ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI MedLife a înregistrat o cifră de afaceri consolidată pro-formă în valoare de 1,2 miliarde lei

G.U.
Piaţa de Capital / 12 noiembrie 2021

MedLife a înregistrat o cifră de afaceri consolidată pro-formă în valoare de 1,2 miliarde lei

MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din Romania, a încheiat primele 9 luni ale anului în curs cu o cifra de afaceri consolidată pro-formă în valoare de 1,2 miliarde de lei, în creştere cu 56,5% fata de aceeaşi perioadă din 2020, potrivit rezultatelor financiare publicate astăzi pe site-ul BVB. Creşterea raportată vine pe seama crizei de anul trecut, dar are la bază şi activitatea intensă din ultima perioadă pe segmentul de laboratoare, clinci în special pe partea de monitorizare a patologiei cronice şi a pacienţilor care au trecut prin Covid. De asemenea, rezultatele sunt puse şi pe seama dinamicii înregistrate pe segmentul corporate în contextul sprijinului oferit angajatorilor pentru desfăşurarea în siguranţă a activităţii pe perioada pandemiei, dar şi pe seama disponibilităţii de preluare a intervenţiilor chirurgicale pentru pacienţii cronici şi acuţi în contextul limitării activităţii din spitalele de stat odată cu amploarea pandemiei.

În ceea ce priveşte EBITDA pro-formă, aceasta a înregistrat o creştere de 54,6%, fata de aceeaşi perioadă a anului trecut, cifra raportată pentru primele nouă luni din 2021 fiind de 240,4 milioane de lei, comparativ cu 155,4 mil. înregistraţi în 2020, notează sursa citată.

Potrivit reprezentanţilor companiei toate liniile de business au fost pe un trend ascendent în primele 9 luni ale anului, ceea ce indicî atât o preocupare mai ridicata a românilor pentru zona de prevenţie, cât şi o mai mare deschidere a pacienţilor de a accesa servicii şi de realiza intervenţii chirurgicale în spitale private, în contextul presiunii generate de pandemie în sistemul public de sănătate.

"Primele 9 luni ale acestui an au păstrat un trend foarte dinamic, iar rezultatele confirmă eforturile noastre strategice de a investi în zona de laboratoare, clinci şi spitale. De altfel, vom continua să ne concentrăm atenţia în aceasta direcţie, planurile de dezvoltare vizând, printre altele, adaptarea conceptului de clinică, care să fie non-stop la dispoziţia pacientului, amenajarea celui mai modern laborator de cercetare în domeniul virusologiei şi extinderea spitalelor din portofoliu în regim de spital pavilionar, astfel încât pacienţii să poată accesa servicii de la A la Z în centre medicale multidisciplinare la nivel naţional", a declarat Mihai Marcu, CEO şi Preşedinte MedLife Group.

Acţiuni strategice în trimestrul trei: continuarea programului de achiziţii şi dezvoltarea serviciilor de radioterapie şi oncologie medicală

Potrivit comunicatului, planul de achiziţii şi de dezvoltare la nivel de grup s-a concentrat, într-o mare măsură anul acesta, pe zona de servicii de diagnostic şi tratament oncologic, MedLife semnând, de curând, preluarea a două centre de referinţă în domeniu, Neolife Medical Center şi OncoCard Braşov. Acestea sunt cele mai mari tranzacţii anunţate de companie în 2021, care urmează să fie fie aprobate de Consiliul Concurentei.

"Un alt obiectiv strategic setat pentru anul acesta a fost consolidarea poziţiei pe zona de oncologie, prin integrarea în grup a două centre de referinţă în acest domeniu. De aceea, am adus alături de noi în grup companii cu expertiză, care definesc excelenţa în ceea ce priveşte serviciile integrate de diagnostic şi tratament oncologic. Preluarea Neolife Medical Center şi a Spitalului OncoCard întăreşte angajamentul nostru de a extinde serviciile medicale de excelenţă în toate regiunile ţării. În acest moment, acoperim Capitala, Iaşi şi Braşov, însă ne propunem ca pe viitor să extindem parteneriatele la nivel naţional şi chiar regional.

De altfel, programul de achiziţii este în continuare activ, suntem în discuţii înaintate pentru încă o tranzacţie cheie, pe care speram să o anunţăm până la finalul anului. De asemenea, avem în intenţii alte 2-3 tranzacţii de M&A. Avem ambiţii importante pe zona de dezvoltare, iar planul de extindere, organic sau prin achiziţii, va continua într-un mod susţinut şi în anii ce urmează. La nivel national, obiectivul nostru este să încheiem în mod sistematic acoperirea naţională. În acest moment avem cea mai extinsă reţea din tara, suntem în peste 25 de oraşe mari şi medii din tara fiind singurul operator privat cu o asemenea acoperire la nivel naţional. Asta înseamnă că oriunde te-ai afla, poţi ajunge la medic în aproximativ o ora de mers cu maşină, avantaj pe care doar MedLife îl poate oferi pacienţilor în acest moment. Avem prespective ambiţioase şi pentru extinderea la nivel balcanic şi regional, însă analizăm cu atenţie şi acţionăm precaut pentru a ne asigura că modelul nostru de business poate fi replicat cu succes şi în tarile respective", a adăugat Mihai Marcu.

Perspective pentru finalul anului 2021: afaceri de peste o treime de miliard de euro

Conform comunicatului, priorităţile MedLife pentru finalul anului 2021 vizează, în continuare, programul de achiziţii şi extidendere teritorială, reprezentanţii companiei anunţând posibilitatea încheierii unei noi tranzacţii importante în perioada imediat următoare; divizia de cercetare, care continuă să aibă un rol extrem de important în monitorizarea pandemiei, prin desfăşurarea de studii exlusiv cu resurse proprii; amplificarea procesului de digitalizare, care va continua şi în primele luni ale anului următor, prin dezvoltarea de noi aplicaţii şi updatarea tehnologiei din laboratoare, clinici şi spitale, astfel încât să răspundă nevoilor pacientului din 2022.

De asemenea, compania continuă procesul de dezvoltare a proiectului MedPark, cel mai mare hub medical din ţară. Conform reprezentanţilor MedLife, proiectul pilot ar urma să fie lansat la Bucureşti în 2-3 ani, urmând că modelul să fie replicat şi în alte oraşe mari din ţară, precum Braşov, Sibiu, Cluj, Arad.

În ceea ce priveşte perspectivele financiare pentru finalul anului 2021, după ce anul trecut a atins pragul de un sfert de miliard de euro, MedLife are premise să devina anul acesta prima companie medicală privată din România care ajunge la o treime de miliard de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb