ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI,  Exim România a înregistrat un profit de aproape 600.000 de lei

Adina Lateş
Bănci-Asigurări / 4 noiembrie 2015

Compania de Asigurări-Reasigurări Exim România (EximAsig), al cărei acţionar majoritar este EximBank, a înregistrat în primele nouă luni ale acestui an un profit de aproape 600.000 de lei, după ce în perioada similară a anului trecut a raportat o pierdere de 816.000 lei, informează banca printr-un comunicat remis astăzi redacţiei.

Conform comunicatului, rezultatul reprezintă efectul direct al adoptării unor măsuri de restructurare a activităţii şi de reducere a riscurilor aferente poliţelor subscrise prin reasigurare.

"Pentru EximAsig este primul an de la înfiinţare în care înregistrează profit după primele trei trimestre. Compania se află în plin proces de optimizare a calităţii modelului de business, fiind preocupată de eficientizarea cadrului general de funcţionare şi de utilizare a resurselor, şi, de aceea, considerăm că există premise solide ca societatea să îşi consolideze rezultatele până la sfârşitul anului", a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

La finele lunii septembrie a acestui an, Exim România a raportat un volum de prime brute subscrise de 12,7 milioane de lei, gradul de solvabilitate al companiei - determinat ca raport între marja de solvabilitate disponibilă şi maximul dintre marja de solvabilitate minimă şi fondul de siguranţă - fiind de 1.09.

Banca menţionează că, potrivit datelor oficiale, pentru categoria asigurărilor generale, gradul de solvabilitate mediu al pieţei era la finele primului semestru al anului de 0.54, din cele 28 de societăţi care practică asigurări generale numai opt înregistrând un grad de solvabilitate mai mare de 1.5, iar 13 societăţi având un grad de solvabilitate cuprins între 1.05 şi 1.5.

După primele trei trimestre ale anului, Exim România avea o marjă de solvabilitate disponibilă de 17,8 milioane de lei, iar coeficientul de lichiditate era de 1.52. În prezent, societatea parcurge un proces de majorare a capitalului social cu 20 de milioane de lei, ca urmare a recomandărilor autorităţii de supraveghere din domeniu, formulate după derularea exerciţiului Balance Sheet Review (BSR) la nivelul întregii pieţe de asigurări.

Majorarea de capital se va realiza, conform deciziei Adunării Generale a Acţionarilor din 12 octombrie 2015, prin diminuarea în prealabil a capitalului social prin reducerea valorii nominale a unei acţiuni de la 10 lei, la 4 lei (valoare reieşită din calcul contabil), unica soluţie legală care permite respectarea drepturilor tuturor acţionarilor. Finalizarea acestei operaţiuni este estimată pentru sfârşitul primului trimestru din 2016.

"EximAsig îşi păstrează obiectivele strategice de a oferi produse financiare eficiente care să protejeze patrimoniul companiilor şi de a furniza servicii de consultanţă care să permită dezvoltarea unor planuri de protecţie financiară adecvate fiecărei companii. Societatea are toţi indicatorii prudenţiali peste limita minimă admisă şi continuă procesul de îndeplinire a măsurilor asumate pentru stabilirea unor soluţii solide privind solvabilitatea, aşa cum au fost ele comunicate autorităţii de supraveghere din domeniu, iar, odată cu majorarea de capital, compania va înregistra un exces de capital conform legislaţiei SOLVENCY I şi va face un pas semnificativ pentru noul cadru legislativ SOLVENCY II care intră în vigoare în ianuarie 2016", a mai declarat Traian Halalai.

Compania de Asigurări - Reasigurări Exim România este specializată în asigurarea riscurilor financiare, atât pentru operaţiunile de export, cât şi pentru operaţiunile comerciale interne. Autorizată în august 2010 pentru practicarea asigurărilor de credite şi garanţii, Exim România şi-a extins activitatea pe parcursul anului 2011 prin obţinerea autorizaţiei de practicare a altor şase clase de asigurări şi anume: asigurări de incendiu şi calamităţi naturale, asigurări de daune la proprietăţi, asigurări de răspunderi civile, asigurări de accidente, asigurări de bunuri în tranzit şi asigurări de pierderi financiare.

Un an mai târziu, Exim România şi-a extins din nou activitatea pentru încă două clase de asigurări şi anume: asigurări de mijloace de transport aerian şi asigurări de răspundere civilă pentru mijloace de transport aerian.

EximAsig deţine în portofoliu 30 de produse aferente acestor clase, acestea fiind destinate companiilor care desfăşoară activităţi comerciale cu parteneri externi şi interni în domeniul construcţiilor, producţiei de bunuri şi industriale, transporturilor rutiere, navale, aeriene, prestărilor de servicii, exportatorilor şi celor din industria IT

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb