Acţionarii SIF Transilvania (SIF3) sunt convocaţi, la data de 4 decembrie, în vederea alegerii Consiliului de Supraveghere al societăţii, format din cinci membri, pentru un mandat de patru ani, cu începere de la data autorizării componenţei board-ului de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), se arată într-un raport publicat astăzi de societatea cu sediul în Braşov pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
În prezent, Consiliul de Supraveghere al SIF3, este format din preşedintele Crinel Valer Andănuţ, vicepreşedintele Nicolae Petria şi membrii Ştefan Szabo, Dumitru Carapiti, Gheorghe Luţac şi Constantin Frăţilă, board-ul având mandat până la data de 27 aprilie 2021.
"Condiţiile de eligibilitate pe care trebuie să le îndeplinească candidaţii pentru funcţia de membru în Consiliul de Supraveghere şi conţinutul dosarului de candidatura vor fi disponibile pe pagina de internet a societăţii începând din data de 30 octombrie 2020", se arată în raportul de astăzi al SIF3.
De asemenea, acţionarii mai au pe ordinea de zi constatarea încetării mandatului membrilor în funcţie ai Consiliului care nu au fost aleşi de AGA, de la data autorizării de către ASF a celor aleşi, şi aprobarea acordării unei indemnizaţii de valoare egală cu cele ce ar fi fost încasate până la finalul mandatului, pentru fiecare membru al board-ului neales.
Alte aspecte care vot fi supuse aprobării acţionarilor SIF3 în data de 4 decembrie sunt Strategia de dezvoltare şi Declaraţia de politică investiţională a societăţii pentru perioada 2020-2024.
Tot în acea zi, în cadrul unei AGEA, se va supune la vot derularea unui program de răscumpărare a cel mult 10,44 milioane de acţiuni proprii, echivalentul a 0,48% din capitalul SIF3, la un preţ egal cu cel din piaţă din momentul efectuării tranzacţiilor, dar care nu poate fi mare de 0,46 lei/titlu. Acţiunile urmează să fie acordate membrilor Consiliului de Supraveghere, ai Directoratului şi personalului identificat, în cadrul unui program de tip "Stock Option Plan", în acord cu politica de remunerare aprobată la nivel societăţii.
De asemenea, acţionarii vor mai avea pe masă aprobarea operării unor modficări şi completări ale Actului Consitutiv al societăţii, conform unei solicitări a ASF şi la iniţiativa Directoratului si a Consiliului de Supraveghere.
1. ???
(mesaj trimis de Actionar sif 3 în data de 19.10.2020, 18:45)
Vor sa se pricopseasca si astia cu actiuni gratuite?
Nu va ajunge 0,60% din activul total si 5% din profit?
---
(xxxi) după alineatul (5) al art. 25 se introduc cinci alineate noi, alin. (6)-(10), care vor avea următorul conţinut:
“(6) S.I.F. Transilvania stabileşte şi aplică o politică de remunerare aprobată de catre Consiliul de Supraveghere. Politica de remunerare este compatibilă cu administrarea solidă şi eficace a riscurilor şi promovează acest tip de administrare, fără a ?ncuraja asumarea de riscuri care nu este conformă cu profilul de risc, Regulile fondului şi Actul Constitutiv ale SIF Transilvania S.A. Politica de remunerare a societății corespunde strategiei de afaceri, obiectivelor și intereselor pe termen lung și cuprinde măsuri pentru prevenirea apariției conflictelor de interese.
(7) Remunerația variabilă se va acorda cu respectarea următoarelor limitări generale,remunerația variabilă totală nu va depăși 0,60% din activul total plus maxim 5% din Profit
(Profit operaţional + Câştigul net din tranzacţiile recunoscute ?n rezultatul reportat).
4. Aprobarea unui program de răscumpărare de către societate a propriilor acţiuni, în conformitate cu dispoziţiile legale aplicabile, în următoarele condiţii:
(i) dimensiunea programului - maxim 10.443.797 acţiuni cu valoare nominală de 0,10 lei/acţiune reprezentând maxim 0,48296% din capitalul social;
(ii) preţul de dobândire a acţiunilor - preţul minim va fi egal cu preţul de piaţă al acţiunilor societăţii de la Bursa de Valori Bucureşti din momentul efectuării achiziţiei, iar preţul maxim va fi 0,46 lei/acţiune;
(iii) durata programului - perioada de maxim 12 luni de la data publicării hotărârii A.G.E.A. în Monitorul Oficial al României partea a IV-a;
(iv) plata acţiunilor răscumpărate - din rezervele disponibile (cu excepţia rezervelor legale) înscrise în ultimele situaţii financiare anuale aprobate;
(v) destinaţia programului: distribuirea unui număr de 10.443.797 acţiuni răscumpărate, cu titlu gratuit, membrilor Consiliului de Supraveghere, ai Directoratului şi personalului
identificat, în cadrul unui program Stock Option Plan, în acord cu politica de remunerare aprobată la nivel societăţii
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.10.2020, 19:02)
Este evident ca lupta este pentru ciolan, nu pentru performanta.. Nu le mai ajunge..
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.10.2020, 06:09)
Răspunde ,Jaf la drumul mare ,siful cu cel mai mic activ , solicita stimulente exorbita bte ,legate de vinzari ,asta da management!!
2. Atentie
(mesaj trimis de Acționar sif3 în data de 19.10.2020, 19:44)
Programul de rascumparare la prețuri de piața este de 3 mil RON, la activ de 1 Mld de RON, 0.30%, pt următoarele 12 luni... SOP este legat de performanța, nu va grăbiți cu aprecierile ! Dacă echipa noua de management restructurează compania și stopează prostiile făcute de Fercală, merita acești bani...
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.10.2020, 09:24)
Astia se mananca deja intre ei, uitati-va in piata. Trebuie sa fii de pe alta planeta ca sa nu-ti dai seama ce prapad se pregateste!!
2.2. nu-i tot una (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de actionar sif 1 în data de 20.10.2020, 15:35)
Activul este precum la Sif 1?Asa ca nu tine varianta.
0,60% din activ total+0,30% program de rascumparare cat te costa administratorii?
Vezi ca capitalizarea Sif 3 este=711.444.009 lei la ora actuala.
De ce sa fie platiti administratorii cu procent de 0,60% din activ total si nu din capitalizare?