ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI, Vienna Insurance Group şi-a dublat profitul înainte de taxe, la 5,5 milioane euro

Ioana Dogaru
Bănci-Asigurări / 24 noiembrie 2015

Vienna Insurance Group (VIG), care controlează Asirom, Omniasig şi BCR Asigurări de Viaţă, a subscris în România prime brute totale de 300,6 milioane euro în primele nouă luni, în creştere cu 23,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dublându-şi profitul înainte de taxe, la 5,5 milioane euro, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

"Modificarea contextului de pe piaţă asigurărilor din România, precum şi măsurile luate de grup pentru restructurarea operaţiunilor continuă să aibă efecte pozitive, ducând la un profit (înainte de impozitare) de 5,5 milioane de euro. Valoarea primelor a crescut semnificativ, cu 23,3%, la 300,6 milioane euro", se arată într-un comunicat al VIG.

În primele nouă luni ale anului trecut, grupul austriac a raportat la nivel local prime brute subscrise de 243,8 milioane euro şi un profit înainte de taxare de 2,6 milioane euro.

Pe segmentul daune/accidente, companiile locale deţinute de Vienna Insurance Group au înregistrat o creştere de 15,9%, la 241,8 milioane euro, comparativ cu 208,6% în aceeaşi perioadă din 2014, precizează sursa citată.

Cele trei companii au consemnat un avans de 66,8% pe segmentul poliţelor de viaţă, la 58,8 milioane euro, "datorită succesului vânzărilor de asigurări de tip unit-linked realizate prin intermediul filialei locale a Erste Group".

Rată netă combinată s-a îmbunătăţit substanţial, însă continuă să depăşească uşor pragul de 100%, situându-se la 102,2%, în scădere cu 7,1 puncte procentuale.

La nivel de grup, primele consolidate subscrise de VIG au totalizat 6,9 miliarde euro, în scădere cu 1,8%, iar profitul înainte de impozitare s-a redus cu 60%, la 175,3 milioane euro, se mai arată în comunicatul de presă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Stati linistiti, actionarii minoritari din OMNIASIG nu vor vedea dividende nici anul acesta; profitul, la fel ca si la BCR se "topeste" an de an, cu scopul clar de a obliga mititeii sa-si vanda , pe nimic, actiunile. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb