ÎN DATA DE 24 IUNIE Grigore Filip a cumpărat 5.000 de acţiuni Aerostar

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 iunie 2020

Grigore Filip, directorul general al Aerostar Bacău

Grigore Filip, directorul general al Aerostar Bacău

Grigore Filip, directorul general al Aerostar Bacău (ARS) a achiziţionat, în şedinţa din 24 iunie, 5.018 acţiuni ARS, la un preţ de 3,8 lei/titlu, se arată într-o notificarea a companiei remisĂ la finele săptămânii trecute către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

La data de 31 martie a acestui an, Iarom Bucureşti deţinea 71,36% din producătorul de componente pentru industria aeronautică din Bacău, în timp ce SIF Moldova (SIF2) avea 15,05%.

Acţionarii Iarom Bucureşti sunt Grigore Filip - preşedinte/director general al Aerostar, Doru Damaschin - vicepreşedinte/director financiar al Aerostar şi Mihail Nicolae Toncea - membru în Consiliul de Administraţie al companiei din Bacău.

Aerostar este puternic afectată de pandemia de Covid-19, în condiţiile în care marii operatori aerieni din industria de aviaţie europeană şi mondială şi-au redus drastic activitatea, se concentrază pe operaţiuni de reducere a costurilor şi asigurarea supravieţuirii pentru a putea beneficia de perioada de relansare ce va veni după criză, după cum a informat emitentul la începutul lunii.

În aceste condiţii, Aerostar estimează pentru acest an o scădere a vânzărilor cu aproximativ 100 milioane lei, până la 278 milioane lei, faţă de cele prevăzute în Bugetul Activităţii Generale pentru 2020, ce fusese aprobat de acţionari în decembrie anul trecut, precum şi o scădere a profitului net cu aproximativ 33 milioane lei, până la 10 milioane lei.

Pentru primele trei luni ale anului, Aerostar Bacău a raportat un profit net de 21,68 milioane de lei, în creştere cu 32,02% faţă de cel realizat în aceeaşi perioadă din 2019, în condiţiile în care veniturile din exploatare s-au ridicat la 112,57 milioane de lei, cu 13,94% peste cele din primul trimestru al anului anterior.

De la începutul anului şi până în penultima zi de tranzacţionare a săptămânii trecute, acţiunile ARS se depreciaseră cu circa 29%, iar la ultima cotaţie din data de 25 iunie, de 3,8 lei, valoarea de piaţă a companiei din Bacău se ridica la 578,65 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Adica 19000 lei. Asa fac firmele fantoma. Isi pun directorii sa cumpere câteva acțiuni ca să dea impresia că managementul are încredere. Iar banii aceștia sunt chiar un bonus pe care și-l dă singur directorul.

    Dacă directorii sunt atât de încrezători, să pună banul pe masă, să scoată măcar 10% din averea lor și să cumpere acțiuni. Altfel, este doar o mișcare de escroci. Mai bine nu o făcea. 

    1. MULTA SANATATE , D-LE , SI SUCCES IN VIATA !!! DAR , IN PRIVINTA AEROSTAR , VA SPUN SIGUR , CA NU-I ASA CUM CREDETI !!! DAR , SA STITI CA , CU ADEVARAT FIRMA-FANTOMA AJUNGEA , DACA NU ERA CUMPARATA DE EI , CU BANI MULTI SI GREI , ACUM VREO 25-30 DE ANI DE ZILE !!! POATE NICI NU MAI EXISTA , IN MOMENTUL DE FATA , CU DIRECTORI ADUSI POLITIC , SPECIAL , SA LE FALIMENTEZE !!! EU , AM CUMPARATE ACTIUNI ''''''' ARS '''''', DIN ANUL 2008 !!! LE-AM CUMPARAT LA UN PRET FOARTE SCUMP ATUNCI !!! LE-AM PASTRAT , SI AM URMARIT , PANDIT SI CERCETAT DE ATUNCI SI PANA ACUM , TOATE RAPOARTELE LOR FINANCIARE !!! N-AM INCREDERE IN NIMENI , DECAT IN MINE !!! SI , DE MULTE ORI , NICI IN MINE !!! SI , DUPA ATATIA ANI , VA SPUN SINCER : SANT MANDRU DE EI , DE CEI TREI MARI DIRECTORI , CARE CONSTITUE DE FAPT ''''''' AEROSTAR ''''''!!! DE-A LUNGUL TIMPULUI , EI AU MODERNIZAT , PAS CU PAS , COMPANIA , AU FACUT ROST DE COMENZI , AU ALERGAT DUPA CLIENTI , S-AU ZBATUT , S-AU CHINUIT SA FACA PASI INAINTE , INTR-O TARA UITATA DE TIMP !!! SI PLINA DE MILIOANE DE FOSTI COMUNISTI , CARE PUN PIEDICA LA ORICE !!! SI , DE CE FAC TOATE ASTEA ??? M-ATI INTREBA DUMNEAVOASTRA !!! SIMPLU : V-ASI RASPUNDE EU : PENTRU CA , AICI SANT BANII LOR !!! SI VIATA LOR !!! SI MUNCA LOR !!! EI , NU STIU ALTCEVA !!! NU MA CREDETI , D-LE ANONIM ??? ATUNCI , UITATI-VA LA ACTIONARIATUL COMPANIEI !!! VEDETI ??? ACTIONAR PRINCIPAL : IAROM BUCURESTI , CU 71, 36 % DIN COMPANIE !!! SI , CINE E IAROM , TICALOSULE ??? M-ATI INTREBA DV , PE MINE ??? DIRECTORUL GENERAL , SI CEILALTI 2 DIRECTORI !!! V-AS RASPUNDE EU !!! EI , CU BANII LOR PERSONALI , AU CUMPARAT ACEASTA COMPANIE DE LA STAT , SALVAND-O ASTFEL , DE LA PIEIRE !!! SI TOT EI , CAND SI CAND , IN NUME PERSONAL , CUMPARA IN CONTINUARE ACTIUNI ALE FIRMEI , MIE PERSONAL , FIINDU-MI FRICA CA , LA UN MOMENT DAT , VOR URMARI SA DELISTEZE COMPANIA DE PE BURSA !!! AU PUTEREA FINANCIARA , SA FACA ACEST LUCRU !!! AR FI PACAT , MARE PACAT SA SE INTAMPLE ASTA !!! DE-A LUNGUL TIMPULUI , AM CASTIGAT ALATURI DE EI , MULTI BANI , SI MULTE ACTIUNI GRATUITE !!! SPER CA , DELISTAREA SA NU VINA NICIODATA , SI SA MA UMPLU DE BANI , ALATURI DE EI !!! STIU CA , DIVIDENDELE N-AU FOST MARI !!! DAR , EU PANDESC URMATOARELE MARIRI DE CAPITAL , PE CARE NU VREAU SA LE RATEZ !!! STIU DE ACUM , CA , ELE VOR VENI !!! IMPORTANT E , SA AI BANII LA COTITURA !!!

      M-am uitat pe câteva raportări financiare. Par a fi în regulă.

      Nu sunt convins că vor dori să se delisteze din următoarele motive: ARS vrea să fie în continuare furnizor pe lanțul Airbus, vrea mentenanța de la Iași a aeronavelor Airbus și Boeing, vrea în continuare mentenanța F16. 

      Păi dacă vrea așa ceva, atunci în cele mai multe țări civilizate, compania păstrează listarea publică (chiar dacă, precum Audi, are doar 0.4% la bursă, restul de 99.6% este deținut de VW). Asta pentru că transparența organizațională dă încredere partenerilor comerciali. 

      De asemenea, firma nu va dori să reducă float-ul prea mult pentru că asta va duce la scăderea apetitului investitorilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb