ÎN PRIMELE 4 LUNI ALE ANULUI PAID a înregistrat peste 790 de dosare de daună

Alexandru Costea
Bănci-Asigurări / 18 mai 2015

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale, PAID, a înregistrat în intervalul 1 ianuarie 2015 - 30 aprilie 2015 un număr total de 793 de dosare de daună, arată un comunicat remis azi redacţiei.

Potrivit sursei, 100 de dosare au fost deschise pentru avarii produse de alunecări de teren, 530 de dosare pentru daune provocate de cutremur şi un număr de 93 de dosare pentru pagube determinate de inundaţii.

În cazul despăgubirilor acordate, PAID a aprobat pentru plată un număr de 517 dosare, în valoare de 1.208.170,5 lei. Sursa mai arată că 340 dosare au fost refuzate la plată din diverse motive ce ţin de neîndeplinirea condiţiilor de despăgubire. Celelate dosare se află în diverse stadii de instrumentare.

"La finalul lunii aprilie 2015, PAID avea în vigoare un număr total de 1.526.902 Poliţe de Asigurare împotriva Dezastrelor naturale, PAD, 507.521 poliţe fiind încheiate în primele patru luni ale acestui an. Cei mai conştiincioşi proprietari care au încheiat o asigurare obligatorie PAD sunt posesorii locuinţelor de tip A. Doar în luna aprilie aceştia au încheiat, la nivel naţional 76.742 poliţe, în timp ce proprietarii de poliţe tip B au achiziţionat doar 9.191 poliţe PAD în aceeaşi lună", notează PAID.

Poliţa de asigurare obligatorie PAD acoperă trei riscuri specifice României, cutremur, inundaţie şi alunecare de teren. Preţul unei poliţe care acoperă suma de 20.000 de euro este de 20 de euro pe an pentru locuinţele de tip A, adică cele construite din cărămidă, beton armat sau orice alt material rezultat în urma unui tratament termic şi/sau chimic. Imobilele de tip B, adică cele construite din cărămidă nearsă sau orice alt material nesupus unui tratament termic şi/sau chimic, pot fi asigurate prin intermediul poliţei PAD contra sumei de 10 euro pe an, pentru o despăgubire de 10.000 de euro.

Pool-ul de Asigurare împotriva Dezastrelor s-a constituit ca societate de asigurare, în luna noiembrie 2009, reunind 12 societăţi de asigurare, acţionari PAID: ABC Asigurări, Astra Asigurări, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurări, Euroins România, Generali, Grawe România, Groupama România, Gothaer Asigurări şi Uniqa Asigurări.

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale - PAID - este o componentă esenţială a programului român de asigurare a catastrofelor, program gestionat de Ministerul Afacerilor Interne. Conform prevederilor legii, PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuinţelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României - cutremur, inundaţii şi alunecări de teren. Activitatea efectivă a PAID a început in luna februarie 2010, iar prima zi de emitere a asigurărilor obligatorii pentru locuinţe a fost 15 iulie 2010.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb