ÎN PLIN PROCES DE MODIFICARE A LEGISLAŢIEI PENALE Reprezentanţii Comisiei de la Veneţia vin la Bucureşti

GHEORGHE IORGOVEANU
Ziarul BURSA #Politică / 23 aprilie 2019

Reprezentanţii Comisiei de la Veneţia vin la Bucureşti

O delegaţie a Comisiei de la Veneţia este aşteptată, mâine, la Bucureşti, pentru a discuta cu autorităţile despre modificarea legilor Justiţiei şi proiectul de modificare a legislaţiei penale, care a trecut de Senat şi se află la Camera Deputaţilor.

Oficialii europeni vor avea întâlniri cu conducerea Minis-terului Justiţiei, a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a Parchetului de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie, a Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie.

Delegaţia Comisiei de la Veneţia vine după ce liberalii au semnalat, în luna martie, într-o scrisoarea către APCE modificările aduse sistemului judiciar din România prin adoptarea celor trei ordonanţe OUG 92/2018, OUG 90/2018 şi OUG 7/2019 şi au atras atenţia asupra protestelor fără precedent ale magistraţilor generate de Ordonanţa 7.

Ludovic Orban, preşedintele PNL a declarat: "Noua sesizare a Comisiei de la Veneţia trasează o linie roşie în atacul PSD-ALDE la independenţa Justiţiei, întrucât orice pas înainte făcut de această guvernare va duce la reacţii extrem de dure ale partenerilor europeni. Este cazul ca PSD-ALDE să se oprească din a face orice alt gest de legiferare împotriva recomandărilor Comisiei de la Veneţia şi ale Comisiei Europene. În caz contrar, liderii PSD-ALDE comit un act de trădare a intereselor naţionale şi se vor face responsabili de sancţiunile pe care le va suporta România".

Reprezentanţii Comisiei de la Veneţia ar urma să se întâlnească mâine cu Tudorel Toader, ministrul demisionar al justiţiei. Discuţiile au menirea să amâne modificarea Codului penal şi Codului de procedură penală. Conform programării iniţiale, legile modificate miercurea trecută în Senat, urmau să treacă în această săptămână şi de plenul Camerei Deputaţilor.

Vizita oficialilor europeni le-a dat peste cap planurile celor din coaliţia PSD-ALDE, care, probabil, vor amâna şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor pentru votarea celor două coduri. Menţionăm că, pentru a trece modificarea legislaţiei penale de votul Camerei Deputaţilor, coaliţia PSD-ALDE are nevoie neapărat de voturile celor 19 parlamentari ai minorităţilor naţionale, pentru că, în lipsa acestora, nu deţine majoritatea în camera inferioară a Legislativului.

Modificările pe care majoritatea parlamentară doreşte să le aducă legislaţiei penale vor fi însă dezbătute, astăzi, în comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, aşa numita comisie Iordache.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb