ÎN PRIMELE ŞAPTE LUNI  Finanţele precizează că statul a făcut investiţii de 16,9 miliarde lei

N.I.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 31 august 2009

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) precizează că în primele şapte luni cheltuielile pentru investiţii, care includ cheltuielile de capital, precum şi alte transferuri pentru investiţii, au fost de 16,9 miliarde lei (circa 4 miliarde euro), potrivit unui comunicat transmis vineri de minis­ter.

Astfel, la 31 iulie, cheltuielile de capital din surse interne (respectiv numai cele finanţate din bugetul de stat, bugetele locale şi ale instituţiilor autofinanţate) se cifrau la 6,8 miliarde lei, iar proiectele cu finanţare din fonduri externe nerambursabile post-aderare (inclusiv plăţi din venituri din privatizare) erau de 3,3 miliarde lei.

De asemenea, statul a folosit 1,9 miliarde lei pentru cheltuieli aferente programelor cu finanţare rambursabilă (investiţii din credite externe inclusiv co-finanţare naţională) şi 1,7 miliarde lei pentru proiecte din fonduri externe nerambursabile pre-aderare (PHARE, ISPA, SAPARD).

În plus, MFP precizează că în primele şapte luni a efectuat "alte transferuri de natura investiţiilor", care includ, în principal, investiţii ale companiilor de stat (CNADNR, METROREX, CFR etc.) de 3,2 miliarde lei.

Cheltuielile de capital cu finanţare din sursă internă au avut, în principal, ca destinaţii: reabilitarea unor drumuri judeţe şi comunale, canalizarea şi alimentarea cu apă, construcţia sau reparaţia unor şcoli şi spitale, construcţii de aşezăminte culturale, pietruirea şi modernizarea drumurilor, întocmirea documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor de investiţii.

Totodată, ministerul precizează că au mai fost cheltuiţi bani pentru lucrări de îmbunătăţiri funciare (irigaţii, combaterea eroziunii solului), împăduriri şi protecţia mediului, construcţia de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, precum şi a unor săli de sport, sau dotări independente (echipamente tehnice, aparatură medicală, dotări pentru laboratoare şcolare, mobilier şcolar).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb