ÎN LOCUL LUI RICCARDO PULITI Jochen Weise, numit membru interimar al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 noiembrie 2016

Jochen Weise, numit membru interimar al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom

OMV Petrom l-a numit pe Jochen Weise membru interimar al consiliului de supraveghere, după ce Riccardo Puliti a renunţat la mandatul său, conform unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Weise a fost director comercial şi de vânzări la Deutsche Shell GmbH şi membru al directoratului şi vicepreşedinte executiv în cadrul E.ON Ruhrgas AG.

Jochen Weise ocupă funcţia de la 1 noiembrie până la următoarea Adunare Generală a Acţionarilor, a anunţat OMV Petrom.

Weise deţine, din decembrie 2014, poziţii neexecutive de membru al consiliului de supraveghere la Verbundnetzgas AG în Leipzig, Germania şi, din noiembrie 2010, este consilier senior la Allianz Capital Partners în Londra.

De asemenea, în urma renunţării lui Riccardo Puliti şi la mandatul de membru şi preşedinte al comitetului de audit, se schimbă şi componenţa acestui comitet al OMV Petrom.

Reinhard Florey este, din 1 noiembrie, preşedintele comitetului de audit, Jochen Weise - vicepreşedinte, iar George Băeşu - membru, arată comunicatul companiei.

Toţi cei trei membri ai comitetului de audit sunt neexecutivi, aceştia fiind şi membri ai consiliului de supraveghere.

"În urma evaluării privind independenţa acestora, a rezultat că doi dintre membrii Comitetului de Audit, respectiv Jochen Weise şi George Băeşu, întrunesc criteriile de independenţă prevăzute de Codul de Guvernanţă Corporativă al BVB, în timp ce Reinhard Florey, preşedintele Comitetului de Audit, nu întruneşte toate criteriile de independenţă prevăzute de Codul de Guvernanţă Corporativă al BVB, prin urmare nefiind independent", se arată în comunicat, potrivit News.ro.

OMV Petrom a realizat în primul semestru al acestui an un profit net de 405 milioane lei (90 milioane euro), în scădere cu 61% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul scăderii vânzărilor cu 18%, la 7,19 miliarde lei (1,59 miliarde euro).

Producţia totală de hidrocarburi a OMV Petrom a scăzut cu 3% în primul semestru, la 32,08 milioane barili echivalent petrol (bep), în timp ce numărul de angajaţi a scăzut cu 7%. La 30 iunie 2016, compania avea 15.237 salariaţi.

Compania OMV Petrom este controlată de grupul austriac OMV, care deţine 51% din acţiuni, în timp ce Ministerul Energiei are o deţinere de 20,6%.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb