ÎN OPINIA ANALIŞTILOR, E prea devreme pentru o fuziune "Intesa Sanpaolo" - "Commerzbank"

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 octombrie 2007

E prea devreme pentru o fuziune "Intesa Sanpaolo" - "Commerzbank"

O eventuală preluare a băncii germane "Commerzbank" de către "Intesa Sanpaolo" va spori puterea grupului italian pe piaţa din Europa, însă, spun analiştii, momentul acesta nu ar fi cel mai potrivit pentru realizarea tranzacţiei, întrucât numărul unu din sectorul bancar italian trece printr-un proces de restructurare.

Investitorii au considerat multă vreme "Commerzbank" drept o posibilă ţintă de preluare, iar scăderea acţiunilor grupului german până la cel mai redus nivel al anului, în septembrie, a dat naştere speculaţiilor conform cărora potenţialii cumpărători vor fi ori grupul francez "Société Générale", ori "Intesa Sanpaolo". Speculaţiile au revenit pe piaţă săptămâna trecută, în ciuda faptului că directorul executiv al "Intesa Sanpaolo", Corrado Passera, a declarat, la data de 2 octombrie, că banca italiană nu este interesată de preluarea "Commerzbank" şi nu a avut nicio întrevedere cu oficialii acesteia.

Analiştii şi bancherii sunt de părere că "Intesa Sanpaolo" a fost interesată de o preluare a "Commerzbank", însă ei nu se aşteaptă la o preluare iminentă, banca italiană fiind încă ocupată de integrarea pe plan intern, operaţiune ce se va finaliza cel mai devreme peste 12 luni.

"O fuziune cu ar fi cea mai potrivită strategie pentru , deoarece aceasta din urmă nu are un renume puternic în Europa", declară Stefano Perotto, administrator de fonduri la "Nuovi Investimenti SIM". Însă, spune Perotto, "Intesa Sanpaolo" se confruntă cu probleme pe plan intern chiar la momentul actual, iar un interes din partea grupului "Société Générale" este mult mai probabil în această perioadă.

Cu o valoare de piaţă de 20 de miliarde de euro (28,5 miliarde de dolari), "Commerzbank" nu reprezintă o provocare prea mare pentru "Intesa Sanpaolo", grup a cărui valoare de piaţă a crescut anul acesta până la 70 de miliarde, în momentul în care a achiziţionat grupul "Sanpaolo IMI".

Banca "Intesa Sanpaolo" deţine de asemenea un excedent de capital de 3 miliarde de euro, reuşind să scape neafectată de criza de lichiditate generată de problemele pieţei americane a creditelor ipotecare cu risc crescut.

Cea mai mare companie de asigurări din Italia, "Generali", este al doilea acţionar al "Intesa Sanpaolo" şi cel mai important deţinător al "Commerzbank", cu o participaţie de 8,6%. "Mediobanca", bancă ce deţine aproape 16% din grupul "Generali", controlează 0,5% din acţiunile "Commerzbank". În schimb, banca germană deţine 1,7% din "Mediobanca".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb