ÎN PRIMUL SEMESTRU DIN 2022: Allianz-Ţiriac a plătit despăgubiri de peste 100 milioane de euro pentru asiguraţii săi

V.G.
Bănci-Asigurări / 19 septembrie 2022

Allianz-Ţiriac a plătit despăgubiri de peste 100 milioane de euro pentru asiguraţii săi

Primele brute subscrise s-au dublat în primul semestru din 2022

Cele mai mari creşteri au fost generate de asigurările auto, de viaţă, sănătate şi agro

Succesul se întoarce în societate prin despăgubirile plătite şi prin acţiuni de sprijin a comunităţii

Allianz-Ţiriac Asigurări a plătit despăgubiri de peste 526 milioane de lei (105 mil. euro) pentru asiguraţii săi în primul semestru din 2022, cât bugetul pe 6 luni al unui oraş mare, precum Braşov, Craiova sau Ploieşti, potrivit unui comunicat de presă transmis redacţiei.

Conform sursei citate, plăţile pentru clienţi au crescut cu aproximativ 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar valoarea despăgubirilor a fost în creştere pe toate tipurile de asigurare.

Cea mai mare parte a despăgubirilor, circa 236 milioane de lei, a fost preluată de Allianz-Ţiriac în baza asigurărilor auto obligatorii (RCA). În acelaşi timp, despăgubirile plătite în baza asigurărilor care acoperă pagubele la proprietăţi au însumat 50 milioane de lei şi au fost similare ca valoare cu plăţile efectuate pentru serviciile medicale (consultaţii, intervenţii chirurgicale, etc.) în baza asigurărilor de sănătate.

Pe lângă despăgubirile plătite, Allianz-Ţiriac avea la finalul lunii iunie 2022 aproximativ 3 miliarde de lei în rezerve tehnice. Prin constituirea acestor rezerve garantăm asiguraţilor că şi angajamentele viitoate faţă de ei vor fi îndeplinite.

"În asigurări, daunele rămân momentul adevărului, momentul în care clientul înţelege cu adevărat rolul asigurării şi modul în care noi îl ajutăm. Pentru noi, în Allianz-Ţiriac, aceste momente reprezintă oportunităţi unice de a dovedi asiguraţilor noştri că le suntem alături şi că ne îndeplinim promisiunile. Obiectivul nostru este să ajungem la cât mai mulţi oameni şi companii cu produsele noastre de protecţie, pentru ca atunci când au nevoie de un ajutor aceştia să ştie că au pe cine conta. Creşterea cu 50% a cheltuielilor cu daunele preluate de Allianz-Ţiriac în numele asiguraţilor este cea mai bună dovadă că impactul nostru în vieţile oamenilor, companiilor şi a societăţii, în general, creşte", a declarat Virgil Şoncutean, CEO al Allianz-Ţiriac Asigurări.

Din perspectiva vânzărilor, Allianz-Ţiriac a încheiat primul semestru din 2022 cu prime brute subscrise de aproximativ 1,6 miliarde de lei, de două ori mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2021. Avansul a fost susţinut de toate liniile de asigurare, însă cele mai importante creşteri au fost înregistrate pe segmentul asigurărilor RCA, de viaţă şi sănătate şi agro.

Subscrierile din asigurări auto s-au triplat comparativ cu primul semestru din 2021, o dinamică influenţată în mare măsură de efectul conjunctural din piaţa RCA.

Pe de altă parte, evoluţia subscrierilor de asigurări de viaţă demonstrează o schimbare structurală şi materializarea potenţialui de creştere pe acest segment. În primul semestru din 2022, vânzările de asigurări de viaţă au crescut cu aproximativ 20% în portofoliul Allianz-Ţiriac, creşterea fiind alimentată atât de extinderea numărului de clienţi, cât şi de majorarea sumei asigurate. De exemplu, cea mai mare suma asigurată, adică angajamentul de plată asumat de Allianz-Ţiriac, pe o poliţă de viaţă emisă în 2022 se ridică la 2,7 milioane de lei.

În acest context de creştere al vânzărilor şi al plăţilor către asiguraţi, Allianz-Ţiriac a obţinut un profit operaţional de 99 milioane de lei în primele şase luni din 2022. Creşterea daunalităţii se observă la nivelul ratei daunei, care a crescut cu 3 puncte procentuale. Presiunea daunalităţii a fost însă compensată prin eficientizarea activităţii şi reducerea costurilor de operare.

Succesul ne permite să facem bine în comunitate

Misiunea Allianz-Ţiriac este de a construi o zi de mâine mai bună, iar succesul financiar ne permite să facem bine în comunitate şi să contribuim la creşterea prosperităţii nu doar prin intermediul plăţilor pe care le facem pentru asiguraţii noştri.

"Astfel, punem umărul la construirea unui viitor mai bun prin implicarea activă în rezolvarea de probleme în domenii critice, precum educaţie, sănătate sau sport. În primul semestru din 2022 am continuat să susţinem accesul a aproape 30.000 de copii la programe de incluziune socială, educaţie şi performanţă sportivă şi am contribuit la un viitor sustenabil prin implicarea în activităţi de împădurire. Am marcat de asemenea două premiere în activitatea noastră de susţinere a comunităţii - am semnat startul unui parteneriat cu Comitetul Paralimpic Român - şi am organizat alături de Fundaţia Ţiriac primul turneu internaţional de hochei pentru juniori din România - Allianz-Ţiriac International Trophy - la care au participat peste 200 de copii din 24 de echipe", se mai arată în comunicat.

Ne-am implicat în criza umanitară din Ucraina, iar colegii noştri împreună cu întreaga comunitate Allianz Grup au contribuit cu donaţii în valoare totală de 1,2 milioane de euro şi au participat la acţiuni locale de voluntariat, adaugă sursa citată.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb