ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI 2022 Holde Agri Invest raportează venituri de 86,5 milioane de lei

F.D.
Piaţa de Capital / 22 noiembrie 2022

iviu Zăgan, Director General Holde Agri Invest

iviu Zăgan, Director General Holde Agri Invest

Holde Agri Invest SA, o companie românească care exploatează terenuri agricole, raportează venituri de 86,5 milioane de lei în primele nouă luni din 2022, în creştere cu 84% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În primele nouă luni ale anului, compania a exploatat o suprafaţă totală de 12.300 de hectare, o creştere cu 45%, din care 2.005 hectare au fost cultivate în regim ecologic, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

"Anul 2022 a fost complicat, dar în final estimăm că va fi încă un an profitabil şi de creştere pentru Holde. Primele nouă luni din 2022 au fost marcate de o serie de evenimente care s-au suprapus şi au transformat întregul an într-unul aparte. În această perioadă, a început războiul din Ucraina, inflaţia a crescut constant, la fel şi preţul cerealelor, iar preţurile la materii prime au crescut, de asemenea, extrem de mult. În plus, dacă nu era de ajuns, am avut parte şi de un an în care nu am fost feriţi de secetă, cel puţin în anumite părţi ale ţării. Chiar şi în aceste condiţii dificile, pentru Holde a fost un an în care modelul nostru şi-a dovedit avantajele, fermele noastre au înregistrat recolte bune şi am reuşit să beneficiem de preţurile mari. În ceea ce priveşte profitul înregistrat în primele nouă luni ale anului, de 0,4 milioane de lei, trebuie avut în vedere că acesta este influenţat de volumul recoltei anului agricol 2021-2022 rămas nevalorificat la 30 septembrie 2022. Astfel, la nivel de profit, ne aşteptăm să încheiem anul cu un rezultat net cuprins între 12-15 milioane de lei, peste rezultatul de 8,8 milioane de lei din BVC-ul aprobat în luna aprilie", a declarat Liviu Zăgan, Director General Holde Agri Invest.

În primele nouă luni ale anului, Holde Agri Invest a derulat investiţii în valoare totală de 26,8 milioane de lei, finanţate din surse proprii şi capital împrumutat, în modernizarea fermelor existente şi lărgirea suprafeţelor exploatate. Acestea au inclus finalizarea achiziţionării fermei Conţeşti din judeţul Dâmboviţa, cu o suprafaţă totală de 2.100 de ha de teren şi care a devenit cel de-al patrulea nucleu Holde, după Roşiori, Videle şi Frumuşani, precum şi achiziţionarea de utilaje de ultimă generaţie, extinderea sistemului de irigaţii la ferma Frumuşani, de la 125 la 275 de ha şi mărirea capacităţii de depozitare de la Călineşti, de la 10.000 la 15.000 de tone. În plus, în luna august a acestui an, Holde a demarat lucrările la cel de-al doilea siloz al companiei, în cadrul fermei Frumuşani, care va avea o capacitate totală de 10.000 de tone.

Pe lângă activitatea operaţională, în primele nouă luni din 2022, conducerea Holde a fost implicată şi în pregătirea unei noi runde de majorare a capitalului social. Operaţiunea s-a desfăşurat în două etape, în perioada iunie-august, iar în urma acesteia au fost atrase aproximativ 21 de milioane de lei de la investitori, capital care va fi utilizat pentru achiziţionarea de noi ferme şi modernizarea celor existente.

Acţiunile Holde Agri Invest sunt listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 1 octombrie 2020 şi se tranzacţionează sub simbolul bursier HAI. În prezent, compania are o capitalizare de piaţă de aproximativ 145 milioane de lei, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 20 )

  1. nu e o actiune buna sau rea, pur si simplu e un fond de investitii, si ca la aproape orice fond, grosul il ia managementul, regulile le face si le desface managementul, actionarii care se baga ar trb sa stie care e riscul, vedeti bonusuri peste bonusuri, la ce sunt corelate, taxe de exit care se transforma in mai multe actiuni care dilueaza actionarii, actionarii nu au ultimul cuvant aici, nu stiu cate cuvinte au..managementul e ca si cum ar fi si majoritar, prin firme.., s-au dublat ''alte cheltuieli de exploatare'', ce-or fi acolo?

    1. Daca ai alege 3 companii de pe AERO la care sa cumperi acum, dupa prezentarea T3, pe ce ai merge?

      fac recomandar si nu am aceasta calificare sau autorizare, portofoliul meu merge mai mult pe piata principala, dar am agatat si cate ceva de pe aero, din pacate am luat si multe tepe cu plasamente supraevaluate si mi-e un pic sila

      Foarte buna analiza!Asta e esenta aici,e un fond la care administratorii si-au bagat multiple asigurari ca iau bani multi si daca treaba scartaie.Marii investitori au bagat pe teoria cu diversificarea,aia mici ca au auzit ei ca e de bine in agricultura.

      Cu asa riscuri eu nu stiu cum se poate evalua asa ceva la PER peste 7-8.Profit nu are dar din abureli reiese pana la urma ca ala net IFRS va fi pe la 12 M si probabil RAS pe la 9-10 deci ca anul trecut.In profiturile lor estimate cica se exclud bonusurile de management si problema e ca investitorii pe asta nu-l pot cuantifica,ei stiu ce au pe acolo ca au 15 feluri de bonusuri si recompense.La 140 M evaluare are PER in jur de 15 daca la sfarsitul anului iese cum zic ei. 

      Asta si SAFE,SMTL,NRF,AG,HUNT si altel dar in principal primele 3-4 au fost duse foarte sus fiind'la moda' asa cum au fost si alea noi de tehnologie ca PATH,NFLX si tot alaiul.ca si la haine si pantofi ce e azi 'la moda' ajunge repede la gunoi,dupa toane.La noi unele inca sunt in inertie,in faza in care moda a trecut,cumparatori la revedere dar multi actionari inca sunt atasati de ele si spera in continuare.

      Numai ca tavalugul se porneste deodata la supraevaluate,nu da semnale multe.Si accelereaza pe trend descendent spulberand sperantele desarte 'revin ele la maxime'.Fara a compara clasa de active dar exact acelasi tip de gandire ca la detinatorii de criptomonede care am impresia ca se confunda chiar cu detinatorii de chestii'la moda' si pe actiuni. 

      totusi ma cam indoiesc ca isi fac bugetele, mai degraba vor cosmetiza rapoartele si vor da vina pe cotextul economic. Intr-adevar f greu de cuantificat bonusurile ca vin pe multe parti, cu cat creezi o schema mai complexa cu atat apare reticenta, actionarii de retail vor ceva simplu, uite tata asta e suma, in functie de profit, dar la un astfel de fond nu e asa..de fapt mi se pare chiar greu de inteles, ia uitati-va pe convocatorul pt agoa agea din decembrie, deci adminul isi ia 11 mil pt exit? pai cum 11 mil cand ei au bugetat mult mai putin profit? sa imi explice cineva logica, ah stai, tot el e si majoritar, deci isi voteaza singur...si sigur vine cu explicatia ca domne sa nu luam bani, ii luam in actiuni ca sa nu punem presiune pe cash flow, pai si daca ii iei prin actiuni ce vei face cu ele? vrei sa ajungi la free float minuscul? daca da de ce? daca nu, vei da in piata? antreprenorii ar trbui sa invete cate ceva de la o aitista trecuta acum pe principala, un exemplu de asa nu :) si sa evite greselile lor daca nu vor sa ajunga ca ei. mai ales chestiile astea cu alambicarea actiunilor, bonusurilor, sopurilor, zi ba frate exact cati bani vrei, nu-mi lua din EBIT.

      Ne putem consola cu faptul ca in max 10 ani initiaza demersurile pentru a trece pe piata principala si atunci sa vezi!

      daca la aitista citata care e BNET inca merge sa duca cu presul actionarii de ce nu ar incerca si altele

      aia isi dau jdemilioane de actiuni,salarii,bonusuri pentru nimic,la NRF SOP de 1,5 milioane lei,HAI 1,45 doar bonusul numit din cele nenumite

      o sa apara premierile cu jumatate din companie daca nu intra in insolventa sau dau faliment,se deschid inscrierile la BVB 

      lasati domnilor in pace AERO daca nu va plac antreprenorii din Romania, cumparati la cele de stat sau pe burse straine

      cumpara tu petardele aero ca vad ca mereu comentezi ignorand principii elementare, esti de acord sa lasam companiile nesanctionate care nu respecta legea doar fiindca s pe aero si ''sunt de viitor, sunt alte antreprenilor, sa ii sustinem'' chiar ITI DAI BANII FARA NICIO PRETENTIE IN VIATA DE ZI CU ZI ??

      astia nu sunt antreprenori cand le descarca in piata a doua zi de la listare.

      si mai este unul la AG care zice ca le descarca din gresala in piata.

      :)) 

      de aia sifurile toate isi iau cate 100 mil. fiecare doar din dividende anuale de la companiile de stat pentru ca au pus conditii prin lege la listare ca min. 50% din profit sa fie distribuit ca dividend.

      3 x AST

      lasa si AST sa se recomande singura prin rezultate,cine vrea le vede,sa nu le dam cec in alb

      nu ai cum sa mai recomanzi aero fiindca imaginea generala e deteriorata grav,dupa banii topiti care 90% nu se vor recupera niciodata

      mai bine pentru ea sa treaca neobservata cat timp imaginea generala a colegelor de listare e dezastruoasa,iar cand se mai curata piata asta poate va fi pozitionata in frunte daca o continua pe linia actuala 

      in cazul asta fiind eternul si dovedit vinovat de ilegalitati pe piata de capital Voicu si odrasla comunistului teleormanean vesnic primar carpa dragnista care a dus un oras in marasm si care s-a declarat in opozitie cu ta su dintr-un partid neocomunist si securist decedat in misiunea de compromitere a usr

    Va invit sa cititi in memorandumul de listare previziunile pentru profitul net la cinci ani de la listare. Dupa aceea, daca aveti timp, rabdare si curiozitate, faceti comparatia cu celelalte trei companii care lucreaza si ele pamant, de asemenea listate.

    La final, serviti un ceai de musetel... 

    1. tu ai baut de canepa? ce scrie in memorandum despre numarul de actiuni, cate majorari au fost prevazute pentru a obtine rezultatele, se scrie despre emitere actiuni conversie creante fondatori?

      un document tip prospect prevede un buget multianual si un EPS daca se are in vedere majorarea numarului de actiuni

      nu punem ca am facut 2 lei in plus cand atragem 100 ca vine un ROI de toata jena 

      Ce sa citim?Marja EBIT 21,1% 2022 si 27,9% 2023?Lasa ca in 2025 cica e 34% :)))))

      Si cifrele astea cu capitalul rezultat din plasament nu dupa ce mai ridica mult din piata!Cresc veniturile si EBIT are functie de injumatatire.Deocamdata nu-l putem calcula dar asumam si noi previziunile marilor manageri.

      Ce buget putea sa faca voicu&banda? 

      Am dat mura in gura si dumneata tot pe langa subiect?

      Bine. 

      Ignora informatia si te du linistit mai departe.

      Sa avem cu totii o criza minunata! 

    Constat ca lumea chiar daca a observat de ceva timp a inceput sa vorbeasca despre modul si structura unor companii listate in special cere care sunt holding unde conducerea holdingului isi asigura toate beneficiile si profiturile iar restul ce ramane se distribuie actionarilor, daca ramane. Trebuie evitate aceste actiuni sau doar dac te pricepi sa speculezi poti cumpara. Sunt pe AeRO companii bune care sunt evitate desi au profit si nu au datorii importante. Va recomand sa verificati tot de la PER si grafice la sume in cifre de afaceri sunt companii mici dar foarte bune fara figuri cu actiuni de tip A si B si alte mirlanii de tip holding care isi asigura un profit de 40% iar restul este varza murata.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb