ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI 2022 EVERGENT Investments raportează un rezultat net de 101,4 milioane de lei

G.D.
Piaţa de Capital / 15 noiembrie 2022

EVERGENT Investments raportează un rezultat net de 101,4 milioane de lei

EVERGENT Investments, companie de investiţii listată sub simbolul EVER, care se diferenţiază prin proiectele de tip private equity, raportează în primele nouă luni ale anului depăşirea cu 57% a rezultatului net estimat pentru tot anul 2022, conform unui comunicat remis redacţiei. Rezultatul net în valoare de 101,4 milioane lei este compus din 87 milioane lei profit net şi 14,4 milioane lei câştig net din vânzarea activelor reflectat în rezultatul reportat. La 30 septembrie 2022 valoarea totală a activelor (AUM) este de 2.193 milioane lei, iar valoarea activului net este de 2.067 milioane lei.

"În primele nouă luni ale anului 2022, EVERGENT Investments a obţinut rezultate solide, marcând o depăşire cu 57% a bugetului estimat pentru întreg anul 2022, într-un context marcat de incertitudinile geopolitice şi economice care au indus volatilitate extremă pieţelor. Am operat cu prudenţă şi am rebalansat portofoliul de active cu o atenţie deosebită la managementul riscului. Am continuat să aplicăm strategia companiei prin alocarea capitalului în sectorul financiar-bancar şi energetic la BVB, dar şi în investiţiile de tip private equity în sectoare ca IT şi agribusiness, cu potenţial crescut de rentabilitate pe termen mediu şi lung. Rezultatele obţinute confirmă soliditatea modelului de business şi forţa EVERGENT Investments.", a declarat Claudiu Doroş, Preşedinte al Consiliului de administraţie şi Director general al EVERGENT Investments.

Potrivit sursei citate, proiectele de tip private equity diferenţiază compania faţă de ceilalti actori ai pieţei de capital şi aduc un raport atractiv randament/risc, cu profit semnificativ pe termen lung. Cadrul legal FIA permite alocarea a până la 40% în active nelistate, iar EVERGENT Investments şi-a setat o primă "bornă" de 20-25% din active pentru alocarea în aceste proiecte.

Agrointens SA, companie din Grupul EVERGENT, a mărit suprafaţa pentru cultivarea afinelor prin achiziţia unui teren de 23 ha în Răteşti, judeţul Argeş, ajungând după plantare la o suprafaţă totală de 109 ha.

EVERGENT Investments investeşte în sectorul IT prin achiziţia unui pachet semnificativ din acţiunile producătorului român de software MWARE Solutions SA. Sectorul IT este unul de importanţă majoră în economia românească, cu un aport de aproximativ 6,2% la Produsul Intern Brut care însumează 13,6 miliarde de euro. Aşteptările acestui sector sunt de creştere cu rate de două cifre în anii următori. MWARE Solutions SA se diferenţiază de jucătorii locali şi chiar internaţionali din sectorul IT deep-tech prin platforma sa tehnologică, care introduce capabilitatea de analiză a datelor nestructurate din cadrul organizaţiilor utilizând un model semantic de înţelegere a datelor bazat pe reţele neuronale, cu capabilităţi native de tip deep-learning şi machine learning pentru a descoperi noi perspective în luarea deciziilor, înţelegerea clienţilor, noi indicatori şi posibilităţi de automatizare a proceselor organizaţionale bazate pe inteligenţă artificială.

În 2022 compania continuă să aplice politica predictibilă de dividend a ultimilor 15 ani, alocând 62,2 milioane lei pentru distribuţia de dividende către acţionarii săi. Prin mixul optim între politica predictibilă de dividend şi programele de răscumpărare, compania returnează valoare acţionarilor. Acest aspect este susţinut de ratele de distribuire a dividendelor din ultimii ani, care demonstrează stabilitatea fluxurilor de numerar ale companiei, implicit o poziţie financiară puternică pe piaţă, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Doar succesuri!?? Doar SOPuri!

    30% din activ in actiuni Banca Transilvania.

    Fodurile BT s-au anuntat cu peste 10% din Evergent.  

    La care sa adauga restul de fonduri si firme puiuti finanantate de BT si Ever .

    Macar taci naibii din gura , te mai dai si mare strateg . Mare lucru sa faci niste detinerii incrucisate ca sa devalizezi o firma. ASF-ul oricum doarme. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb