ÎN PRIMELE ŞASE LUNI  AXA Asigurări - creştere de 39% a primelor brute subscrise

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 7 august 2012

AXA Asigurări - creştere de 39% a primelor brute subscrise

Compania AXA Asigurări a înregistrat în ţara noastră o creştere de 39% a primelor brute subscrise în prima parte a anului 2012 pentru întreg portofoliu şi, respectiv, de aproximativ 96% pentru poliţele nou subscrise. În acelaşi timp, pe parcursul acestei jumătăţi de an, oferta AXA s-a diversificat adaugându-se în portofoliul de produse prima poliţă de asigurare de sănătate, precum şi primul Unit Linked. AXA şi-a extins şi reţeaua de distribuţie până la 53 agenţii în întreaga ţară.

AXA Group s-a lansat oficial în România în luna mai, 2011, dar a intrat pe piaţa românească la sfârşitul anului 2010.

Veniturile totale ale AXA Group pentru prima jumătate a anului 2012 au fost în creştere cu 1% faţă de aceeaşi perioadă a lui 2011, ajungând la 48,4 miliarde de euro. În aceeaşi perioadă, venitul net înregistrat a fost de 2,6 miliarde de euro.

Veniturile diviziei de asigurări de viaţă au fost de asemenea în creştere cu 1%, însumând 28,6 miliarde de euro. Veniturile din activitatea de bază pentru asigurările de viaţă, cea mai mare divizie a AXA, au fost în creştere cu 3%, ajungând la 1,4 miliarde de euro.

Volumul primelor încasate a înregistrat aceeaşi valoare de 3,07 miliarde de euro, în timp ce valoarea poliţelor nou emise a rămas stabilă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la valoarea de 752 milioane de euro. Ca urmare, ponderea marjelor de profit a poliţelor nou emise este constantă faţă de perioada similiară a anului 2011, situân-du-se la 24% şi asigurând o margine semnificativă a asigurărilor de sănătate şi protecţie (43%) şi, res-pectiv, de 22% a celor de tip Unit linked.

Fluxurile nete au însumat 2,6 miliarde de euro faţă de valoarea de 3,6 miliarde de euro înregistrată în aceeaşi perioadă a anului 2011. Veniturile înregistrate de divizia de asigurări de bunuri şi accidente a crescut cu 4% până la 16,2 miliarde de euro, în principal ca urmare a unei creşteri generale a preţurilor cu 3%. Veniturile aduse de linia asigurărilor pentru persoane fizice a crescut cu 3%, ca urmare a creşterii în medie cu 3% a preţurilor. Linia asigurărilor dedicate persoanelor juridice a crescut cu 5 % datorită unor volume mai mari de vânzări şi evoluţiei preţurilor, în special în pieţele emergente.

Asigurările de bunuri şi accidente au înregistrat o creştere cu 4% până la 1,04 miliarde de euro a veniturilor în vreme ce veniturile de bază a diviziei de gestionare a activelor au scăzut cu 4% până la 159 de milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb