ÎN NUMAI O SĂPTĂMÂNĂ Şeful Guvernului a destituit 90 de demnitari publici

GHEORGHE IORGOVEANU
Ziarul BURSA #Politică / 14 noiembrie 2019

Guvernul Orban continuă "depesedizarea" administraţiei publice centrale, a afirmat, ieri, la finalul şedinţei Executivului, Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului.

Ionel Dancă a precizat: "90 de persoane au fost eliberate din funcţiile de demnitate publică deţinute în adminis-traţia centrală. Acestea sunt funcţii politice şi, în urma demiterii guvernului Dăncilă, este un gest normal să eliberăm persoanele respective din funcţie, deoarece nu reprezintă viziunea PNL cu privire la guvernare şi la care se adaugă modul în care au înţeles să îşi exercite atribuţiile. Sunt funcţii politice, iar noi facem curăţenie după PSD în administraţia publică privind acest tip de numiri. Multe dintre aceste funcţii au fost sinecuri politice pentru clientela PSD".

Printre persoanele care au fost demise de premierul Ludovic Orban se numără şi consilierul onorific Olguţa Vasilescu, actualul şef de campanie al Vioricăi Dăncilă, precum şi Nelu Barbu, fos-tul purtător de cuvânt al guvernului PSD care nu a mai apucat să îşi ia în primire funcţia de consul general al ţării noastre la Shanghai, în China. Şi consulul general de la Milano numit de Viorica Dăncilă nu îşi va prelua postul, deoarece actualul şef al guvernului, Ludovic Orban consideră că Tiberiu Dinu este incompatibil moral cu funcţia respectivă după ce, la alegerile prezidenţiale din 2014, în calitate de consul general la Torino a chemat carabinierii ca să îi gazeze şi să îi disperseze pe cetăţenii români care îşi doreau să îşi exprime opţiunea de vot după închiderea urnelor, adică după ora 21:00.

În ceea ce priveşte angajările în structura Guvernului, Ionel Dancă a precizat, ieri, că acestea vor fi publice, pe bază de concurs, printr-o evaluare independentă a competenţelor celor înscrişi.

Şeful Cancelariei premierului a spus: "În acest moment, au fost oprite toate angajările în funcţii publice de la nivelul Cancelariei şi al instituţiilor/agenţiilor subordonate, urmând ca împreună cu Secretariatul General al Guvernului să propunem în dezbatere publică o reorganizare a aparatului de lucru de la nivelul Guvernului. Numirile politice în funcţiile de demnitate publică la nivelul Cancelariei Prim-ministrului şi la conducerea instituţiilor şi agenţiilor din subordine vor trebui să respecte aceleaşi principii de integritate şi de profesionalism. Depesedizarea statului înseamnă schimbarea radicală a felului de a face numiri la conducerea instituţiilor şi a agenţiilor/companiilor aflate sub autoritatea Guvernului, de la numiri strict politice clientelare fără nicio pregătire profesională la promovarea unor oameni politici profesionişti în domeniul lor de competenţă".

Ludovic Orban, şeful Guvernului, a stabilit, ieri, că vicepremierul Raluca Turcan va coordona activitatea mai multor ministere: Justiţie, Fonduri Europene, Muncă, Educaţiei şi Cercetării, Culturii, Sănătăţii, Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. Viceprim-ministrul Raluca Turcan va aviza planurile de măsuri sectoriale elaborate de aceste ministere în vederea asigurării conformităţii cu Programul de guvernare, va urmări îndeplinirea acestora şi va asigura informarea permanentă a prim-minis-trului în legătură cu aceste aspecte.

Turcan va mai coordona şi activitatea privind relaţia cu Parlamentul.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. A da afara oameni si in special PSD-isti este laudabil. Este si ceea ce PSD-ul trebuie sa invete. Alianta DA a transformat functiile publice in recompense de partid, iar PSD-a invatat in mica masura comportamentul hunic. Functiile publice sunt niste dregatorii cumparate pentru un mandat si trebuie sa se amortizeze pe o perioada de cel mult patru ani (in cazul motiunilor de cenzura adoptate pe o perioada mai scurta). Daca dai afara PSD-isti pentru a recompensa cu postul pe fiul lui Burduja si gasca de activisti SIE din Norvegia e foarte rau. Ca Orban e incompetent se stie..., ca palaria lui Florin Catu e mult prea mare este evident, mi-e teama sa nu afle lumea prea tarziu ce loaze au ajuns sa conduca Romania.

    1. Daca astia-s loaze (si nu neg), atunci "doamna" Veorica ce e?!

      Stai man liniștit ca vor apărea alte 90 funcții politice cu oameni de încredere din PNL.

      Urmează PNL-izarea instituțiilor statului, că așa-i în tenis. ???? 

    a inlocuit psd cu fomisti pnl

    au plecat fomistii si au venit lesinatii de foame

    ambasadele jubileaza iar acoperitii sdi imbecilii sunt in functii 

    1. Dancila/Imbecila

    Au baut apa din paharul psdeilor. Ciuma galbena este cel putin la fel de periculoasa ca si ciuma rosie .Domnului Orban ii aduc cea mai grava acuzatie: "furt de inteligenta de la Viorica Dancila .

    Pe lista de eliminati se afla si Madalin Voicu, secretar la Min Culturii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb