ÎN PRIMA PARTE A ANULUI, Ţara noastră a înregistrat o creştere de 623 mii de atacuri cibernetice faţă de aceeaşi perioadă din 2013

A.C.
Companii #Securitate Cibernetică / 19 iulie 2014

Conform statisticilor Kaspersky Lab, în primele şase luni ale anului, ţara noastră a înregistrat o creştere a numărului de ameninţări cibernetice locale (peste 2.689.000 de incidente au fost detectate pe computerele participanţilor la Kaspersky Security Network, în comparaţie cu cele 2.066.000 de incidente înregistrate în aceeaşi perioadă a anului 2013), în timp ce numărul ameninţărilor web a scăzut (peste 1.331.000 în primele 6 luni din 2014, comparativ cu aproximativ 3.249.000 în primul semestru din 2013), potrivit unui comunicat remis redacţiei.

România rămâne printre primele 15 ţări în ceea ce priveşte numărul de host-uri web locale periculoase, potrivit sursei citate.

Ştefan Tănase, Senior Security Researcher în cadrul Kaspersky Lab, a declarat: "Anul trecut a fost foarte activ pentru ameninţările web, în timp ce anul acesta ameninţările locale sunt cele care domină. Ambele tipuri de ameninţări trebuie să fie luate în considerare deoarece pot cauza pierderi de date, de bani şi de timp. Companiile şi utilizatorii trebuie să fie la curent cu aceste riscuri, să aibă grijă de computerele personale şi de dispozitivele mobile, prin utilizarea soluţiilor de securitate cuprinzătoare, şi să urmeze o serie de reguli pentru a se proteja".

32% din utilizatorii din România au avut de-a face cu ameninţări locale în prima jumătate a anului 2014 (malware distribuit prin reţelele locale, USB-uri, CD-uri şi DVD-uri), aceasta reprezentând o creştere cu 2,3 puncte procentuale comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2013. Acest procent plasează România pe locul 136 în lume în ceea ce priveşte nivelul ameninţărilor locale, foarte aproape de Germania şi de Italia, unde 32,9% dintre utilizatorii au fost afectaţi de aceste tipuri de ameninţări. Acest procent este mai mare decât cel înregistrat în Cipru, Croaţia şi Austria, potrivit Kaspersky Lab.

24,9% dintre utilizatorii din România au fost afectaţi de ameninţări web, aceasta reprezentând o scădere cu 9,2 puncte procentuale în comparaţie cu cifrele înregistrate în aceeaşi perioadă în anul 2013. Astfel, România se plasează pe locul 76 în lume în ceea ce priveşte pericolele asociate cu navigarea pe Internet, mai jos decât Suedia şi Irlanda (25,9% şi 25,2%) şi mai sus decât Ungaria şi Slovacia (22,9% şi 22,8%), a mai transmis compania specializată în IT.

"Când un client care utilizează soluţii Kaspersky Lab este atacat de o ameninţare online, localizarea geografică a tentativei de atac este înregistrată. Pe baza acestor date, procentul incidentelor cauzate de malware provenit din România a fost de 0,64% din procentul global -peste 5.041.000 de incidente înregistrate în intervalul ianuarie-iunie 2014. Aceste date plasează România pe locul al 14-lea la nivel global", a mai transmis sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb