ÎN FRANŢA Proteste la Renault, faţă de planul de restructurare

V.R.
Internaţional #Auto / 30 mai 2020

Proteste la Renault, faţă de planul de restructurare

Câteva sute de persoane au manifestat astăzi, în faţa uzinei Renault de la Maubeuge, nordul Franţei, faţă de intenţia constructorului auto de a elimina 15.000 de locuri de muncă la nivel mondial, dintre care 4.600 numai în âara de origine, informează AFP, conform Agerpres.

Protestarii s-au strâns în faţa uzinei în jurul orei 10.00, la chemarea sindicatelor, după care au plecat în marş până în centrul oraşului Maubeuge, pe o distanţă de aproximativ şase kilometri.

Activitatea la această uzină, unde lucrează aproximativ 2.100 de angajaţi, este oprită începând de ieri. Conducerea Renault intenţionează să transfere producţia de utilitare electrice Kangoo de la uzina de la Maubeuge la cea de la Douai, unde lucrează aproximativ 2.900 de angajaţi.

Liderul sindical Jerome Delvaux a declarat pentru AFP: "Va avea loc un cutremur. Vrem să păstrăm compania aici. Această manifestaţie este foarte importantă, chiar dacă este vorba de o primă etapă, pentru a arăta guvernului şi Renault că salariaţii şi locuitorii din această zona sunt ataşaţi de această firmă. Avem nevoie de aceste locuri de muncă. Dacă le pierdem, întreaga zonă va muri".

Aflat deja în dificultate înaintea crizei coronavirusului, constructorul auto francez Renault a anunţat ieri un plan de restructurare care presupune eliminarea a aproximativ 15.000 de posturi la nivel mondial, în ideea de a realiza economi de peste două miliarde de euro în următorii trei ani.

În paralel, Renault aşteaptă finalizarea discuţiilor cu autorităţile de la Paris pentru un împrumut garantat de stat, în valoare de cinci miliarde de euro. Preşedintele Emmanuel Macron a avertizat însă că Guvernul de la Paris nu ar trebui să semneze împrumutul pentru Renault până când echipa managerială şi sindicatele nu vor finaliza discuţiile cu privire la forţa de muncă şi uzinele din Franţa ale Renault.

Producător de automobile din 1898, Groupe Renault este prezent în 134 de ţări şi a vândut 3,8 milioane de vehicule în 2019. Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb