ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ANULUI Alpha Bank România a obţinut un profit de 10,6 milioane euro

G.U.
Bănci-Asigurări / 27 august 2021

Alpha Bank România a obţinut un profit de 10,6 milioane euro

Alpha Bank România a obţinut un profit înainte de impozitare de 10,6 milioane de euro, în primul semestru, în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, influenţat de reducerea costului riscului, informează instituţia într-un comunicat de presă remis redacţiei. Nivelul redus al provizioanelor înregistrate în semestrul I 2021 reflectă rezilienţa portofoliului nostru în timpul pandemiei Covid-19, precum şi îmbunătăţirea indicatorilor macroeconomici. La nivel operaţional, creşterea solidă a veniturilor din comisioane a atenuat impactul negativ al ratelor de dobândă scăzute, notează sursa citată.

La finalul primului semestru, portofoliul de credite al Alpha Bank în Romania s-a situat la 2,7 miliarde euro, la aproape acelaşi nivel ca anul precedent, activitatea de creditare susţinută fiind contrabalansată de un nivel ridicat al rambursărilor. Acordarea de credite ipotecare a crescut cu 59% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, în timp ce volumul de credite de consum noi s-a dublat faţă de anul anterior. În ceea ce priveşte persoanele juridice, dinamica pozitivă a pieţei, precum şi implicarea noastră activă în cele mai importante programe de sprijin guvernamental, au creat premisele pentru o creştere semnificativă atât pe segmentul IMM-urilor (+26% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior), cât şi pe cel al companiilor mari (+70% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior). În acelaşi timp, depozitele atrase de la clienţi au rămas relativ stabile, situându-se la 2,5 miliarde euro, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, activitatea de creditare a crescut într-un ritm susţinut în semestrul I, pe măsură ce activitatea economică s-a intensificat şi PIB-ul a început să recupereze decalajul faţă de nivelurile de dinainte de criză. Astfel, pe fondul cererii crescute din piaţă, activitatea comercială a băncii s-a îmbunătăţit în mod semnificativ, segmentul creditelor ipotecare şi a celor de consum înregistrând cea mai bună performanţă din ultimul deceniu. În plus, şi creditarea persoanelor juridice a înregistrat performanţe notabile, atât pe segmentul întreprinderilor mici şi mijlocii, cât şi al companiilor mari. Astfel, Alpha Bank Romania a participat în semestrul I la sindicalizări semnificative, atât în sectorul retail, cât şi pe piaţa energiei verzi. De asemenea, ne-am reafirmat contribuţia în susţinerea redresării economice aderând la cele mai importante programe de sprijin guvernamental pentru depăşirea efectelor negative ale pandemiei Covid-19.

"Am continuat să ne consolidăm poziţia pe piaţa locală de plăţi, conform valorilor şi strategiei noastre, devenind prima bancă ce oferă soluţii complete de plată prin intermediul terminalelor noastre POS, cu carduri emise sub siglele celor mai importante organizaţii de plată din lume: Visa, Mastercard, Union Pay şi American Express. În plus, soluţia noastră de plăţi instant bazată pe tehnologiile Visa Direct şi Mastercard Money Send continuă să câştige teren în piaţă, printre cei care au implementat-o regăsindu-se unii dintre cei mai importanţi jucători din sectorul retail.

Totodată, am continuat să extindem infrastructura self service şi ne-am extins reţeaua de echipamente multifuncţionale (ATM 24 Banking), punând această tehnologie la dispoziţia clienţilor în mai mult de 50% din reţeaua noastră. În plus, pentru a îmbunătăţi asistenţa oferită şi a satisface cererile clienţilor noştri, am extins programul de lucru al call center-ului pentru a acoperi şi zilele de sâmbătă.

Calitatea remarcabilă a portofoliului nostru de credite ipotecare a fost recunoscută şi de agenţia de rating Moody's Investor Services, care a crescut rating-ul Obligaţiunilor Ipotecare emise de Alpha Bank Romania la A3, unul dintre cele mai mari rating-uri acordate de Moody's pe piaţa din România'', au declarat reprezentanţii Alpha Bank România.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb