ÎN DATA DE 23 IULIE  Acţiunile Air Claim intră la tranzacţionare în piaţa AeRO

A.I.
Piaţa de Capital / 21 iulie 2021

Acţiunile Air Claim intră la tranzacţionare în piaţa AeRO

Compania vine în piaţă cu o capitalizare anticipată de 27 milioane lei

Acţiunile Air Claim, companie care facilitează obţinerea de compensaţii pentru zborurile aeriene perturbate, vor intra la tranzacţionare în piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în data de 23 iulie, sub simbolul CLAIM, coform unui anunţ al operatorului pieţei noastre de capital.

Listarea Air Claim vine după derularea unui plasament privat, în perioada 31 mai - 4 iunie 2021, prin care compania a atras fonduri de aproximativ 2,4 milioane lei de la investitorii activi în piaţă. În cadrul ofertei, Air Claim a vândut 400.000 de acţiuni la un preţ de 6,21 lei/acţiune. Capitalizarea anticipată a companiei se ridică la 27,3 milioane de lei, echivalentul a 5,5 milioane euro. Plasamentul privat şi listarea au fost realizate cu sprijinul Goldring.

Air Claim intenţionează să îşi remunereze investitorii atât prin acordarea de acţiuni gratuite cât şi prin dividende începând cu anul viitor, conform celor prezentate în memorandum-ul de listare.

Anul trecut, compania a realizat un profit net de un milion de lei, cu 60% sub cel din 2019, în timp ce în 2018 Air Claim a avut o pierdere de aproape 0,13 milioane de lei. Veniturile totale au fost de 1,87 milioane de lei, cu 37,7% sub cele din 2019. Pentru acest an, compania estimează un profit net de 2,27 milioane de lei, pentru ca din 2023 rezultatul să crească puternic, conform celor prezentate în memorandum-ul de listare.

Angela Pârlea deţine 45,45% din companie, în timp ce George Daniel Tunescu are 41,32% din Air Claim, restul de 13,23%, fiind deţinut de 142 de acţionari.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Prabusire placuta cumparatorilor.

    Luni intra ALW, acolo presimt ca va fi bubuiala ca pe SMTL. 

    1. Dragi pasageri BVB, pregatiti-va pentru un picaj placut: toate tinichelele o vor lua pana la urma doar in jos, acolo unde le este locul, adica in subsolul memoriei.

      Usor usor se triaza petardele de pocnitori, ce sa spunem despre AirClaim, ca vor merge in jos, asta e sigur, intrebarea este :cat de jos?, nu cred ca vor avea apucatura Bonas(la care daca nu intervenea mister Alexe se duceau in cap la maxim), important e ca apare diversificare...ALW nu e SMTL , asa ca evolutia va fi diferita....si in roice caz cei de la Tradeville pe langa lacomi mai su mnt si puti smart, nu o sa vedem caderi libere ca la Goldring(aja biow)

      Atentie la mister Alexe: are prostul obicei sa se bage peste tot unde lucrurile sunt binisor mirositoare ...

      Tot ce vin listari noi vor cadea indiferent de domeniile de activitate . August concedii,corectii de vara pana in sept.......

    Eu mă bucur enorm de orce acțiune vine la bursă. Când o cumpăr e altă poveste ! Oricum e mai transparentă decât jafurile de Sifuri și de societățile deținute de aceste jafuri. În plus șefii nu sunt atât de prosti ( bine sunt hoți dar hoți primitivi,apărați de cele 2 mld €care le stau la dispozitie)

    Iarăși hateri. Până acum nu erau listări deloc. Acum când sunt buluc, nu e bine că unele sunt companii slabe. Hai sa vedem realitatea. Invazia de companii pe AeRo e un semn că piața e funcțională. Unele vor crește, cele mai multe nu. Oare cate companii au fost listate in SUA și care acum nu mai sunt? Mii sau zeci de mii. Cateva au devenit Apple, Microsoft sau Amazon și cele mai multe nu mai sunt. Asta e piata, așa funcționează. In fond, nimeni nu obliga sa se cumpere. Nici în plasament, nici după.

    1. AeRO era functionala si inainte sa apara invazia de companii de acum, si nu e o problema ca vin pe bursa, e o problema cum o fac si cine sunt. Daca este sa o spun pe aia dreapta, acum asistam la o invazie de lacuste care vor sa pape banii credulilor si nimic altceva. Asta e problema si, intr-o atare situatie, este absolut firesc sa apara "iarasi hateri" ...

      Mai e o chestie parca trasa la indigo la ,,lacuste'',nu sunt publice rapoarte exacte cu privire la valoarea actula a capitalului social,trebuie sa cauti bine de tot sa afli adevarul(ca au facut intre timp, mai toate, majorari de capital) ca sa iti faci macar o idee despre ele,nu stiu cati din cei care s-au bagat pe aceste ,,lacuste '' au informatii clare despre ele.

    Orice s-ar intampla cu compania asta tine foarte multa de cum o merge in viitor turismul si industia aeriana. Au scos profit 85% la cifra de afaceri in 2019 cand mergea treaba bine, eram pe crestere si lumea arunca cu banii avuti sau imprumutati peste tot, inclusiv turism. Ei promit growth si profit peste ani de zile, asta daca merge treaba, daca zboara lumea, daca rezolvam cu pandemia, daca nu vine recesiune si se taie din banii de calatorit, si daca nu creste concurenta pe modelul lor de business. Cred si daca le le iese treaba, o sa le iasa bine. Dar si daca nu le iese, cred ca nu le iese rau.

    1. Si cred ca asta e riscul cel mai mare, sa dispara din lege obligativitatea despagubirilor sau sa modifice conditiile de acordare a lor.

    Oare unde s haitarii de serviciu si alti circotasi care le stiu pe toate?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb