ÎN CREŞTERE CU 13%, ÎN 2016 FAŢĂ DE 2015  Nestle România a avut o cifră de afaceri de 750 milioane lei

R.R.
Ziarul BURSA #Companii / 29 martie 2017

Herve de Froment, Nestle România: "Toate categoriile de produse au crescut în 2016, ceea ce înseamnă că, probabil, toate pieţele din România sunt în creştere"

Compania Nestle România a avut, anul trecut, o cifră de afaceri de 750 milioane lei, în creştere de 13% faţă de cea din 2015. Aceasta a fost cea mai mare creştere din regiune (zona Europei Centrale şi de Est), fiind cea mai mare din ultimii opt ani, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Herve de Froment, directorul general al companiei Nestle România.

Potrivit lui Herve de Froment, gama de produse Nescafe Dolce Gusto a înregistrat o creştere constantă, în ultimii trei ani, de aproximativ 20-25%, cafeaua fiind prioritatea de top a companiei Nestle.

În 2016, cotele de piaţă ale Nestle România, pe segmente de produse, au fost următoarele: cafea şi băuturi - 32%; nutriţie pentru copii - 62%; produse culinare - 40%, cereale - 48%, napolitane şi batoane de ciocolată - 18%, hrană pentru animale - 14% şi îngheţată - 12%.

Anul trecut, Nestle România a lansat şi brandul de îngheţată Froneri, în urma joint venture-ului, la nivel global, cu producătorul de îngheţată R&R.

"Toate categoriile de produse au crescut, în 2016, ceea ce înseamnă că, probabil, toate pieţele din România sunt în creştere, iar unele cresc chiar destul de repede. Purina, de exemplu, a crescut cu 25%, în 2016 faţă de 2015, iar cafeaua şi băuturile cu 10%, anul trecut comparativ cu 2015", a afirmat Herve de Froment, adăugând: "Se remarcă o creştere a consumului la produsele cu preţuri mai scăzute. Toate pieţele noastre sunt pe plus".

Reprezentantul companiei Nestle România a declarat că volumul consumului a crescut cu 11%, iar valoarea - cu aproximativ 6-7%.

Conform declaraţiilor lui Herve de Froment, anul trecut, compania a avut cel mai mare volum de producţie, începând din anul 2001. Managerul companiei a adăugat că Nestle România exportă produsele fabricate în ţara noastră în 25 de ţări.

Anul trecut, cei de la Nestle România au lansat Nescafe Piccolino 3 în 1, un sortiment pe bază de cafea, care se adresează consumatorilor cu vârste în jurul celei de 20 de ani, compania considerând oportună dezvoltarea şi pe acest segment de piaţă.

Herve de Froment a mai declarat: "Creşterea a venit de pe toate pieţele existente în România, fiind înregistrată la toate produsele marca Nestle".

Compania Nestle are în portofoliu, la nivel global, peste 2000 de branduri, 436 de fabrici, în 85 de ţări, care numără aproximativ 335.000 de angajaţi şi îşi vinde produsele în 189 de state.

În ţara noastră, compania şi-a început activitatea în anul 1995 şi deţine 900 de angajaţi activi, fiind prezentă pe 10 pieţe diferite.

Compania Nestle România are o fabrică la Timişoara, care produce brandurile Joe şi Nescafe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb