ÎN DATA DE 25 AUGUST SIF Oltenia a ajuns la o deţinere de 26% din Antibiotice

M.G.
Ziarul BURSA #Companii / 27 august 2021

SIF Oltenia a ajuns la o deţinere de 26% din Antibiotice

SIF Oltenia (SIF5) a ajuns, la data de 25 august, la o deţinere de 26,12% din Antibiotice Iaşi (ATB), a transmis ieri producătorul de medicamente printr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În acea zi, în piaţa "deal" a fost realizată o tranzacţie cu 18 milioane de acţiuni ale producătorului de medicamente, echivalentul a 2,68% din companie. Schimburile au fost derulate la preţul unitar de 0,59 lei, cu 7,27% peste referinţă. Faţă de preţul acţiunii ATB din acea zi din piaţa "regular", tot de 0,59 lei, valoarea pachetului avut de SIF Oltenia la Antibiotice se ridica la circa 103 milioane de lei.

De menţionat că deţinerea totală de 26,1281% pe care o are societatea de investiţii financiare din Craiova la Antibiotice include participaţia directă de 22,99% şi deţinerea indirectă de aproape 0,08%, prin Voltalim Craiova şi Alimentara Slatina, societăţi controlate de SIF Oltenia.

Antibiotice şi-a publicat în primăvară raportul privind activitatea de dezvoltare durabilă, în care se menţionează că, până în anul 2028, compania urmăreşte dublarea cifrei de afaceri, a exportului, precum şi obţinerea unui profit de 2,5 ori mai mare. În acest sens, compania are în vedere o politică de dezvoltare şi organizare strategică orientată pe cinci piloni: adaptarea strategică a resurselor umane la realităţile etapei; adaptarea strategică a portofoliului de produse; perfecţionarea continuă a Sistemului de Management Integrat (calitate, mediu, sănătate şi securitate în muncă); planificarea strategică şi managementul performanţei; Guvernanţă Corporativă.

Totodată, ieri, acţionarii societăţii au numit cu mandate pline, până în 2024, pe Cătălin Popescu şi Mihai Trifu ca membrii în Consiliul de Administraţie, din partea SIF Oltenia. Numirile vin în condiţiile în care, începând cu 1 iunie, Nicolae Stoian şi Elena Caliţoiu, ce fuseseră desemnaţi de fosta conducere a SIF-ului în board-ul Antibiotice, şi-au dat demisia din funcţii. În afară de cei doi reprezentanţi ai SIF Oltenia, din Consiliul de Administraţie al Antibiotice fac parte directorul general Ioan Nani, Lucian Timofticiuc şi Ionel Damian, toţi cu mandate până în aprilie 2024.

În data de 12 aprilie, SIF Oltenia ajunsese la o deţinere de 23,07% din producătorul de medicamente. Din luna noiembrie a anului trecut, societatea din Craiova are o nouă conducere după ce echipa condusă de Tudor Ciurezu a fost eliminată în urma votului unui grup de acţionari condus de SIF Banat-Crişana, SIF Muntenia şi un mănunchi de fonduri de investiţii finanţate în diferite proporţii de acestea, în unele cazuri chiar şi integral, dar pentru care ASF a spus că nu a indentificat concertare.

Pentru primul semestru din acest an, Antibiotice a raportat un profit net de 19,33 milioane de lei, cu circa 1% peste cel din perioada simuilară a anului anterior, în timp ce veniturile din vânzări au fost de 161,4 milioane de lei, în creştere faţă de cele 146,37 milioane de lei înregistrate în primul semestru din 2020. Compania a exportat de trei ori mai multe produse decât în 2020 în 2019, iar în prima jumătate a acestui an valoarea exporturilor a fost de 68,4 milioane de lei.

Statul Român, prin Ministerul Sănătăţii, deţine 53% din producătorul de medicamente, a cărui capitalizare bursieră este de circa 373 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Felicitari! O companie romaneasca de succes.

    1. La cine te referi? Sper ca nu la Sif 5? Aia nu e companie serioasa! Era odată, dar au reușit sa o facă praf, știm cu toții cine.

      EU SANT DEZAMAGIT !!! DE CATIVA ANI DE ZILE , COMPANIA MERGE BINE PENTRU CONDUCEREA EI IN PRIMUL RAND , PENTRU ADMINISTRATORI NU SI PENTRU ACTIONARI !!! AU PIERDUT O BUNA PARTE DIN PIATA EXTERNA , IN FAVOAREA ALTOR COMPANII MAI DESCURCARETE , CARE LE-AU SUFLAT DIN CLIENTI , SI DIN PROFIT !!! CE VOR FACE IN CONTINUARE , E GREU DE SPUS !!! UN LUCRU E SIGUR : IOAN NANI , V-A CASTIGA MEREU ..............

    baaa !! toate neamurile angajate acolo!! sunteti nebuni!!

    Eu personal n-am auzit de Mihai Trifu. Este Dir gen adj la acum,amărăciunea de Sif5,iar recent și membru Ca la ATB. Ce face omul ? Cumpără nici mai mult nici mai puțin de 18.000.000 acțiuni ATB! Cadou de ginerica în casă nouă.

    Vă dați seama ce subordonați are Drăgoi, băieți de băieți ! Mărunțiș din buzunarul stâng! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb