ÎN CADRUL ÎNTÂLNIRII CU FEDERICA MOGHERINI: Gabriel Leş a exprimat susţinerea României pentru consolidarea UE

T.A.
Politică / 18 decembrie 2018

Gabriel Leş şi Federica Mogherini(Sursa foto:Twitter)

Gabriel Leş şi Federica Mogherini(Sursa foto:Twitter)

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a avut o întrevedere, astăzi, la Bruxelles, cu Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politica de securitate, Federica Mogherini, context în care a exprimat susţinerea României pentru consolidarea profilului UE în domeniul securităţii şi apărării, pe coordonatele de complementaritate şi sinergie acţională cu NATO.

Potrivit unui comunicat al MApN, discuţiile cu oficialul UE au fost axate pe stadiul pregătirilor pentru preluarea şi exercitarea de către România a Preşedinţiei Consiliului UE, precum şi pe priorităţile pe care ţara noastră şi le propune pentru acest mandat.

"De asemenea, au fost abordate elemente de actualitate ale agendei europene de securitate şi apărare, cu accent pe iniţiativele aflate în derulare. Astfel, ministrul apărării a exprimat susţinerea României pentru consolidarea profilului UE în domeniul securităţii şi apărării, pe coordonatele de complementaritate şi sinergie acţională cu NATO. În context, Gabriel Leş a subliniat relevanţa pentru România a domeniului Politicii Externe şi de Securitate Comună/Politicii de Securitate şi Apărare Comună (PESC/PSAC) şi includerea sa între temele centrale ale mandatului viitoarei Preşedinţii a României la Consiliul UE. De asemenea, discuţiile celor doi oficiali au abordat aspecte relaţionate iniţiativelor europene în domeniul apărării precum PESCO, EDF, CARD, cooperarea UE - NATO, operaţiile şi misiunile în derulare sub egida PSAC", se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că întâlnirea cu Federica Mogherini a reprezentat o bună ocazie de a reitera sprijinul şi interesul ţării noastre "pentru consolidarea dimensiunii PSAC a Uniunii Europene, precum şi de a evidenţia angajamentul României pentru asigurarea unei Preşedinţii de succes la Consiliul UE".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb