul de recomandări ce provin din partea angajaţilor noştri a crescut faţă de anul financiar precedent. Încercăm permanent să creăm experienţe deosebite şi un mediu pozitiv pentru colegii care ni se alătură, ceea ce ne-a poziţionat ca un angajator IT de top în România. Ne bucurăm că există un interes mare al specialiştilor din domeniul IT pentru Endava şi credem că acest lucru este rezultatul investiţiilor pe care le facem în dezvoltarea profesională şi personală a colegilor noştri din Endava, dar şi din comunitatea locală. Educaţia este fundaţia unui viitor mai bun şi este o prioritate a companiei. În acelaşi timp, este întotdeauna minunat să simt emoţia oamenilor generată de acţiunile caritabile în care ne implicăm şi mă bucură cu atât mai mult acele acţiuni în care angajaţii noştri işi asumă această responsabilitate socială şi joacă un rol activ în acţiunile noastre'', notează Endava România

Isabela Buhai, Regional Manager Endava pentru regiunea de nord-vest a Europei Centrale şi de Est, a declarat: "'Obiectivul nostru este să continuăm aceste investiţii - în angajaţii noştri, în inovaţia adusă clienţilor noştri, în comunităţile din care facem parte, cu atât mai mult cu cât experimentăm o perioadă fără precedent în trecutul apropiat. Îmi propun să trecem împreună cu bine peste ea, să oferim siguranţă, stabilitate şi încredere angajaţilor şi clienţilor noştri, şi să fim solidari cu toţii în aceste momente."

Endava înregistra o capitalizare bursieră de 2.84 miliarde dolari pe Bursa din New York, la data de 03 august 2020.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2945
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9447
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.6265

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb