ÎN CLUJ:  Protest al judecătorilor şi procurorilor, în faţa Palatului de Justiţie

T.I.
Politică / 22 februarie 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Aproximativ două sute de judecători şi procurori, inclusiv de la DIICOT şi DNA, protestează, în această dimineaţă, în faţa Palatului de Justiţe din Cluj-Napoca şi anunţă că, începând de luni, vor suspenda activitatea judiciară timp de o săptămână.

Magistraţii afirmă că vor declanşa procedura de revocare a membrilor Consiliului Superior al Magistraţilor şi vor susţine contestarea în justiţie a modului de desemnare a conducerii Inspecţiei Judiciare şi a conducerii Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

"Membrii CSM au refuzat să soluţioneze cererea de apărare a reputaţiei profesionale a magistraţilor insultaţi de unii avocaţi pe treptele Palatului de Justiţie la protestul anterior. Susţinem contestarea în justiţie a modului de desemnare a conducerii Inspecţiei Judiciare şi a conducerii SIIJ. Solicităm preşedintelui CSM şi preşedintele statului să sesizeze CCR pentru conflict juridic de natură constituţională generat de adoptarea OUG nr. 7/2019 pe motiv că se încalcă principiul constituţional al controlului ierarhic şi îl împiedică pe procurorul general al PICCJ să îşi exercite obligaţiile", au transmis magistraţii, potrivit News.ro.

Aceştia solicită Parlamentulului să dezbată în procedură de urgenţă adoptarea cu modificări sau respingerea OUG nr. 7/2019, ocazie cu care să abroge dispoziţiile legale cuprinse la art 881-889 cu privire la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

"Solicităm Parlamentului să modifice Legea nr. 90/2001 pentru a restricţiona dreptul Guvernului de a legifera prin OUG în domeniul legilor justiţiei şi legislaţiei penale. Solicităm Agenţia Naţională de Integritate de verificare a situaţiei de conflict de interese cu privire la Toader Tudorel care a devenit notar în timpul mandatului său de ministru şi verificarea averii pentru ministrul justiţiei şi Avocatul Poporului. Ne insuşim declaraţia de principii comunicată de Forumul Judecătorilor din România către adunările generale ale instanţelor şi parchetelor şi mandatăm această organizaţie să ne reprezinte în discuţiile cu autorităţile. Vom informa autorităţile europene cu atribuţii în materie de justiţie cu privire la situaţia ivită în România şi le vom solicita medierea cu instituţiile politice naţionale", au mai susţinut magistraţii.

Judecătorul Cristi Dănileţ a precizat că ministrul Tudorel Toader i-a fost unul dintre profesori.

"Eu sunt un fost student al donmului ministru şi mă dezic în întregime de fostul meu profesor d drept. Este unul dintre oamenii care au format generaţii întregi de magistraţi dar prin măsurile adoptate de el şi de Guvernul a dovedit că nu dă doi bani pe ştiinţa şi pe pregptirea noastră", a spus Dănileţ.

În Capitală, este programat un protest vineri, pe treptele Palatului de Justiţie, care se va desfăşura de la orele 18.00.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Justitia din Romania - componenta ei - este sustinuta de intreaga populatie dornica de a-i vedea pedepsiti pe toti care incearca sa se infrupte din avutul tarii, incalcand flagrant legile sau modificandule, astfel ca sa poata fura! Actuala situatie,- cand Parlamentul tarii este format in majoritate din hoti,unii chiar dovediti dar in functii importante ale statului - nu poate fi eradicata decat de catre oamenii din justitie ! In consecinta, sa nu va fie frica de hotomanii care alcatuiesc si conduc acum psd - alde, ca poporul e cu Voi si, stiind si ce trebuie facut, va indemnam - aplicati, reusita apartinandu-va precum si elogiul intregii Societati !

    1. Toți vrem magistrați iresponsabili, medici iresponsabili, profesori iresponsabili și, bineînțeles, securiști veșnic iresponsabili!!! :)))))))))

      Toți vrem magistrați iresponsabili, medici iresponsabili, profesori iresponsabili și, bineînțeles, securiști veșnic iresponsabili!!! :)))))))))

    36% rata achitărilor obținută de DNA.

    Justiția la oha, acuzare la vrăjeală, procuratură securistă, iresponsabilă. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb