ÎN CONTEXTUL REDUCERII PIERDERII FINANCIARE  MedLife - profit în creştere cu 33,6%

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 noiembrie 2018

MedLife - profit în creştere cu 33,6%

Grupul MedLife (M) a obţinut, pentru primele nouă luni ale acestui an, un profit net de 12,77 milioane de lei, în creştere cu 33,6% faţă de cel obţinut la finalul lunii septembrie a anului trecut, în condiţiile în care prestatorul de servicii medicale şi-a redus pierderea financiară cu 37,5%, până la 9,08 milioane de lei, se arată în raportul emitentului remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Veniturile operaţionale la nivel consolidat s-au ridicat, la finalul lunii septembrie a acestui an, la 583,78 milioane de lei, în creştere cu 25,9% faţă de cele obţinute în aceeaşi perioadă a anului 2017, în timp ce cheltuielile operaţionale au crescut cu 27,9%, după primele nouă lui ale anului, până la suma de 555,98 milioane de lei.

Este contextul în care profitul din activitatea operaţională a coborât, la finalul lunii septembrie 2018, cu 4,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 27,8 milioane de lei, declin compensat de reducerea pierderii financiare.

La finalul primelor nouă luni ale anului curent, cifra de afaceri consolidată a MedLife a urcat cu 26,2%, până la 579,34 milioane de lei, evoluţie datorată creşterii pentru toate liniile de afaceri ale Grupului, cele mai mari ponderi în cifra anunţată având Clinicile şi Spitalele, Vânzările de tip corporate şi Laboratoarele.

Valoarea activelor totale a urcat cu 22,6%, la finalul primelor nouă luni ale anului, faţă de cele înregistrate la data de 1 ianuarie 2018, până la 739,9 milioane de lei, cea mai mare parte fiind dată de cele imobilizate, în sumă de 585,6 milioane de lei, în creştere cu 35,4% comparativ cu începutul anului.

Datoriile totale se situau, la 30 septembrie 2018, la 558,98 milioane de lei, cu 28,3% peste cele înregistrate la începutul anului curent, cele pe termen lung, în sumă de 281,39 milioane de lei, fiind în creştere cu 11,3%, pentru perioada de raportare menţionată.

La nivel individual, la finalul primelor nouă luni ale anului, MedLife a înregistrat un profit net de 2,43 milioane de lei, în creştere cu 2,2% comparativ cu cel din aceeaşi perioadă de raportare a anului trecut.

La finalul lunii septembrie, MedLife a anunţat preluarea integrală a centrului Transilvania Imagistică Oradea, furnizor de servicii medicale de diagnos­tic, imagistică şi radiologie.

Tot în septembrie, prestatorul de servicii medicale a inaugurat prima hyperclinică din Oradea, ce include servicii integrate de ambulator, imagistică şi analize de laborator, un proiect de tip green field reprezentând o investiţie de 1,2 milioane de euro.

În acest an, Med­Life a cumpărat 90% din Ghencea Medical Center din Bucureşti precum şi 80% din Solomed, grup de clinici de servicii medicale prezente în piaţa din Piteşti, Costeşti şi Curtea de Argeş.

De asemenea, prestatorul de servicii medicale a achiziţionat integral platforma medicală SfatulMedicului.ro.

La data de 30 iunie 2018, Mihaela Cristescu, mama fraţilor Marcu şi fondatoarea societăţii, deţinea 13,79% din acţiunile prestatorului de servicii medicale, în timp ce Mihail Marcu avea 18,6%, iar Nicolae Marcu 13,15% din capitalul MedLife.

Începând cu luna decembrie a anului 2016, acţiunile MedLife se tranzacţionează la BVB, pachetul majoritar fiind deţinut de familia Marcu.

Valoarea de piaţă a companiei la bursă este de circa 598 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb