ÎN PLINĂ CRIZĂ, LA GALAŢI, DE SĂRBĂTORI:  Bugetarii, mai bine remuneraţi decât angajaţii din sectorul privat

MARILENA DINU,GALAŢI
Ziarul BURSA #Politică / 12 decembrie 2008

Angajaţii din sectorul bugetar vor primi, anul acesta, prime de Sărbători la aceeaşi valoare ca şi în 2007, în ciuda crizei financiare.

Angajaţii din sectorul bugetar vor primi, anul acesta, prime de Sărbători la aceeaşi valoare ca şi în 2007, în ciuda crizei financiare.

În ciuda efectelor crizei financiare care au creat dezechilibre atât în rândul societăţilor din subordinea statului cât şi în rândul firmelor, atât salariaţii plătiţi de la bugetul statului cât şi angajaţii din domeniul privat îşi vor primi primele acordate în preajma Sărbătorilor de Iarnă.

Mai mult, la Galaţi, cei mai bine recompensaţi angajaţi s-au dovedit a fi cei care lucrează la stat, aici sumele primite de salariaţii de Crăciun fiind curprinse între 200 şi 600 de lei, la care se mai adaugă şi cadouri oferite copiilor angajaţilor sau tichete cadou.

Spre exemplu, Ştefan Frunză, liderul sindicatului din cadrul Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos Galaţi, ne-a declarat că Moş Crăciun va fi foarte darnic anul acesta, astfel încât potrivit CCM, cei aproximativ o mie de navigatori vor primi drept primă dublă faţă de cea din 2007.

"Astăzi vor intra în contul salariaţilor 600 de lei, la care se adaugă câte 150 de lei reprezentând sumele acordate pentru fiecare copil, bani care deja au fost puşi pe cardurile navigatorilor chiar de la începutul acestei săptămâni" a spus Ştefan Frunză.

Ceva mai puţin vor primi cei 450 de funcţionari publici din Primăria Galaţi, cărora li se va da de Crăciun aceeaşi sumă ca şi anul trecut, res­pectiv câte 400 de lei de persoană, după cum ne-a declarat chiar primarul Dumitru Nicolae, care a ţinut să precizeze că el nu primeşte cadou de Moş Crăciun de la serviciu.

Nici salariaţii din societăţile care se află în subordinea Primăriei nu o duc foarte rău.

Spre exemplu, primele angajaţilor de la Administraţia Domeniului Public Galaţi şi Ecosal Prest Galaţi sunt de 300, respectiv 200 de lei.

"Angajaţii au salarii mici, unii chiar salariul minim pe economie şi am considerat că trebuie să îi motivăm" a declarat Eduard Grosu, directorul Administraţiei domeniului Public Galaţi.

Prime de Crăciun vor primi şi gălăţenii care muncesc la patron, chiar dacă în această perioadă la Galaţi peste 25 de firme au anunţat disponibilizări şi restrângerea activităţilor.

Spre exemplu, gălăţenii care sunt angajaţi la firma de construcţii Vega 93 a cărui director Cornel Istrate a anunţat că disponibilează un maxim de 1300 de angajaţi, vor primi prime care pornesc de la 300 de lei.

Cornel Istrate, directorul Vega 93 companie care are 2800 de angajaţi (tot grupul de firme Vega ), a explicat: "Primele vor fi egale cu minim 50% şi maxim 75% din salariul fiecărui angajat. Primele le vom acorda şi celor pe care am anunţat că îi vom disponibiliza pentru că au muncit tot anul la noi. Este adevărat vor fi mai mici ca anul trecut când le-am dat chiar şi 100% din salariu".

Nici cei 3000 de navalişti nu au fost uitaţi de patronul olandez, Damen Shipyards, astfel încât, de Crăciun, vor primi, la fel ca şi anul trecut, prime egale cu 25% din valoarea salariului fiecărui angajat.

Gheorghe Valentin, liderul sindicatului din Damen Galaţi ne-a declarat că aceste prime au fost prevăzute în CCM şi se vor acorda fără probleme.

Cadouri şi bani de Crăciun vor primi şi cei 275 de salariaţi ai societăţii Menarom PEC, controlată de omul de afaceri Ninel Comşa care a cumpărat societatea de aproximativ 15 luni.

"Dacă anul trecut nu am luat niciun leu, anul acesta vom primi 200 de lei drept primă, iar 50 de angajaţi au primit şi punguţe de cadouri pentru copii" a spus Viorel Ariton, liderul sindicatului din Menarom PEC.

Cele mai mici sume de Crăciun vor primi siderurgiştii din ArcelorMittal Galaţi.

Şi asta pentru că în acest an, potrivit declaraţiilor lui Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al companiei, administraţia combinatului gălăţean nu le va da angajaţilor decât o primă de 120 de lei (sumă impozabilă) faţă de anul trecut - când pe lângă această sumă, siderurgiştii au mai beneficiat şi de un extrabonus acordat în funcţie de realizările din timpul anului - astfel încât angajaţii ArcelorMittal Galaţi au primit de la Moş Crăciun aproximativ 300 de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb