ÎN PRIMELE TREI LUNI ALE ANULUI  Farmaceutica Remedia - profit de 2,1 milioane lei, cu 14% sub cel din primul trimestru al anului trecut

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 13 mai 2022

Farmaceutica Remedia - profit de 2,1 milioane lei, cu 14% sub cel din primul trimestru al anului trecut

Farmaceutica Remedia (RMAH) a raportat, pentru primele trei luni ale anului, un profit net consolidat de 2,11 milioane de lei, cu 14% sub cel din primul trimestru al lui 2021, în condiţiile în care cheltuielile au crescut într-un ritm mai alert decât veniturile, după cum reiese din raportul distribuitorului de medicamente publicat, ieri, pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital.

Veniturile din exploatare s-au ridicat la 123,03 milioane de lei, cu 11,5% peste cele din primele trei luni ale anului trecut, de 110,6 milioane de lei.

În schimb, cheltuielile din exploatare au fost de 120,78 milioane de lei, în creştere cu 12,15% comparativ cu cele din perioada ianuarie-martie 2021. Cheltuielile materiale au fost de 112,34 milioane de lei, cu 11,2% peste cele din primele trei luni ale anului, în vreme ce cheltuielile cu personalul s-au ridicat la 4,48 milioane de lei, în scădere cu 4,2% comparativ cu cele din intervalul ianuarie-martie 2021.

În aceste condiţii, pentru primele trei luni ale anului, Farmaceutica Remedia a raportat un profit din exploatare de 2,55 milioane de lei, cu 12,2% sub cel din primul trimestru al anului trecut, rezultat ce a fost erodat de o mică pierdere financiară.

La nivel individual, compania a obţinut un profit net de 0,48 milioane de lei, cu mult peste cel din primul trimestru al anului trecut.

Începând cu data de 29 iulie, Farmaceutica Remedia va aloca un dividend de 0,05 lei, echivalentul unui randament brut de 7,4%. Pentru a beneficia de dividende, investitorii trebuie să deţină acţiuni ale companiei la data de 19 iulie.

Anul trecut, distribuitorul de medicamente a lansat în parteneriat cu BD Rowa, producător german de roboţi pentru farmacii, primul robot Smart la Farmacia Remedia Bucureşti, a instalat opt roboţi la alte farmacii şi estimează circa zece instalări de sisteme robotice pentru automatizarea farmaciilor şi depozitelor din România, Bulgaria şi Republica Moldova pe parcursul acestui an.

Conform informaţiilor prezentate pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti, la finele lui 2021, Valentin-Norbert Ţăruş, fondatorul şi directorul general al Farmaceutica Remedia, avea 84,3% din companie.

Evaluarea bursieră a distribuitorului de medicamente se ridică la 64,3 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb