ÎN PRIMA JUMĂTATE A ANULUI 2022 DN AGRAR înregistrează o cifră de afaceri totală de 62,4 milioane de lei

F.D.
Piaţa de Capital / 26 septembrie 2022

DN AGRAR înregistrează o cifră de afaceri totală de 62,4 milioane de lei

DN AGRAR Group SA, fermă zootehnică integrată din România, cu producţie de lapte de vacă şi producţie vegetală, încheie prima jumătate a anului 2022 cu o cifră de afaceri totală de 62,4 milioane de lei, o creştere de 241% faţă de primul semestru din 2021, susţinută în principal de achiziţia celor două ferme agrozootehnice Lacto Agrar şi DN Agrar Apold, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, din punct de vedere operaţional, pentru primele 6 luni ale acestui an, cantitatea de lapte livrată a crescut cu peste 1,7 milioane de litri de lapte, reprezentând o creştere de 8% faţă de anul 2021, cu perspective de creştere. În ceea ce priveşte cultivarea cerealelor, Grupul a cultivat o suprafaţă cu 3.000 hectare mai mare faţă de perioada similară din 2021, în principal porumb, triticale, lucernă.

"În primul semestru din 2022 ne-am consolidat poziţia de lider de piaţă în producţia de lapte de vacă cu operaţiuni integrate, cu peste 10.000 de capete de vaci de lapte şi tineret bovin şi o suprafaţă operată de aproape 7.000 de ha de teren. Planul de investiţii asumat a fost continuat, în timp ce rezultatele în creştere din acest semestru ne dau încredere că vom atinge obiectivele financiare stabilite pentru acest an. În ciuda contextului, am reuşit să controlăm impactul creşterii costurilor mari din prima jumătate a anului, într-un mod rezonabil, având în vedere avantajul adus de faptul că noi producem o mare parte din hrana pe care o folosim pentru vaci", a declarat Jan Gijsbertus De Boer, Preşedinte al Consiliului de Administraţie DN AGRAR GROUP SA.

Planurile companiei sunt ambiţioase, cu proiecte de modernizare, susţinute de un model de afaceri integrat, parte a economiei circulare. Pe termen lung, Grupul DN AGRAR îşi propune să facă trecerea pe piaţa reglementată, permiţând investitorilor să obţină expunerea la agricultură într-un mod profesionist şi durabil.

Investiţiile realizate au obiectivul de a creşte capacitatea de producţie de lapte, precum şi suprafaţa de teren cultivată. În luna aprilie 2022, DN AGRAR Group SA a încheiat cu succes preluarea fermei Apold, obiectivul principal fiind creşterea capacităţii de producţie de lapte a fermei cu 50% până la finele anului în curs. Proiectul de investiţii a inclus construirea unei săli de muls suplimentare, adăposturi pentru animale, creşterea efectivului de animale, precum şi o hală suplimentară de stocare a furajelor, toate acestea fiind deja finalizate în prima jumătate a anului în curs. Cumpărarea fermei Apold, care deţine 2.995 de hectare, din care 398 de hectare în proprietate, a contribuit, de asemenea, la creşterea suprafeţei lucrate.

În prima jumătate a anului 2022, Grupul a achiziţionat mai multe tipuri de utilaje în valoare de 1,2 milioane de euro, pentru a face faţă noilor provocări privind preţurile mari la îngrăşămintele chimice. Astfel Grupul a investit în utilaje moderne şi eficiente de administrare a gunoiului de grajd semilichid şi solid. Pasul următor este dezvoltarea unei fabrici de compost pentru resturile vegetale care va reduce costurile de transport şi înfiinţarea unei linii alternative de afaceri pentru Grup, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 18 )

  1. Cred ca ASF ar trebui sa ceara ferm companiilor sa prezinte o estimare a pozitiei financiare viitoare prin prisma evolutiei ratelor de dobanda.

    DN de exemplu are 130% grad de indatorare,are 90 M lei imprumuturi pe termen lung,inca niste zeci pe termen scurt.Daca in 2021 plateai un 4-5% dobanda de la inceput de 2023 platesti bine peste 10% (Robor plus marja bancii).In semestrul 1 inca dobanzile au fost jos si chisr si acum se platesc la nivel mai mic decat sunt pe piata interbancara datorita intarzierii ajustarii in contract,la o singura data trimestrial. 

    Multe companii cu imprumuturi mari vor trece de la profit direct la pierdere pe mecanismul de mai sus. 

    Dupa mine nici nu mai e de uitat la profit,e de uitat la datorii,structura lor si posibilitatile de rambursare si pana atunci cat costa imprumuturile. 

    In toata lumea financiara pietele se misca masiv doar ca se anunta majorari de dobanzi.Noi avem dobanzi foarte mari fata de marjele companiilor si parca ar fi de bine asta,nu de rau. 

    Babeste,la 100 M datorie financiara o companie care platea anul trecu 3-4 dobanda o sa sara de 10.Robor e 8% si era 3,2% la 1 ianuarie si 1,75% la 30 Iunie 2021. 

    La asta adaugam marja bancii 3% pe medie. 

    Comparam cat era serviciul datoriei la sfarsitul semestrului 1 2021 cu sfarsitul S1 2022,de la 1,75 la 8 % ROBOR 12 luni.

    Din tot ce vad mi se pare ca pe BVB este ignorat complet aspectul cel mai preocupant in pietele mondiale-cresterea dobanzilor pentru contracararea inflatiei. 

    1. la cele de pe bvb principala nu ai gasit nimic legat de dobanzi ?

      cheltuielile cu dobanzile merg in pretul laptelui, DN agrar nu pierde, plateste clientul final diferenta

      Clientul final plateste diferenta pana la un punct, punctul de inflexiune.

      Geniului de la 1.2 => la MILK ati sarit toti in sus, explodand, ca de ce nu poate compania sa transfere cresterile de costuri in pret, dar la DN "cheltuielile cu dobanzile merg in pretul laptelui"?

      Pai cei de la Lactalis nu trebuie sa se confrunte cu aceleasi supermarketuri? 

      Si nu cumva sunt aceleasi retele de supermarketuri care, in Belgia si Olanda, refuza sa cresterile de pret ale Danone, si nu numai, informandu-si cumparatorii si umilind compania in public? 

      Iar la DN, asa, din varful limbii, tu spui ca "plateste clientul final diferenta"? Chiar asa?! 

      Si unde sunt acum toti cei care spuneau ca DN este superioara MILK, desi avea deja datoriile la nivelul actual, marja de profit mult mai mica si o dependenta cvasitotala fata de un singur cumparator? 

      Bravo, tovarase! 

      Bravo, tovarasi!

      Aferim, "investitorilor"! 

      cifrele nu mint, compara rezultatele financiare!

      Pana la cifre si pana cand se produc cifre, adunarea, asamblarea, constructia si punerea in functiune a elementelor componente este ceea ce conteaza la o firma de crestere.

      Azi, comparand cifrele nu ai cum sa ajungi la o intelegere, lucruriile fiind in miscare, cat se poate de fluide (fluidizate in plus de razboi si criza energetica), asa ca, din nou, trebuie sa te intorci la structura businessului. 

      Si cand ma gandesc ca sunt ageamii care spun ca MILK este "capital intensive" dar au cumparat si pastreaza actiunile DN ... stau si ma intreb: cat de greu este sa cumperi un dictionar, ca sa intelegi sensul propriilor demersuri? Lasam deoparte carti, studii si studiu, ca acolo e deja alta poveste, mult prea grea.

      In fine, treburile merg inainte, o sa avem o criza misto si-o sa tragem linie peste trei-patru ani. 

      DN PROFIT 5 MIL

      MILK PIERDERE 1.3 MIL

      RESTUL ESTE TAM TAM 

    una din cele mai bune firme listata la BVB, urmeaza sa treaca pe piata principala, e numai buna pentru fondurile de investitii

    1. Nici un fond de investitii nu va cumpara o singura actiune la ei, datorita modului in care Gijsbertus De Boer a conceput actele. Citeste-le, ca sa vezi cum isi poate cumpara si rascumpara actiunile din piata, iar apoi vine inapoi aici si, tot din putul gandirii, sa ne spui daca ai ramas credincios iluziei ori te-ai con vertit la realitate.

      Halal, "investitorule"! 

      nu vad niciun argument, deci posibil sa fii fc...

      ai dat cu bata-n balta

      tu cine crezi ca tot cumpara

      pune mana pe carte si lasa hatereala daca vrei sa inveti  

      Ceea ce scrie in actele constitutive (si in cele de la listare) n-are nici o legatura cu cumpararile actuale din piata, sunt doua elemente complet diferite.

      Deci pune mana si citeste, iar dupa aia du-te si scoate-ti bata din balta ori baga-ti capul in ea. 

      spune cu subiect si predicat ce ai de spus

      nu plimba o minciuna de colo colo  

    olandezul stie ce face

    bine ca e pe bursa sa putem profita si noi !~ 

    la cat mai multe realizari si investitori fericiti

    DN pana la sfârșitul anului cel putin 0.5 poate și mai jos

    1. cumpara olandezul si fondurile, visezi aiurea

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb