ÎN PLIN SCANDAL AL ALEGERILOR PREZIDENŢIALE Şeful secţiei de procurori specializaţi în infracţiuni electorale din SUA a demisionat

M.G.
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 noiembrie 2020

Richard PilgerSursa foto: https://nbcnews.com/

Richard PilgerSursa foto: https://nbcnews.com/

Procurorul-şef specializat în infracţiuni electorale din cadrul Departamentului de Justiţie al SUA, Richard Pilger, a demisionat în semn de protest, după ce procurorul general al Statelor Unite, Bill Barr, a dat undă verde deschiderii de anchete privind posibile nereguli în timpul alegerilor prezidenţiale din SUA, înaintea validării rezultatelor oficiale ale scrutinului, scrie CNN.

Richard Pilger, care a condus secţia de procurori specializată în infracţiuni electorale din cadrul Departamentului de Justiţie, a declarat că decizia procurorului general al SUA a abrogat "politica veche de 40 de ani de neimplicare în anchete privind posibile fraude electorale înainte ca rezultatele alegerilor să fie validate".

Procurorul general al SUA, Bill Barr, un susţinător al lui Donald Trump, a subliniat că autorizaţia trimisă tuturor procurorilor federali din Statele Unite nu indică faptul că Departamentul de Justiţie are dovezi ale existenţei unor situaţii autentice de fraudă.

"Vă autorizez să investigaţi acuzaţii substanţiale de nereguli privind voturile sau numărarea buletinelor de vot înainte de certificarea alegerilor în jurisdicţiile dumneavoastră, în anumite cazuri", a scris Barr în respectivul document, adăugând că "astfel de anchete pot fi efectuate dacă există acuzaţii clare şi potenţial credibile de nereguli care, dacă sunt dovedite, ar putea avea un impact asupra rezultatului alegerilor federale într-un stat".

Anchetele privind fraudele electorale ţin în mod normal de responsabilitatea fiecărui stat, care îşi stabileşte şi controlează propriile reguli electorale, notează CNN.

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite nu intervine, de obicei, într-o astfel de situaţie până când numărul de voturi nu este certificat şi numărarea nu este completă.

Donald Trump a lansat imediat după alegerile din 3 noiembrie acuzaţii legate de fraudarea voturilor în favoarea preşedintelui-ales Joe Biden.

Documentul semnat de procurorul general Barr vine, potrivit sursei citate, după mai multe săptămâni de discuţii aprinse pe care mai mulţi oficiali ai Departamentului de Justiţie le-au avut cu Barr şi care i-au atras atenţia acestuia că o astfel de decizie ar fi "o idee proastă".

Scopul documentului semnat de Barr este încă neclar, în condiţiile în care procurorii îşi cunosc deja responsabilităţile în privinţa anchetării fraudelor electorale. Aceasta poate însemna însă că procurorul general şi Departamentul de Justiţie al SUA încearcă astfel să găsească dovezi pe care, momentan, Trump şi echipa sa de campanie nu au fost în stare să le producă.

CNN mai scrie că oficiali din sistemul american de justiţie au declarat, sub anonimat, că Barr este, de câteva săptămâni, "obsedat" de ideea fraudelor electorale.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Democratii au furat la alegeri asta este adevarul.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb