ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI Patria Bank - profit net de 7,2 milioane lei, în creştere cu 20%

G.U.
Bănci-Asigurări / 15 noiembrie 2021

Patria Bank - profit net de 7,2 milioane lei, în creştere cu 20%

Rezultatele financiare ale Patria Bank la 30 septembrie 2021, aferente primelor trei trimestre din an, prezintă un profit net de 7,2 milioane lei, în creştere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2020, survenit în principal din evoluţia favorabilă a veniturilor operaţionale, dar şi dintr-o contracţie a costurilor operaţionale ce a condus la un Rezultat Operaţional cu 66% mai mare (+12,2 mil. lei) la septembrie 2021 faţă de septembrie 2020, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

Consolidarea nivelului de profitabilitate, cu rezultate pozitive în primele nouă luni ale anului 2021, reprezintă cumulul deciziilor strategice pe care Banca le-a implementat, concretizându-se în urmatoarele repere financiare atinse la 30 septembrie 2021:

- Credite nou acordate în valoare de peste 762 mil. lei în cursul anului 2021, ceea ce a condus la o creştere a portofoliului de credite performante cu 16%, respectiv 265 mil. lei comparativ cu decembrie 2020.

- Îmbunătăţirea structurii bilanţiere a băncii prin creşterea ponderii creditelor nete în total active la 56% de la 52% în decembrie 2020, cât şi creşterea indicatorului credite/depozite clientelă de la 66% la sfârşitul anului 2020 la 72% la septembrie 2021.

- Majorarea veniturilor operaţionale cu 9% la septembrie 2021 faţă de septembrie 2020 pe toate componentele din structură, această evoluţie incluzând un impact negativ în veniturile din dobânzi de aproximativ 7 milioane lei din scăderea indexului de dobândă ROBOR, evoluţie inversată începând cu trimestrul IV al anului 2021.

- Optimizarea şi reducerea cheltuielilor operaţionale cu 1,7 mil. lei, adica cu 2% în primele nouă luni din 2021, faţă de perioada similară din 2020.

- Evoluţia favorabilă a rezultatului operaţional la septembrie 2021 (creştere de +66% vs. septembrie 2020), în contextul comportamentului bun la plata al clienţilor, a permis băncii să accelereze reducerea ratei NPE prin înregistrarea de cheltuieli suplimentare cu ajustările de depreciere şi să includă cheltuieli suplimentare cu impozitul amânat cauzate de expirarea pierderilor fiscale istorice, raportând astfel la septembrie 2021 o crestere a profitului net de +20% vs. septembrie 2020

- Menţinerea unei baze de capital solidă evidenţiată de nivelul Ratei Fondurilor Proprii în jurul nivelului de 20%, atât la nivel individual, cât şi consolidat la nivelul Grupului Patria Bank.

"Rezultatele confirmă tendinţa pozitivă înregistrată în ultimii doi ani şi demonstrează capacitatea noastră de a ne adapta rapid la contextul pieţei, prin oferirea de servicii clienţilor noştri în orice condiţii şi într-un mediu aflat în schimbare rapidă, cât şi viziunea solidă asupra direcţiei noastre şi a creşterii urmărite. Vom continua strategia de a ajunge la cât mai mulţi români prin digitalizarea produselor şi serviciilor, folosind în acelaşi timp reţeaua de sucursale pentru a deservi clienţii în interacţiune directă, personală, cea mai potrivită pentru consultanţă şi relaţionare strânsă cu aceştia.

Viziunea noastră este să devenim tot mai sustenabili şi să avem toţi stakeholderii - clienţii, colegii, acţionarii şi comunităţile în care acţionăm - implicaţi şi mulţumiţi de serviciile noastre. Continuăm să promovăm incluziunea financiară, drept element cheie pentru dezvoltarea individuală şi a comunităţilor, şi ne concentrăm pe a oferi servicii într-un mod tot mai simplu şi uşor de utilizat. Menţionez aici noua platformă de înrolare clienţi, 100% online, Patria de Oriunde, care evoluează rapid, se bucură de un feedback pozitiv din partea clienţilor şi prin intermediul căreia vom lansa anul viitor şi produse de creditare.", a menţionat Burak Yildiran, CEO Patria Bank.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb