ÎN PRIMUL SEMESTRU Allianz-Ţiriac Asigurări, venituri din asigurări cu 30 milioane lei mai mari

V.B.
Bănci-Asigurări / 8 septembrie 2014

Allianz-Ţiriac Asigurări a încheiat primul semestru al anului 2014 cu venituri totale din asigurări generale şi de viaţă de 494,1 milioane lei, înregistrând o creştere cu peste 6 procente a subscrierilor comparativ cu nivelul înregistrat în aceeaşi perioadă din anul anterior (464,6 milioane lei), conform unui comunicat remis azi redacţiei.

În S1 2013, încasările totale din asigurări generale şi de viaţă erau cu 30 milioane lei mai mici. Afacerile companiei confirmă dinamica pozitivă consemnată în primul trimestru, când veniturile din asigurări au crescut cu 7 procente.

Profitul operaţional consolidat şi-a continuat şi el evoluţia pozitivă, ajungând în S1 2014 la 20,7 milioane de lei. Faţă de nivelul înregistrat în S1 2013, de 13,9 milioane lei, profitabilitatea operaţională s-a îmbunătăţit cu 49%. Segmentul de asigurări generale a generat un profit operaţional de 17,4 milioane lei, în timp ce activităţile de asigurări de viaţă au contribuit cu restul de 3,3 milioane lei la generarea profitului operaţional total.

Pentru fiecare dintre cele două segmente de activitate (asigurări generale, respectiv asigurări de viaţă), la 30 iunie 2014, marja de solvabilitate disponibilă depăşea semnificativ nivelul marjei minime. Rata de solvabilitate se situa, la jumătatea anului curent, la 400% pentru activităţile de asigurări generale şi la 378% pentru activităţile de asigurări de viaţă.

În primele şase luni din acest an, valoarea primelor brute subscrise de Allianz-Ţiriac din activitatea de asigurări generale a fost de 441,4 milioane lei, cu 32 milioane lei mai mult faţă de nivelul de 409,4 milioane lei înregistrat în acelaşi interval din 2013. Exprimate în procente, veniturile semestriale au înregistrat o dinamică pozitivă, evidenţiind o rată de creştere de aproape 8% la nivelul segmentului de asigurări generale.

Veniturile aferente segmentului de asigurări auto (Casco şi RCA, cumulat) s-au situat, în S1 2014, la 318,5 milioane de lei, cu 28 milioane lei mai mult faţă de nivelul consemnat în aceeaşi perioadă a anului 2013. Creşterea de aproape 10 puncte procentuale a subscrierilor auto a fost susţinută de evoluţia pozitivă a vânzărilor de poliţe Casco. În primul semestru din 2014, subscrierile Casco au avansat la peste 209 milioane lei, de la 181,5 milioane lei în S1 2013. În ceea ce priveşte activitatea de asigurări de răspundere civilă auto (RCA), veniturile semestriale s-au conservat, valoarea subscrierilor din perioada ianuarie-iunie 2014 fiind "sensibil egală" cu cea consemnată în perioada ianuarie-iunie din anul anterior: circa 109 milioane lei, se mai arată în comunicat.

Şi portofoliul de asigurări generale non-auto a avut o dinamică pozitivă, veniturile semestriale de 123 milioane lei evidenţiind o rată de creştere a subscrierilor cu 3,5 procente (un plus de 4,2 milioane lei, în valoare absolută). Asigurările de sănătate, de accidente persoane şi de asistenţă pe perioada călătoriilor în străinătate au avut o contribuţie semnificativă la susţinerea acestei dinamici. Veniturile din asigurări de sănătate au crescut de peste două ori, ajungând la o valoare semestrială de peste 9 milioane de lei. Asigurările de răspundere civilă generală au înregistrat, la rândul lor, o dinamică superioară, subscrierile aferente S1 2014 ajungând la peste 17 milioane de lei (de la 14 milioane lei în S1 2013). La nivelul portofoliului de asigurări generale non-auto, ponderea cea mai ridicată, de peste 60%, continuă să fie deţinută de clasele de tip property. Acestea au generat venituri semestriale de aproximativ 77 milioane de lei. O treime din această sumă este reprezentată de primele brute subscrise pentru asigurarea locuinţelor, restul reprezentând asigurări comerciale de clădiri, bunuri şi daune la proprietăţi.

Pentru întreg portofoliul de asigurări generale, valoarea despăgubirilor plătite de Allianz-Ţiriac clienţilor (inclusiv terţi păgubiţi) pe parcursul primelor 6 luni din 2014 a fost de 202 milioane lei.

Primele brute subscrise de Allianz-Ţiriac din activitatea de asigurări de viaţă s-au situat la valoarea de 52,7 milioane lei în S1 2014, cu 2,5 milioane de lei mai puţin faţă de valoarea de 55,2 milioane lei înregistrată în acelaşi interval din 2013.

"În structura portofoliului de asigurări de viaţă, continuă să câştige teren produsele tradiţionale, respectiv poliţele la care componenta de risc este primordială, iar eventuala componentă de economisire operează după principiul capitalizării şi garantării unui randament investiţional minim. Astfel, poliţele tradiţionale - individuale şi de grup - au contribuit cu 56% la realizarea veniturilor de asigurări de viaţă (comparativ cu un nivel de 49%, la 30 iunie 2013, respectiv de 51% la 30 martie 2014). Restul de 44% din veniturile semestriale de asigurări de viaţă a fost generat de vânzările de poliţe cu componentă investiţională (unit-linked)", conchide comunicatul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb