ÎN PLIN SCANDAL CU ACUZAŢII DE DELAPIDARE A PATRIMONIULUI SIF4 ASF i-a autorizat pe Nicu Buică şi Dorina Mihăilescu pentru un nou mandat, la SAI Muntenia

A.I
Piaţa de Capital / 3 noiembrie 2021

ASF i-a autorizat pe Nicu Buică şi Dorina Mihăilescu pentru un nou mandat, la SAI Muntenia

SIF Muntenia nu a primit nicio propunere de candidatură pentru Consiliul societăţii care să corespundă cadrului legal în vigoare, conform unui raport al SAI Muntenia

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a autorizat-o pe Dorina Teodora Mihăilescu ca membru al Consiliului de Administraţie al SAI Muntenia Invest şi pe Nicuşor Buică, ca directorul al SAI-ului, conform unui raport al societăţii publicat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Dorina Mihăilescu fusese aleasă ca membru al board-ului SAI Muntenia Invest printr-o hotărâre a AGOA SIF Muntenia de la finele lunii august a acestui an, pentru un mandat de patru ani, începând cu 27 decembrie 2021. Consiliului SAI Muntenia este format din preşedintele Adrian Simionescu, Dorina Mihăilescu şi Sergiu Mihailov.

Nicu Buică fusese ales de Consiliul SAI Muntenia în calitate de director al SAI-ului la începutul lunii noiembrie cu un mandat de patru ani, începând cu 22 decembrie 2021. Conducerea executivă a SAI Muntenia este formată din Nicu Buică şi Sergiu Mihailov.

SAI Muntenia Invest, ce administrează SIF Muntenia, se află în mijlocul unui scandal imens, cu acuzaţii de delapidare a patrimoniului SIF-ului şi plângeri penale. Conform unui raport întocmit de KPMG la cererea unor acţionari ai societăţii de investiţii financiare, SAI-ul nu a pus la dispoziţia firmei de audit documentaţia privind evitarea conflictului de interese, în legătură cu administratorii fiecărui fond de investiţii în care SIF Muntenia avea deţineri la finele anului trecut, în conformitate cu prevederile Regulamentului UE 231/2013.

Tot astăzi, SAI Muntenia a anunţat că, pentru adunarea acţionarilor SIF Muntenia din data de 15 noimbrie, societatea nu a primit nicio propunere de candidatură pentru Consiliul de Administraţie, care să corespundă cadrului legal în vigoare.

"Menţionăm faptul că pe adresa de mail a societăţiii s-a primit un email fără semnătură electronică care conţine cinci propuneri invalide ale unor candidaţi pentru Consiliul de Administraţie, indicându-se doar numele şi codul numeric personal al acestora, fără niciun alt document anexat", se arată în raport.

Pe ordinea de zi a adunării acţionarilor SIF Muntenia se află, între altele, revocarea administratorului SAI Muntenia, alegerea unui Consiliu de Administraţie format din cinci membri şi alocarea de dividende în sumă de 350 milioane de lei, puncte incluse la solicitarea lui Ben Madadi, cel mai mare acţionar al societăţii.

Acţionariatul SIF-ului este populat cu fonduri finanţate în diferite proporţii chiar de către SIF Muntenia şi care votează propunerile conducerii societăţii. De mai multe ori acţionari ai SIF-ului au cerut Autorităţii de Supraveghere Financiară să suspende drepturile de vot ale acestor fonduri, pentru că ar fi de fapt acţiuni proprii deţinute prin terţi şi/sau se află în conflict de interese, dar ASF nu a luat vreo măsură, ci a îndemnat investitorii să se adreseze instanţei.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Pai au curaj sa nu ii autorizeze? Plus ca sunt pretenari.

    1. Cine sa nu autorizeze? Stefanoiu ajunsa directoare prin intervențiile fostei ei sefe Carmen Negoiță apropiata Swiss? Cele doua sunt prietene cu Mihăilescu Dorina. Foste colege din cnvm. Nu sunt prietenii vechi colegi ai lui Mihailescu la ASF? O familie înfrățita fericita. Gradinarul și supușii lui executa totul pentru protejații lor Buica, Dragoi& co. Care trag sforile sa își puna soldaței credincioși în posturi în ASF. Nădragii parfumați gradinaresti cu servicii aduse cui trebuie se păstrează.

      Asemenea mizerii nu incalca Regulamentul ziarului?

      Ba da.

      Neglijenta.

      Le-am sters eu. 

    o sa le rupa juristii de la SAI Muntenia capul la alde Madadi si altor "dreameri" daca fac vre-o greseala de procedura in demersul lor revolutionar. ma baieti, voi aveti nevoie de o casa de avocatura buna pentru a initia orice demers impotriva gastii de la Sif 1,4,5. asta nu e joaca de-a moralitatea, aici e groapa cu serpi pentru voi

    1. juristii lui dragoi si buica sunt foarte prosti

      Cine se aseamana se aduna.

      nu doar nu sunt "foarte prosti" dar sunt specializati in a obstructions actionarii, in a anihila demersurile actionarilor impotriva conducerii SIF. ai sa vezi la AGA pe 15 noiembrie

    Sif4 a varat in 2014 in fondul marelui elvetian FDI Activ Dinamic 11.000.000 lei+10.000.000 lei=21.000.000 lei iar la 31.12.2020 valoarea activului total a fondului era de 17.191.236,33 lei.

    Asta e performanta unui fond in care sa bagi banii actionarilor Sif4 cand tu esti Societate de Investitii Financiare? 

    FDI Activ Dinamic aveau in portofoliu 39 emitenti la care detineau actiuni printre care si la: 

    Sif1=227.752 actiuni 

    Sif4=1.803.984 actiuni 

    De ce SAI Muntenia Invest nu au vrut sa puna la dispozitia KPMG toate documentele cerute? Au ceva de ascuns? 

    1. Sergiule, dacă nu îți place scuipa.

      la data de 30.06.2021 au ramas cu:

      Sif1=227.752 actiuni  

      Sif4=1.407.511 actiuni 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb