ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI Alro a înregistrat o cifră de afaceri în valoare de 2,5 miliarde lei

G.U.
Piaţa de Capital / 12 noiembrie 2021

Alro a înregistrat o cifră de afaceri în valoare de 2,5 miliarde lei

Alro, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi pe verticală din Europa, a înregistrat în primele nouă luni ale anului o cifră de afaceri în valoare de 2,5 miliarde lei, comparativ cu 2 miliarde lei în perioada similară din 2020, potrivit unui comunicat remis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti.

Cifra de afaceri a Grupului a crescut cu 27% (T1-T3 2021: 2,5 miliarde lei faţă de T1-T3 2020: 2 miliarde lei), deoarece conducerea a profitat de oportunităţile create de contextul economic global.

Rezultatul net al Grupului Alro pentru această perioadă a fost o pierdere de 25 milioane lei (T1-T3 2020: un profit net de 273 milioane lei), în timp ce rezultatul operaţional (EBIT) a fost de 164 milioane lei în T1-T3 2021 (T1-T3 2020: 355 milioane lei), notează sursa citată.

"Am reuşit să depăşim un an 2020 greu, marcat de incertitudine severă din cauza pandemiei de COVID-19 şi perioada T1-T3 2021 caracterizată de o revenire, dar şi de noi provocări în ceea ce priveşte preţurile energiei, materiilor prime şi modificările legislative la nivel local şi european. Această nouă realitate ne-a împins din nou să acţionăm cu prudenţă şi să stăm în alertă pentru a reuşi să ne menţinem toate unităţile de producţie 100% funcţionale, fără perturbări în lanţul de distribuţie şi disponibilizări. Efectele îmbunătăţirii generale a pieţei aluminiului ne-au ajutat să raportăm rezultate mai bune, dar acestea au fost parţial diminuate de evoluţia anormală a pieţei de energie, caracterizată printr-o creştere fără precedent a preţurilor şi din cauza presiunii mari pentru decarbonizarea energiei în Europa şi România. În aceste circumstanţe, am implementat mai multe măsuri pentru a atenua această situaţie neobişnuită şi am continuat planul de investiţii în proiecte de eficienta energetică, menţinându-ne totodată poziţionarea pentru a câştiga autonomie şi din perspectiva energetică", a declarat Marian Năstase, preşedintele Consiliului de Administraţie al Alro.

Potrivit comunicatului, redresarea economică la nivel mondial în 2021 şi creşterea cererii în industriile auto, construcţii şi inginerie generală au dus la vânzări mai mari pentru produsele Grupului în T1-T3 2021, în special pentru bare şi produse laminate plate. Industria aeronautică, unde Grupul vinde produse laminate plate cu valoare adaugată mare şi foarte mare, a continuat să înregistreze niveluri scăzute, dar a început să dea semne de redresare într-un ritm relativ lent în T3 2021.

Astfel, rezultatul operaţional (EBIT) în primele nouă luni din 2021 se ridică la 164 milioane lei faţă de 355 milioane lei raportat în aceeaşi perioadă din 2020.

"Deşi Grupul a obţinut rezultate operaţionale mult mai bune, în 2021 nu a putut înregistra un venit din schema de compensare pentru emisiile indirecte de CO2 încorporate în preţurile energiei, aşa cum a făcut-o în 2020, întrucât legislaţia nu a fost implementată la nivel local. În T3 2021, EBIT înregistrat a fost cu 89 milioane lei mai mare faţă de T3 2020, datorită preţurilor atractive ale aluminiului şi al nivelului ridicat de cerere pentru produsele Grupului, concretizate în volume vândute mai mari", se precizează în comunicat.

Cu toate acestea, rezultatul net al Grupului este o pierdere de 25 milioane lei în primele nouă 2021 comparativ cu un profit de 273 milioane lei obţinut în perioada similară a anului trecut. Chiar dacă a obţinut rezultate operaţionale bune în primele nouă luni din 2021, acestea nu au putut acoperi pierderea din diferenţe de curs valutar şi unei ajustări privind cheltuiala cu impozitul pe profit. Totuşi, în T3 2021, rezultatul net al Grupului a fost un profit net de 23 milioane lei, cu 16% mai mare decât profitul net de 20 milioane lei raportat în T3 2020, pe fondul unei creşteri semnificative a cifrei de afaceri cu 60% în T3 2021.

Companiile care fac parte din Grupul Alro sunt: Alro - producătorul de aluminiu, Alum - producătorul de alumină, Sierra Mineral Holdings I, Ltd. - societatea de extracţie a bauxitei, Vimetco Extrusion - producător de aluminiu extrudat, Conef - societate de tip holding şi de management, Global Aluminium Ltd. - societate de tip holding şi Bauxite Marketing Ltd - marketing.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb