ÎN PRIMELE ŞASE LUNI ALE ANULUI Patria Bank - profit de 6,05 milioane lei, în creştere cu 27%

A.I.
Piaţa de Capital / 17 august 2021

Patria Bank - profit de 6,05 milioane lei, în creştere cu 27%

Patria Bank (PBK) a obţinut, în primul semestru al acestui an, un profit net de 6,05 milioane de lei, în creştere cu 27% faţă de cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, rezultat survenit atât pe fondul evoluţiei favorabile a veniturilor operaţionale, cât şi din contracţia costurilor operaţionale, se arată în raportul instituţiei de credit publicat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În prima jumătate a anului, creditele nou acordate de bancă s-au ridicata la peste 492,5 milioane de lei, ceea ce a condus la o creştere a portofoliului de credite performante cu 10%, respectiv 174 milioane de lei comparativ cu decembrie 2020, informeză emitentul.

De asemenea, Patria Bank şi-a îmbunătăţit structura bilanţieră prin creşterea ponderii creditelor nete în total active la 55%, de la 52% în decembrie 2020 anul trecut.

La data de 30 iunie, venitul net bancar ale instituţiei de credit se ridica la 86,1 milioane de lei, cu 12% peste cel din primele şase luni ale anului trecut. Veniturile nete din dobânzi s-au ridicat la 52,13 milioane lei, cu 1% peste cele de la jumătatea anului trecut, în timp ce veniturile din activitatea financiară şi alte venituri au fost de 20,67 milioane de lei, în creştere cu 51% pentru aceeaşi perioadă de raportare.

Pe de altă parte, cheltuielile operaţionale s-au ridicat la 62,77 milioane de lei, în scădere cu 2%, cele cu personale fiind de 31,29 milioane de lei, cu 4% peste cele de la jumătatea anului trecut. În schimb, cheltuielile cu amortizarea şi depreciere şi alte cheltuieli operaţionale şi administrative au fost sub cele din prima jumătate a anului trecut.

"Costul net al riscului a înregistrat o creştere de 7,8 milioane de lei, 114% faţă de aceeaşi perioada a anului 2020, pe fondul creşterii soldului de credite şi a intensificării activităţii de creditare, datorită acţiunilor stabilite în strategia de NPL în vederea diminuării portofoliului de credite neperformante, cât şi a actualizării parametrilor utilizaţi în calculul ajustărilor de depreciere în conformitate cu IFRS 9", se arată în raport.

Patria Bank este o entitate rezultată în urma fuziunii din luna mai 2017 dintre fosta Banca Comercială Carpatica şi fosta Patria Bank. Acţionarul majoritar indirect al băncii este Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity al cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) şi BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre).

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Cea mai ieftina societate listata ! Aproape de valoarea nominala si profitul incepe sa creasca bine.E de luat si de tinut.

    1. si pastreaz-o pentru dividendele grase pe care le distribuie

      Asa e, ai orizonturi scurte nu vezi pe termen lung ,dividendele nu sunt totul istetule.Vrei un exemplu de la noi ?(dar tu nu iei asa ceva, M MEDLIFE)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb