ÎN PERIOADA 13-17 SEPTEMBRIE: Reprezentanţii companiilor româneşti au participat la Forumul de afaceri România - Norvegia

Mirabela Vasile
Companii / 18 septembrie 2015

Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului în colaborare cu Asociaţia Naţională a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR) au organizat în perioada 13-17 septembrie, misiunea economică din domeniul multisectorial în oraşele Stavanger, Bergen şi Oslo, Norvegia, la care participă opt societăţi româneşti: Apicola, Doxar Grup, Ecohornet, Hexi Pharma, Radox, Rocotherm Radiators, Roplast Windows şi Soran Enterprise, informează un comunicat de presă.

Oamenii de afaceri din ţara noastră, prezenţi la misiune, au avut încă din prima zi întâlniri de lucru cu asociaţii de profil şi firme norvegiene, creându-se reale posibilităţi pentru creşterea exporturilor în Norvegia şi pentru identificarea unor noi oportunităţi de atragere de investiţii în România.

Cu această ocazie, reprezentanţii companiilor româneşti au participat la Forumul de afaceri România - Norvegia, care a avut loc la sediul Asociaţiei The Greater Stavanger.Temele abordate pe parcursul acestui eveniment s-au referit la standardelele de energie şi situaţia pieţei construcţiilor de case în Norvegia, consumul de energie şi emisiile provenite de la clădirile publice din Stavanger, dezvoltarea oraşelor inteligente şi a caselor urbane inteligente, aplicarea standardelor de construcţie la clădirile de birouri, sisteme de încălzire şi răcire etc.

Pe parcursul Forumului a fost prezentată oferta de afaceri a firmelor româneşti din domeniile: construcţii din lemn, produse bio - miere de albine, sisteme de încălzire cu peleţi, produse pentru dezinfectare, radiatoare şi sisteme de climatizare, tâmplărie pvc. De asemenera, au avut loc întâlniri B2B cu firme norvegiene interesate de sectoarele de export ale companiilor participante la misiune. În marja misiunii au fost vizitate câteva companii norvegiene din domenul construcţiilor.

Agenda misiunii economice a cuprins participarea la Seminarul organizat la Camera de Comerţ Bergen, unde reprezentanţii firmelor româneşti au prezentat propriile companii, având posibilitatea de a discuta cu partenerii norvegieni subiecte referitoare la realizarea unor parteneriate şi de a vizită sediile unor firme din această localitate.

Totodată, pe parcursul misiunii a fost organizat, la Oslo, la sediul Camerei de Comerţ, un al doilea Forum de afaceri România - Norvegia, care a suscitat un interes major din partea firmelor norvegiene, pe domeniile: construcţii de case şi cabane din lemn, sisteme de încălzire şi climatizare, modalităţile de promovare a produselor bio pe piaţa norvegiană, realizarea unor componente şi subansambluri metalice utilizate în industria de exploatare a petrolului şi gazelor. Întâlnirile bilaterale ulterioare şi vizitarea unor companii norvegiene, incluse în programul misiunii, s-au finalizat prin semnarea unor contracte comerciale.

Participarea firmelor româneşti la aceste evenimente s-a realizat prin intermediul BPCE Oslo, fiind prima misiune economică multisectorială organizată pe piaţă Norvegiei, bucurându-se de interesul a 95 de firme norvegiene, dar şi al reprezentanţilor unor instituţii de prestigiu din această ţară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb