În Craiova se sistează construcţia de locuinţe ANL

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 22 martie 2005

În acest an, în municipiul Craiova, din cauza lipsei fondurilor, se sistează construcţia a peste 450 de locuinţe ANL destinate închirierii tinerilor pînă în 35 de ani. Antonie Solomon, primarul Craiovei, a declarat pentru Rompres, că a fost informat de către Agenţia Naţională a Locuinţei (ANL) că pînă la sfîrşitul acestui an în Craiova se vor construi şi se vor da în folosinţă doar 77 de garsoniere şi apartamente cu două camere care se află într-un stadiu avansat de execuţie.

Solomon a mai spus că primăria se află în imposibilitatea de a gestiona criza locuinţelor din Craiova, întrucît există peste 3.000 de cereri în acest sens, iar majoritatea titularilor au probleme sociale.

În referatul pe care ANL l-a expediat municipalităţii craiovene se precizează că "bugetul aprobat pentru Programul de construcţii locuinţe pentru tineri destinate închirierii, conform Legii bugetului de stat pe anul 2005, permite doar continuarea lucrărilor la obiectivele aflate în stadiu avansat de execuţie".

"Singura concesie pe care ANL o face Primăriei Craiova este că va păstra în baza de date toate comenzile pe care le va onora de îndată ce vor exista noi posibilităţi de finanţare. Sunt lăsate în suspensie, pentru aşteptarea unor timpuri mai bune, 252 de locuinţe pentru tineri care vor fi construite în doua etape. În informarea oficială expediată de ANL, nu se precizează însă termenul cînd se vor relua construcţiile", a spus Solomon.

În viziunea ANL, cele 252 de locuinţe comandate pentru 2005 figurează că ar urma să se ridice în cartierul Craioviţa Nouă, pe strada G.Enescu. Pentru aceleaşi apartamente, municipalitatea craioveană oferă însă o alta poziţie, anume în zona Potelu. Suprapunerea celor doua amplasamente este jus-tificata de autoritatea locală prin faptul că "ANL a rămas în urmă cu schimbările, si asta pentru că nu a operat în proiectele de construcţie modificările de amplasament".

În timp ce comanda de 252 de locuinţe rămîne incertă din punct de vedere financiar, pachetul de alte 216 apartamente, pentru care Primăria Craiova întocmise deja un studiu de fezabilitate, urmînd să se construiască în aceeaşi zonă Potelu, sunt complet abandonate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb