ÎN PRIMELE TREI LUNI ALE ANULUI Albin Biro, ASF: "Tariful poliţei RCA a crescut cu 7%"

VLAD PÎRVU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 28 mai 2014

Albin Biro, ASF: "Tariful poliţei RCA a crescut cu 7%"

Remi Vrignaud, Allianz: "Media pierderilor în cazul companiilor de asigurare a ajuns la 6,9 milioane euro anual"

Tariful mediu al poliţelor RCA a crescut cu 7% în primele trei luni ale acestui an, a declarat, ieri, Albin Biro, membru în Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), în cadrul unui eveniment de specialitate.

Domnia sa a precizat: "În primele trei luni, asigurătorii autorizaţi să emită poliţe RCA au subscris prime de 701 milioane de lei şi, prin raportarea la numărul de automobile asigurate, reiese că tariful mediu la acest tip de asigurări a crescut, în medie, cu 7%".

De asemenea, Albin Biro a declarat că, în pofida scandalurilor, piaţa nu a avut foarte mult de suferit din prisma rezultatelor. De asemenea, domnia sa a declarat că perioada de criză a avut şi efecte pozitive în piaţă: "Criza a avut un efect pozitiv din punct de vedere al activităţii asigurătorilor, la ora actuală majoritatea societăţilor concentrându-se mai mult pe profit. Nu se poate realiza profit dacă clienţii nu au încredere în societate".

În primele trei luni ale anului trecut, subscrierile RCA au însumat 676,51 milioane de lei, în urcare cu 9,46% faţă de martie 2012, potrivit datelor ASF. Pe întreg anul, subscrierile RCA au crescut cu 15,5%, la 2,47 miliarde de lei.

Media pierderilor anuale în cazul societăţilor de asigurare din ţara noastră a crescut comparativ cu anul 2010, atingând 6,9 milioane de euro, la finele anului trecut, a declarat, în cadrul aceluiaşi eveniment, directorul general al Allianz Ţiriac Asigurări, Remi Vrignaud.

Domnia sa a comentat: "2013 a fost, în totalitate, un an de stagnare, care s-a datorat, în principal, scăderii pe segmentul asigurărilor de viaţă şi creşterii din domeniul asigurărilor generale. Media de pierdere pe companie a crescut de 2,8 la 6,9 milioane de euro, chiar dacă numărul companiilor aflate în pierdere s-a redus de la 24, în 2010, la 17, anul trecut".

Referitor la evoluţia pieţei pe parcursul anului 2013, directorul general al Allianz Ţiriac Asigurări a mai specificat faptul că segmentul auto a condus la o creştere mai mare în ceea ce priveşte asigurările generale: "O creştere mai mare s-a înregistrat în ceea ce priveşte asigurările generale, de aproape 4%, aceasta fiind datorată, în principal, trendului ascendent din segmentul auto. Pentru prima dată în ultimii 5 ani, creşterea vânzărilor de autovehicule a ajuns la 20%, la începutul anului. Totodată, observăm o creştere semnificativă din poliţele locuinţelor obligatorii, creştere de aproape 800.000 de poliţe în luna aprilie a anului curent, comparativ cu aceeaşi perioadă corespunzătoare anului trecut". De asemenea, oficialul a atras atenţia şi asupra faptului că stoparea pierderilor trebuie să reprezinte o prioritate în momentul de faţă: "Avem deja 8 ani consecutivi de pierderi. Trebuie să urgentăm procesul de stopare a acestora". Printre oportunităţile din piaţă pe termen scurt şi mediu se numără, conform domniei sale, "interesul pentru asigurările agricole, cât şi noile reglementări din domeniu la nivel european (Solvency II, care reprezintă un nou set de reguli şi care intră în vigoare la 1 ianuarie 2016, cât şi noi reglementări europene cu privire la domeniul protecţiilor consumatorilor serviciilor financiare)".

UNSAR: Numai 30% din culturile agricole din România sunt asigurate

Numai 30% din culturile agricole din România sunt asigurate, cu toate că piaţa de asigurări agricole a crescut an de an, atât pe segmentul de culturi agricole, cât şi pe cel de animale, a declarat, ieri, Lucian Marin, director general al companiei Gothaer Asigurări Reasigurări, responsabil al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare (UNSAR) pentru secţiunea de asigurări agricole.

Riscurile ce pot fi acoperite de asiguratorii din piaţa românească pentru culturile agricole sunt cele de furtună, de ploi torenţiale, de grindină, incendii şi alunecări de teren.

"Există riscuri pe care asiguratorii nu le pot prelua, cum sunt cele de băltire, îngheţ de iarnă, probleme sanitare, incidente de mediu. În faţa acestor probleme, fermierii nu sunt protejaţi, iar ajutoarele pe care le poate acorda statul sunt limitate şi pot afecta foarte mult bugetul", a precizat Lucian Marin, la Forumul Internaţional de Asigurări FIAR, de la Braşov, citat de Agerpres.

În aceste condiţii, o măsură complementară de gestionare a riscurilor o reprezintă fondurile mutuale pentru agricultură, măsură propusă prin Planul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020, cu o alocare publică de 235,29 milioane euro, a precizat Adela Ştefan, şef de serviciu la Direcţia de Dezvoltare Rurală din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Fondul mutual permite fermierilor afiliaţi să încheie o asigurare în care să beneficieze de plăţi compensatorii pentru pierderi economice cauzate de producerea anumitor evenimente reglementate prin regulamentul european şi detaliate în PNDR.

Riscurile acoperite prin fondurile mutuale, ca instrument complementar asigurărilor private, vizează evenimente precum condiţii climatice nefavorabile, secetă, inundaţii, îngheţ de iarnă, boli ale plantelor şi animalelor, incidente punctuale de mediu, a arătat reprezentantul MADR.

Potrivit datelor oferite de UNSAR, România ocupă locul 1 în UE la producţia de floarea soarelui, locul trei la exportul de grâu, locul 6 la producţia de cartofi, locul 4 la numărul de ovine şi caprine şi locul 10 la producţia de lapte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb