ÎN PRIMELE PATRU LUNI ALE ANULUI Piaţa berii din România a înregistrat o scădere de 10%

S.B.
Miscellanea / 4 iulie 2022

Piaţa berii din România a înregistrat o scădere de 10%

Piaţa berii din România a înregistrat o scădere de 10% în primele 4 luni din 2022 în raport cu aceeaşi perioadă a anului anterior.

"În România, ca şi în celelalte ţări europene, contextul economic este unul foarte dificil, fiind încă marcat de efecteler crizei sanitare generate de Covid-19, de războiul din Ucraina, dar şi de creşterea accelerată a inflaţiei, a preţurilor materiilor prime, energiei, gazelor şi combustibilului", explică Julia Leferman, director general asociaţia Berarii României.

Susţinut de măsuri guvernamentale potrivite, sectorul berii reprezintă un factor esenţial în impulsionarea redresării economice

Producătorii de bere din Europa pot contribui la redresarea economică în urma pandemiei Covid-19 dacă autorităţile adoptă măsurile potrivite pentru a sprijini sectorul, a declarat Asociaţia Berarii Europei.

Publicat pe 29 iunie, Raportul Europe Economics despre impactul Covid asupra industriei berii dezvăluie că, deşi în 2021 au existat perioade de redresare, sectorul berii a înregistrat doar creşteri moderate ale vânzărilor, deoarece sectorul ospitalităţii nu a reuşit să revină la nivelurile de dinainte de pandemie. Condiţiile stricte în care sectorul Horeca a fost redeschis, restricţiile de călătorie, precum şi regulile în continuă schimbare, toate au contribuit la reducerea veniturilor pentru sectorul ospitalităţii şi, implicit, al berii.

Raportul realizat de Europe Economics arată că vânzările de bere din 2021 în baruri şi restaurante au ajuns cu 42 milioane de hl sub nivelul din 2019, ceea ce reprezintă o scădere de 35% faţă de 2019.

Având în vedere contribuţia importantă a berii la economia europeană şi conexiunile puternice şi de anvergură cu alte sectoare economice, impactul pandemiei asupra producţiei de bere a avut efecte directe asupra locurilor de muncă, a valorii adăugate şi veniturilor guvernamentale generate pe tot lanţul de producţie şi distribuţie a berii. În timp ce impactul Covid-19 este din ce în ce mai restrâns, economia europeană se confruntă acum cu presiuni noi, suplimentare, care vor afecta consumatorii şi vor genera poveri financiare mai mari şi incertitudini în cazul multor companii.

Cifrele din 2021 arată că berea are un potenţial puternic de a impulsiona redresarea Europei, prin adoptarea unor măsuri fiscale potrivite de către autorităţi. Creşterea moderată a pieţei de bere la nivel european poate contribui la recuperarea a mai mult de jumătate din locurile de muncă pierdute şi alte 4 miliarde euro taxe care urmează să fie plătite.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Și o să mai scadă. Mai măriți accizele și taxele și o să vedeți.

    Disperarea, dar si prostia, guvernantilor nostri se vede la maririrea taxarii la berea fara alcool. Daca la bauturile dulci, carbogazoase au o justificare medicala, in cazul berii fara alcool sunt penibili.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb