ÎN PRIMELE ŞEDINŢE ALE ANULUI Aurul îşi continuă avansul demarat la finalul lui 2018

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Materii Prime / 8 ianuarie 2019

Aurul îşi continuă avansul demarat la finalul lui 2018

Preţul aurului s-a apreciat ieri, ajungând în preajma nivelului psihologic de 1.300 de dolari/uncie, în condiţiile în care dolarul a scăzut, pe fondul aşteptărilor ca Rezerva Federală (Fed) să-şi încetinească sau chiar oprească ciclul de creştere a dobânzilor de referinţă în acest an, scrie Reuters.

Vineri, pieţele americane de acţiuni s-au apreciat puternic, cu peste 3%, avansul semnificativ venind după declaraţiile lui Jerome Powell, din cadrul întâlnirii anuale a American Economic Association, unde preşedintele Fed a anunţat că "va asculta cu atenţie mesajele transmise de pieţe", iar Federal Reserve este gata să oprească procesul de majorare a dobânzilor dacă va fi necesar.

Reuters Ole Hansen, şeful departamentului de strategie mărfuri de la Saxo Bank, a declarat pentru Reuters: "Vedem cum cumpărătorii s-au întors în piaţă pentru a cumpăra la preţuri reduse. Scăderea dolarului a susţinut preţul aurului".

Cotaţia aurului s-a depreciat cu 0,7%, sau 15 dolari, în şedinţa de vineri, cea mai mare scădere de o zi din ultimele două luni, apărută pe fondul unor date robuste cu privire la piaţa muncii din Statele Unite, peste aşteptări, care subliniază avântul economiei SUA, acesta fiind totodată unul dintre factorii care au contribuit atât la creşterea puternică a cotaţiilor acţiunilor, cât şi a dolarului, în detrimentul aurului.

Hansen a mai adăugat că cererea pentru activul de refugiu va continua să fie susţinută, în timp ce analişti de la MetalsFocus au subliniat că "există încă spaţiu pentru ca preţul aurului să îşi continue creşterea", adăugând: "Însă, ne aşteptăm în următoarele luni ca obstacolele să rămână valabile, în special dolarul".

Ieri, în jurul orei 16:00, aurul era cotat la 1.292,49 dolari/uncie, în creştere cu 0,65%, după ce în şedinţa de vineri, înainte de scăderea de 0,7%, aurul a atins preţul de 1.298 dolari, cel mai ridicat nivel din luna iunie a anului trecut.

Carlo Alberto De Casa, analist şef la Activ Trades a declarat pentru Reuters: "Tendinţa rămâne pozitivă (n.r. pentru aur). Din punct de vedere tehnic, traderii se uită acum la cele două niveluri cheie de preţ situate la 1.277 dolari şi 1.300 dolari, care au devenit praguri de suport (n.r. nivel de preţ ce funcţionează ca o potenţială barieră în faţa scăderii cotaţiei), respectiv rezistenţă (n.r. prag de preţ ce funcţionează ca o potenţială barieră în faţa creşterii cotaţiei)".

Tot din punct de vedere tehnic, cotaţia aurului se află pe un trend ascendent pe termen scurt, mediu şi lung, pe graficul zilnic metalul preţios tranzacţionându-se peste mediile mobile simple (instrumente folosite, îndeosebi, pentru identificarea tendinţei unui activ) de 20, 50 şi 200 de zile, care definesc aceste orizonturi de timp.

Notă:

Cotaţiile menţionate sunt cele din piaţa spot (la vedere), furnizate de site-ul investing.com.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7860
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3158
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0002
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.6698

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb