ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI Romradiatoare - venituri în scădere şi pierdere de 1,5 milioane lei

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Energie / 28 octombrie 2022

Romradiatoare - venituri în scădere şi pierdere de 1,5 milioane lei

"Societatea a fost influenţată negativ şi de efectele liberalizării preţurilor gazelor şi energiei electrice, care au generat creşteri substanţiale pentru toate materiile prime", se arată în raportul companiei

Romradiatoare Braşov (RRD), companie controlată de Transilvania Investments (TRANSI) la care antrenorul Mircea Lucescu are o participaţie de 16,5%, a înregistrat în primele nouă luni ale anului, venituri în scădere şi o pierdere de 1,5 milioane de lei, faţă de un profit de 1,4 milioane de lei în primele nouă luni ale lui 2021, conform raportului publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cifra de afaceri s-a ridicat la 20,3 milioane de lei, cu 36% sub cea din perioada ianuarie-septembrie 2021, circa 19,8 milioane de lei provenind din producţia vândută.

"Situaţiile financiare sunt influenţate de efectele economice ale războiului din Ucraina şi de efectele crizei energetice. Având în vedere structura pieţei materiilor prime cu problemele specifice lanţurilor de aprovizionare şi distribuţia geografică a furnizorilor şi clienţilor noştri, evoluţia viitoare a societăţii va fi în continuare dependentă de evoluţia acestor factori. Societatea a fost influenţată negativ şi de efectele liberalizării preţurilor gazelor şi energiei electrice, care au generat creşteri substanţiale la toate materiile prime, precum şi de criza forţei de muncă", se arată în raportul Romradiatoare.

În plus, compania menţionează că nu a oprit niciun moment producţia şi şi-a adaptat resursele astfel încât să poată onora comenzile clienţilor, fără să producă pe stoc şi să blocheze resurse financiare.

Pentru primele nouă luni ale anului, Romradiatoare a avut cheltuieli de exploatare de 23 milioane de lei, cu aproape 24% sub cele din perioada ianuarie-septembrie 2021. Cele cu materiile prime şi consumabilele s-au ridicat la 9,6 milioane de lei, cu mult sub cele 17,2 milioane de lei din primele trei trimestre ale anului trecut, în timp ce cheltuielile cu personalul au fost de 7,3 milioane lei, puţin peste cele din primele nouă luni ale lui 2021.

În aceste condiţii, compania a raportat o pierdere din exploatare de 1,07 milioane de lei, faţă de un profit de 1,9 milioane lei în primele nouă luni ale anului trecut, la care s-a adăugat o pierdere din activităţile financiare de 0,4 milioane lei.

Romradiatoare proiectează şi produce schimbătoare de căldură şi sisteme de schimb termic (încălzire/răcire) pentru motoare şi alte aplicaţii industriale şi rezidenţiale, precum şi o gamă largă de piese metalice şi module asamblate. Evaluarea bursieră a companiei se ridică la puţin peste zece milioane de lei.

Transilvania Investments deţine 76,5% din compania cu sediul în Braşov.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ce bine ca sunt recompensati managerii TRANSI cu actiuni gratuite pentru nerentabilitatea companiei.

    Facem pariu ca pe langa sinecuristii din conducerea Romrad, coexista contracte banoase de asistenta catre acestia asigurata bineinteles de "specialistii" TInv...

    Averea lui Il Luce se evapora prin managementul prost al TRANSI din companiile mostenite la privaizarea in masa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb