ÎN CONSILIUL DE SUPRAVEGHERE AL OMV PETROM Thomas Gangl îl înlocuieşte pe Manfred Leitner

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Companii / 19 iunie 2019

Manfred Leitner va renunţa începând cu 30 iunie la mandatul de membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom (SNP), precum şi la cel de vicepreşedinte al comitetului prezidenţial de nominalizare al SNP, funcţiile sale urmând a fi preluate provizoriu, de la 1 iulie, de către aus­triacul Thomas Gangl, potrivit unui comunicat al emitentului transmis ieri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Totodată, Manfred Leitner va renunţa, din "motive personale", şi la mandatul din cadrul Comitetului Executiv al OMV Aktiengesellschaft, acţionarul majoritar al Petrom, după două mandate în care a supervizat afacerile pe Rafinare şi Marketing, res­pectiv Downstream, în perioada 2011 - 2019, şi după 34 de ani în cadrul OMV, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul acţionarului majoritar.

Provizoratul urmează să dureze până la următoarea adunare generală a acţionarilor, mai arată compania în raportul transmis BVB, indicând că Gangl va prelua în curând funcţia pe un mandat întreg de patru ani.

Thomas Gangl va prelua, începând tot cu 1 iulie, şi postul lui Leitner de membru al Comitetului Executiv al OMV, acesta urmând să se ocupe de divizia Operaţiuni de Rafinare şi Petrochimie, înfiinţată la sfârşitul lunii mai după o schimbare organizaţională ce a separat în două afacerile Downstream din cadrul OMV Group în Operaţiuni de Rafinare şi Petrochimie, respectiv Marketing şi Trading. Modificarea are scopul de a facilita expansiunea şi optimizarea activelor, respectiv maximizarea prezenţei în pieţe a companiei, potrivit acesteia.

Business-ul de Marketing şi Trading din OMV Group va fi supervizat interimar de directorul general al OMV Rainer Seele, până la numirea unui alt membru în Comitetul Executiv responsabil cu divizia proaspăt înfiinţată.

Wolfgang Berndt, preşedintele consiliului de supraveghere al OMV notează: "Prin numirea lui Thomas Gangl (în comitetul executiv al OMV), plasăm responsabilitatea pentru operaţiunile noastre de rafinare şi petrochimie în mâinile unui manager cu decenii de experienţă de conducere în acest domeniu. Expertiza lui în tehnologie şi inovare va susţine dezvoltarea OMV pe viitor".

Potrivit raportului SNP, Thomas Gangl, 47, a absolvit studii de inginerie mecanică la Universitatea Tehnică din Viena şi de asemenea inginerie mecanică la Universitatea Salford din Manchester. Şi-a început cariera la OMV în 1998, în calitate de inginer de procese în cadrul Rafinăriei Schwechat din Austria unde a deţinut mai multe poziţii de conducere de-a lungul anilor. Din anul 2016, Thomas Gangl a ocupat poziţia de vicepreşedinte senior al Unităţii de Afaceri Rafinare & Petrochimie, fiind responsabil de toate cele trei rafinării ale OMV.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb