ÎN POFIDA ASOCIERII SALE CU CHEAGURILE SANGVINE Rezidenţii din Madrid stau la cozi pentru a primi vaccinul AstraZeneca

G.U.
Miscellanea / 8 aprilie 2021

Rezidenţii din Madrid stau la cozi pentru a primi vaccinul AstraZeneca

Rezidenţii din Madrid şi-au exprimat în număr mare încrederea în vaccinul anti-COVID-19 AstraZeneca ieri, în pofida descoperirii de către agenţiile europeană şi britanică cu rol de reglementare a medicamentelor a unei legături potenţiale între acest ser şi cazuri rare de formare a unor cheaguri sangvine, informează Reuters, conform Agerpres.

"Dacă citeşti prospectul oricărui medicament, vei vedea că există întotdeauna probleme pentru un număr mic de oameni", a declarat Pilar Garcia, care aştepta la coadă să primească vaccinul AstraZeneca în faţa stadionului echipei de fotbal Atletico Madrid, Wanda Metropolitano, utilizat în această perioadă ca un centru de vaccinare în masă.

"Cred că este vorba despre acelaşi lucru", a adăugat Pilar Garcia.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat ieri că 169 de cazuri de cheaguri sangvine cerebrale au fost raportate după administrarea a 34 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca, notează sursa citată.

"Astăzi a fost o zi foarte neplăcută din cauza tuturor acelor veşti care veneau din partea Agenţiei Europene pentru Medicamente", a declarat o altă rezidentă din Madrid, Carmen Ruiz, la puţin timp după ce a primit acest ser.

Ea consideră că mesajele incoerente ale autorităţilor reprezintă "o ruşine" şi a decis să aibă încredere în recomandările EMA, potrivit cărora beneficiile vaccinului AstraZeneca prevalează în faţa riscurilor medicale.

Unele ţări au decis să folosească serul AstraZeneca doar pentru anumite grupuri de vârstă, iar EMA a transmis că ţările europene ar trebui să decidă singure felul în care vor gestiona aceste riscuri, în funcţie de ratele de infectare şi de soluţiile alternative disponibile.

Înainte ca EMA să facă acel anunţ miercuri, autorităţile din regiunea Castilia şi Leon, situată în centrul Spaniei, au suspendat vaccinările cu serul AstraZeneca, deşi guvernul central de la Madrid a decis să continue campania de imunizare cu acest vaccin.

Miercuri seară, ministrul spaniol al Sănătăţii a anunţat, după consultări cu omologii lui europeni, că vaccinul AstraZeneca va fi administrat în Spania doar pentru persoanele cu vârste de peste 60 de ani.

Lipsa de coeziune dintre dispoziţiile referitoare la vaccin anunţate de autorităţile regionale şi de cele naţionale au exasperat-o pe Felicidad Gutierrez, o rezidentă din Madrid în vârstă de 63 de ani.

"Ei spun că (vaccinul AstraZeneca, n.r.) nu este bun, în alte locuri a fost suspendat, dar dacă am asculta de tot ce spun ei, atunci am sfârşi prin a nu mai face nimic. Am decis să vin să mă vaccinez", a declarat ea pentru Reuters, după ce a ieşit din stadionul Wanda Metropolitano.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Boicotați intențiile FIAREI !!!

    nu am incredere in astfel de stiri . ce inseamna un numar mare ? a mai spus , pilar garcia ! cine-i pilar garcia ? fleacuri !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb