În luna octombrie 2017 producţia industrială a crescut faţă de septembrie cu 1,0%

Andreea Cuzub
Macroeconomie / 13 decembrie 2017

În luna octombrie 2017 producţia industrială a crescut faţă de septembrie cu 1,0%

În luna octombrie 2017, producţia industrială a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,5%, respectiv cu 1,0%, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

INS precizează: "Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a crescut cu 11,6% ca serie brută şi cu 9,6% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. În perioada 31.X.2017, comparativ cu perioada 31.X.2016, producţia industrială a fost mai mare cu 8,2% ca serie brută, respectiv cu 8,8%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate".

De asemenea, INS precizează: "În luna octombrie 2017, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 4,5%, ca efect al creşterii industriei prelucrătoare (+4,7%) şi producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+4,3%). Industria extractivă a scăzut cu 2,1%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 1,0% datorită creşterii industriei prelucrătoare (+2,4%)".

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au scăzut cu 4,1%, respectiv cu 4,0%, conform sursei citate.

INS susţine: "Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 11,6%, susţinută de creşterile din industria prelucrătoare (+12,9%) şi industria extractivă (+7,9%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 2,2%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 9,6%, datorită creşterilor înregistrate în industria prelucrătoare (+10,1%) şi industria extractivă (+8,1%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 1,7%.

În perioada 31.X.2017, comparativ cu perioada 31.X.2016, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 8,2%, ca urmare a creşterilor din cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare

(+8,8%), industria extractivă (+6,1%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+1,4%)".

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 31.X.2017, comparativ cu perioada 31.X.2016, a crescut cu 8,8%, datorită creşterilor industriei prelucrătoare (+9,0%), industriei extractive (+5,4%) şi producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+1,8%), mai menţionează sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb