ÎN PRIMUL SEMESTRU DIN 2022 Agroland Agribusiness raportează venituri de 25,9 milioane de lei şi un profit net de 1,2 milioane de lei

V.G.
Piaţa de Capital / 13 septembrie 2022

Agroland Agribusiness raportează venituri de 25,9 milioane de lei şi un profit net de 1,2 milioane de lei

Agroland Agribusiness (BVB: AAB), companie antreprenorială românească, parte a grupului Agroland, specializată în vânzarea de inputuri pentru agricultură, raportează venituri din exploatare de 25,9 milioane de lei în primul semestru din 2022, o creştere cu 87% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, EBITDA de 2 milioane de lei, o apreciere cu 108% şi profit net de 1,2 milioane de lei, o majorare cu 53% comparativ cu primul semestru din 2021, potrivit unui comunicat de presă transmis astăzi redacţiei.

"Listarea pe piaţa AeRO ne-a adus numeroase beneficii, dar ne-a şi impulsionat să ne dorim mai mult, să creăm noi oportunităţi de inovare şi dezvoltare. Rezultatele înregistrate în primele şase luni ale anului se datorează echipelor noastre care au fost extrem de active şi productive. Investiţiile realizate în prima jumătate a anului 2022, în extinderea echipei şi dezvoltarea portofoliului de produse, vor aduce rezultate în cel de-al doilea semestru al anului, iar acestea vor fi vizibile atât la nivelul cifrei de afaceri, cât şi la creşterea profitabilităţii afacerii. În acest context, reconfirmăm bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2022: vânzări nete de 47,9 milioane de lei, EBITDA de 4,3 milioane de lei şi profit net de 3,4 milioane de lei", a declarat Florin Radu, Director General al Agroland Agribusiness.

Cea mai mare creştere la nivelul cifrei de afaceri a fost înregistrată la fertilizanţi, care au crescut cu 113% în primele şase luni din 2022 , până la 10,8 milioane de lei. A doua cea mai importantă creştere a fost înregistrată la nivelul pesticidelor, care au crescut cu 4%, până la 9,3 milioane de lei, urmată de vânzarea de seminţe, cu 6,6 milioane de lei, o creştere cu 39%. În această perioadă au crescut şi preţurile la produsele vândute în comparaţie cu anul trecut. În plus, în cel de-al doilea trimestru al anului, compania a demarat activitatea de trading de cereale, care a generat venituri de 3,1 milioane de lei.

În primul semestru din 2022, compania s-a axat pe extinderea portofoliului de produse. Astfel, Agroland Agribusiness şi-a extins gama de produse sub marcă proprie şi a iniţiat şi finalizat demersurile pentru dezvoltarea de noi soiuri de grâu, orz şi orzoaică, care vor fi comercializate sub marca proprie. De asemenea, Agroland Agribusiness a continuat consolidarea echipei de vânzări şi operaţiuni pentru a deservi creşterea continuă a portofoliului de clienţi, numărul de angajaţi în cadrul companiei fiind dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Agroland Agribusiness a facturat peste 340 de clienţi în primul semestru din 2022, dintre care 86 de clienţi noi au fost atraşi în cel de-al doilea trimestru al anului, se mai arată în comunicat.

"În ciuda provocărilor legate de secetă, precum şi datorită selecţiei atente a fermierilor cu care colaborăm şi cărora le livrăm produse, nu întâmpinăm probleme la încasarea creanţelor. Majoritatea creanţelor au scadenţa la 30 iulie 2022 şi 30 septembrie 2022, iar în acest moment, cele cu scadenţă la finalul lunii iulie au fost încasate în proporţie de 95%. Obiectivul nostru pentru acest an este ca valoarea creanţelor să nu depăşească 55% din cifra de afaceri. Credem că acest prag este unul sănătos pentru afacere şi ne protejează împotriva unui risc major de neîncasare, care ar putea avea un impact negativ asupra continuităţii afacerii noastre. Având în vedere nivelul de încasări din prezent, suntem în continuare optimişti, chiar dacă acest an agricol va fi unul dificil," a adăugat Florin Radu.

Pentru a doua parte a anului, Agroland Agribusiness are în plan extinderea în noi zone prin mărirea echipei de vânzări şi dezvoltarea departamentelor de Trading şi Logistică. De asemenea, compania va continua să se axeze pe dezvoltarea de produse exclusive, atât pe partea de nutriţie, cât şi pe cea de protecţie a plantelor.

Acţiunile Agroland Agribusiness SA sunt listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 15 iunie 2021 şi se tranzacţionează sub simbolul AAB. În prezent, compania are o capitalizare de piaţă de peste 38 milioane de lei, adaugă sursa citată.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. ma uita la rata de crestere si e impresionanta, dublu numar de angajati, numar de facturari, ma bucur pentru ei si pentru investitori in actiunile aab, detin actiuni, felicitari conducerii

    Cand preturile la inputuri au explodat,altii care se lauda cu crestere care de fapt e sub inflatia din doemniu.

    A se vedea cum au crescut costurile cu marfurile in raport cu veniturile din vanzarea marfurilor.Datoriile cresc mai tare decat afacerile in suma absoluta. 

    Profitul e facut din reducerea discounturilor acordate,cu toata cresterea afacerilor.Asta e situatie de conjunctura,asa se intampla doar cand e deficit de marfa in piata cum a fost in primavara la inputuri.Atunci nu mai esti nevoit sa dai discount ca se vinde tot. 

    Cat de serioasa e compania se poate vedea din Buget,ala pe care il pastreaza.Pai daca ei au scos acum un an obligatiuni de 10 milioane lei cu dobanda 9% la care se vede ca si in primul semestru au platit 0,45 milioane lei si de aia au pierdere financiara,la inceput de H2 au platit iarasi 0,45 M cuponul semestrial,cum pastreaza ei buget cu pierdere financiara cateva zeci mii lei cand ei nu au niciun venit financiar si au cheltuit la ora asta 0,9 M lei?Cum au bugetat ei,se gandeau ca nu mai platesc cuponul? 

    Pentru cine stie sa se uite sunt unele elemente care iti arata cam cum se fac bugetele astea. 

    Discounturile acordate,chiar daca se micsoreaza fata de anul trecut sunt deja mai mari decat bugetul anual.Deci siacolo pus din burta,subevaluat. 

    Pe partea de creante cica e bine,incaseaza 95% si sa mai vedem.Pai 5% neincasat la soldul lor inseamna mai mult decat profitul anual.Si asta cand e'bine'.Cand e rau si se duc sa zicem la 7,5% sau 10% neincasare cum va fi? 

    Pe unde-s provizioanele daca deja apare neincasare?Astia loviti de seceta majora la porumb si floare o sa plateasca cu entuziasm?de unde? 

    Astia,NRF,AG cu activitati si in agricultura raporteaza foarte ascuns,nu prezinta situatia reala.Macar la MILK unde lucrurile se prezinta foarte prost se spune limpede care e treaba,ca scad vanzarile,explodeaza costurile(apropo MILK zice ca au crescut de 3x preturile la ingrasaminte si alte inputuri,la AAB si NRF atunci de ce se lauda cu cresteri mult mai mici de afaceri?) si ca ei nu reusesc sa creasca pretul produselor,ca nu permit nici piata nici retailerii. 

    'Mentinem bugetul' si EBIT=EBT ,in fine diferenta 63.000 lei pe financiar cand tu ai 10 M obligatiuni cu 9% si venituri financiare 7.000 lei intr-un semestru. 

    Se mai lauda ca au primit inapoi in ianuarie 10 M lei imprumutati la AG si care erau din emisiunea de obligatiuni.Pai de aia v-a imprumutat ma lumea,ca voi sa=i plasati la rupta aia de datorii de AG?!Asa ati scris in prospect ca banii se plimba pe unde are nevoie AG? 

    Cum sa ai incredere intr-o firma care face asa ceva in conditiile in care are grad de indatorare de 125%?Au capitaluri proprii 10 M si au imprumutat 10 M la AG care se puteau intoarce sau nu.Ca e clar cine va fi salvata cand se strica treaba.

    Firma infiintata de AG ca ea nu mai putea atrage capital si hai sa facemo perdea de fum. 

    1. neincasare la termen nu inseamna ca nu se vor incasa, numai tampenii vorbesti

    P/BV 4 la un comerciant de produse pentru agricultura cu datorii financiare binisor peste BV.

    AAB are o marja a profitului foarte mica. Asa a fost, asa este si acum.

    NRF avea pana acum printre atuuri marja foarte buna, dar mai nou si la ei marja este in cadere libera.

    Intr-un an in care pretul la gaze e in stratosfera si implicit si pretul ingrasamintelor cu azot, aceste 2 firme de pe Aero, cu mari pretentii antreprenoriale subperformeaza.  

    1. SPECIAL , PENTRU D-L DE LA nr 4 : D-LE !!! S-AU TOVARASE !!! ADU-TI AMINTE , CINE ESTI !!! ADU-TI AMINTE , UNDE TE-AI NASCUT !!! ADU-TI AMINTE , CE CAUTI PE BURSA !!! ADU-TI AMINTE , CE ESTI CU ADEVARAT !!! ADU-TI AMINTE , DE FAPT , CE VREI !!!!!!!!!!!!!! CA NU PREA MI-E CLAR , CE VREI !!!!!!!!!!!! ESTI UN INVESTITOR , S-AU UN SPECULANT ????????? DE FAPT , CE VREI ???????? VREI BANI , NU ??????? ACUMA : IN CE MOD , VREI ACESTI BANI ???????? SIMPLU SI RAPID ?????????? E PIATA FOREX , SANT FALSELE MONEDE NASCOCITE DE CAPITALISTI DE TIP '''''''' CRIPTO DEZASTRU '''''', ORI LA BAL , ORI LA SPITAL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! S-AU , CE VREI ????????? SA ALEGI O COMPANIE LISTATA , SI SA MERGI ALATURI DE EA , LA BINE SI LA GREU , ''''''' PANA CAD MOARTEA V-A V-A DESPARTII ''''''' ??????????? SA AI RABDARE ( UN CUVANT INCA NECUNOSCUT PARTIAL , IN ROMANIA DE ASTAZI , ALTA NENOROCIRE !!!!!!!!!!!! ) , VREI BANI , NU , ASA INTELEG !!!!!!!!!!!!!!!! NU MAI CRITICA PE NIMENI , CERCETEAZA , CUGETA , SCARPINA-TE BINE IN CAP , ALEGE CE CREZI CA POATE FI BUN PENTRU TINE , ALEGE !!!!!!!!!!!!!!!!!! ALEGE OMULE , ALEGE , DACA NU TE PRICEPI , MERGI LA CEC-ul COMUNIST , SI '''''' LA REVEDERE CAPITALISTI SCARBOSI !!!!!!!!!!!! '''''''. BURSA , NU E DE MINE !!!!!!!!!!!! CE TI-E ATAT DE GREU ??????????????? AI ?????????????????

    1.2 milioane profit la cât au luat pt dezvoltare de la unii și alții ? hahaha...pai eu cu alți 3 ingineri asociați facem 2000 euro net la fiecare instalare de fotovoltaice, în 4-5 ore! Dacă aveam banii lor de investiții angajam încă 2 echipe pe teren plus achiziții materiale pe stoc de la furnizori pt discount!

    1. Firma asta e doar un bidon cu care isi regleaza AG presiunea in instalatie.

      PENTRU CA , D-LE S-AU TOVARASE DE LA nr 4 , E VORBA DE MULTI BANI AICI !!!!!!!! SASTIGATI , S-AU PIERDUTI , DACA VINZI PREA REPEDE CE AI !!!!!!!!!!!!!!!!! TREBUIE SA AI , O RABDARE DE 100 DE ORI MAI MARE , DECAT RABDAREA ANACONDEI , CAND ACEASTA ASTEAPTA CA SA VANEZE CEVA !!!!!!!!!!!!!!!! NOI , CINSTITII INVESTITORI ROMANI ( S-AU SPECULANTI !!! ) , INCA SANTEM DOAR NISTE SIMPLII NOVICI , IN MATERIA ASTA !!!!!!!!!!!!!!! LASA-MA , SA-TI DAU , DOAR 1 MIC SI NEINSEMNAT EXEMPLU , DE CE SANT INVESTITORII DIN ALTE TARI !!!!!!!!!!!!! ACUM 2 S-AU 3 ANI DE ZILE , S-AU IMPLINIT 200 DE ANI ( RETINE !!!!!!!!!!!! ) , DE CAND A FOST INFIINTATA ERSTE - BANK DIN AUSTRIA !!!!!!!!!!!!!!! CE S-A INTAMPLAT ACOLO ?????? UN NUMAR DE OAMENI INDRAZNETI , S-AU ADUNAT LA UN LOC , SI DUPA CATEVA SEDINTE , AU HOTARAT SA CONTRIBUIE FIECARE CU O ANUMITA SUMA DE BANI , SI SA PORNEASCA O AFACERE IN DOMENIUL BANCAR , PE RISCUL SI CHELTUIALA LOR !!!!!!!!!!!!!! BUN !!!!!!!!!!!!!! DE-A LUNGUL TIMPULUI , AU AVUT PARTE SI DE BUNE , SI DE RELE , SI DE GREU , SI DE USOR !!!!!!!!!!!!!!! AU MURIT CU TOTII , DAR INTRE TIMP AU AVUT MULTA GRIJE SA LASE MOSTENIRE ACTIUNILE ''''''' ERSTE ''''''', LA COPIII LOR , S-AU LA NEPOTII LOR , S-AU LA ALTCINEVA CARE SA LE POATA DUCE MAI DEPARTE , OSTENEALA SI MUNCA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SI IN ZIUA DE ASTAZI , EXISTA IN BANCA URMASII NECLINTITI AI ''''''' ACTIONARILOR - FONDATORI !!!!!!!!!!!!!!!!! ''''''''. UNDE IN ROMANIA , AI PUTEA VEDEA ASA CEVA ???????????? CUM GANDESC OAMENII ACESTIA , PENTRU CARE '''''''' NU TIMPUL CONTEAZA , DA-L DRACULUI DE TIMP ''''''', CI AFACEREA CONTEAZA ????????????? GESTUL '''''' CONTEAZA ?????????? '''''''. AICI , D-LE S-AU TOVARASE DE LA nr 4 , ESTE VORBA ''''''' DE UN CULT !!!!!!!!!!!! '''''''''. TU , CA UN CINSIT URMAS AL UNOR PARINTI COMUNISTI , POTI CONCEPE , CU MINTEA TA MARUNTA , ASA CEVA ?????????????? SANT SIGUR , CA NU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! EI !!! ASTA E CAPITALISMUL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

    in agricultura conteaza semestrul 2, atunci sunt cele mai mari vanzari si profituri, agroland agribusiness este una din cele mai performante companii de la bvb

    AAB a luat 6 in plasament si 10 obligatiuni deci 16 anul trecut

    Ce ROI are din moment ce are si o indatorare foarte mare care se inrautateste? 

    Cashflow negativ,la profit adauga 0,4 si asta din singurul element 'pozitiv' respectiv mai putine reduceri acordate clientilor. 

    Totul in contextul unei inflatii uriase in piata unde activeaza si unde au crestere mult sub inflatia din domeniu.

    Cum se intoarce la investitori infuzia de capital,ca sa nu intreb de unde se platesc datoriile din obligatiuni daca in cel mai bun moment ei nu produc cash? 

    1. in 2020 la plasament era cifra de afaceri 18 milioane, azi, la 2 ani e peste 50 de milioane, trezeste-te

      ai incurcat-o cu ailalta de la care vine malaiul :)) ca plasamentul aici a fost anul trecut .dupa ceaiul de musetel piscotel intri pe BVB si vezi acolo si cum s-a incheiat anul cu plasamentul

      Mai sus se discuta de ROI dar el a inteles ca e despre albine.

      La firmele de PR nu trebuie multa scoala, doar sa bati stupii.  

    Rezultatele înregistrate în primele şase luni ale anului se datorează echipelor noastre care au fost extrem de active şi productive. Investiţiile realizate în prima jumătate a anului 2022, în extinderea echipei şi dezvoltarea portofoliului de produse, vor aduce rezultate în cel de-al doilea semestru al anului, iar acestea vor fi vizibile atât la nivelul cifrei de afaceri, cât şi la creşterea profitabilităţii afacerii. În acest context, reconfirmăm bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2022: vânzări nete de 47,9 milioane de lei, EBITDA de 4,3 milioane de lei şi profit net de 3,4 milioane de lei", a declarat Florin Radu, Director General al Agroland Agribusiness.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb