ÎN PRIMUL SEMESTRU DIN 2022 AROBS raportează venituri consolidate de 128,8 milioane de lei

F.D.
Piaţa de Capital / 27 septembrie 2022

Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS

Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS

AROBS Transilvania Software, companie de tehnologie listată la Bursa de Valori Bucureşti, raportează venituri operaţionale la nivel consolidat de 128,8 milioane de lei, în primul semestru din 2022, o creştere cu 34% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, o cifră de afaceri de 126,7 milioane de lei, o apreciere cu 35% faţă de primul semestru din 2021, EBITDA de 36,7 milioane de lei, o creştere cu 16% şi un profit net consolidat de 28,8 milioane de lei, o majorare cu 9% faţă de primele şase luni din 2021, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

"Rezultatele aferente primul semestru din 2022 reprezintă o confirmare a strategiei noastre de dezvoltare, atât organică, cât şi prin integrarea de noi companii care pot aduce valoare la nivelul Grupului AROBS. Creşterea cifrei de afaceri în primele şase luni ale anului se datorează contractării de noi clienţi în zona de furnizare de produse, a creşterii numărului de proiecte în zona de servicii şi a echipelor de dezvoltatori software. De asemenea, o contribuţie favorabilă la majorarea cifrei de afaceri a avut-o şi extinderea colaborării cu clienţii existenţi, inovarea continuă şi dezvoltarea de noi soluţii şi servicii. La nivel de activitate, în 2022, ne-am axat pe avansarea prezenţei pe piaţa globală de furnizare de servicii în domenii precum automotive, embedded, travel technology, medical şi farma. Cele trei firme achiziţionate după plasamentul privat - Berg Software, Enea SDS (acum AROBS Engineering) şi Nordlogic, ne consolidează expertiza pe tehnologia embedded (dispozitive medicale, aerospaţial şi maritim) şi soluţii enterprise în zona DACH şi Statele Unite. Rezultatele financiare ale AROBS Engineering şi Nordlogic vor fi incluse în raportările de final de an 2022," a declarat Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS.

Noile companii achiziţionate, Berg Software, Enea SDS (acum AROBS Engineering) şi Nordlogic, se află în plin proces de integrare pe mai multe planuri. Procesul de integrare în AROBS Grup este unul bazat, ca şi în experienţele de achiziţii anterioare, pe coagularea similitudinilor de cultură organizaţională, pe autonomia decizională a echipelor de management cu parcurs excepţional în linie de performanţă, precum şi pe dezvoltarea echipelor de specialişti.

Compania va continua strategia de dezvoltare prin achiziţii în acelaşi ritm cu care investitorii BVB au fost obişnuiţi până acum - prin semnarea unei noi tranzacţii la fiecare trimestru. La nivelul companiilor vizate, indicatorii urmăriţi rămân aceiaşi: o echipă de management excepţională, o cultură organizaţională şi expertize sinergice cu cele din cadrul Grupului AROBS.

În ceea ce priveşte evoluţia celorlalte soluţii şi produse software din Grupul AROBS, în primul semestru din 2022, diviziile şi companiile din grup au continuat creşterea pe piaţă, prin atragerea de noi clienţi şi stabilizarea pe piaţa românească. O oportunitate pentru aceste produse este faptul că managerii afacerilor de top pun din ce în ce mai mult accent pe importanţa digitalizării, a eficientizării proceselor de afaceri, a eliminării risipei. Trendul spre care clienţii grupului se îndreaptă este big data solutions şi AI, shared knowledge şi SaaS (solution as a service).

AROBS Transilvania Software este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 6 decembrie 2021. Compania are în prezent o capitalizare de piaţă de aproximativ 763 de milioane de lei. Raportat la rezultatele pentru anul 2021 la nivel de Grup, AROBS are un PER (Price-to-Earnings Ratio) de 16,14, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 26 )

  1. Ce coincidenta au astia si cu WINE la cifre, ca tot sunt articole unul sub altul. Venituri semestriale, profit difera usor dar anual probabil WINE face mai mult. Marea diferenta e ca AROBS are evaluare mai mult decat dubla, deocamdata.

    a indicatorii de indatorare e musai sa dea erata, pe consolidat i-au calculat complet gresit, pe individual e corect. 

    Zic ei ca pastreaza bugetul, aceeasi fraza de la toate firmele cu acelasi consultant. Doar ca nu stiu cum o sa faca ei 66,8 M cu salariile ca in bugetul ala cand la semestru au deja peste 40. Iar salariile cresc accelerat in soft, dovada ca si eu in H 1 un +40%.

    Dupa preluarea unor firme si la ei scade marja. O gramada de angajati in plus care atarna greu. Si o lasa mai miale probabil dupa moda cvasi-demisiei, ne facem ca lucram. Ciudat cum se intoarce moda ca la intreprinderile comuniste printre tinerii softisti.  

    1. Felicitări pt analiza, dar la ce preturi sunt pe companiile din BET...nu știu dacă atins intra în atenția investitorilor de calibru. Creșterea de profit este modesta, că sa nu zic mediocra

      66 milioane cheltuieli cu salariile este bugetat pe individual nu consolidat, la s1 2022 pe individual cheltuielile salariale au fost 30 milioane

      40 milioane este pe consolidat, amesteci mere cu pere, nu ti-a iesit minciuna, mai incearca  

      vad ca ei mint de rup la pagina 22 zic ca au capital imprumutat pe consolidat de 681.698 lei

      mai sus in tabel ar fi de 57.325.428  

      pai sa subestimezi de 100 ori datoriile pe TL la banca?!?

      cine stie ce minciuni mai au in raport ca nu-i verifica nimeni 

      e totul clar pentru cine stie sa citeasca

      nu-ti mai bate capul

      treci la munca 

      sumele sunt corecte

      nu te uiti inde trebuie  

      BRK, BRK

      Crede si nu cerceta!  

      BRK a adus aceste doua companii de valoare la BVB

      apreciez ca sunt printre cele mai bune listari  

      As mai mentiona si CAB adusa pe firmament tot de BRK.

    Cu Arobs nu se fac bani, BNET este unicornul cu care se fac sute de procente

    Eu zic sa-i respectăm: fac o treabă bună pentru ei,pentru țară, pentru angajați și pentru noi .Sectorul IT ține încă România pe linia de plutire!

    Eu nu cred că este cineva care să nu vrea acțiuni Arobs ! Luate însă mai jos?? 

    1. AROBS sau AST? Care merita mai mult?

      Bnet si Code

      Mercedes sau BMW!? Pe acolo sunt ! Vrei Ferrari?

      Le-ai calculat PER-urile inainte de a spune prostiile astea?

      nu te prinzi de ironie? cine ar recomanda BNET? toti fug cum pot. Ei vor majorare la 0,31 si oamenii nu cumpara nici mai jos. E doar diluare sa-si mai plateasca fanteziile cu achizitii.

      AST clar, fata de AROBS, ca si potential.

      E buna si AROBS, dar e mult mai mare si cresterile la un asemenea volum de afaceri pot fi constante dar mici procentual.  

      Pe cand AST e o firma mult mai mica, care daca reuseste sa creasca sanatos va putea sa dubleze-tripleze cifrele pana sa ajunga o organizatie mare.

      Sa vedem, totul tine de management...ambele par a avea conducere super-profi 

      AST e singura de pe AERO care a stiut sa se pozitioneze ca o companie Value in timp ce are si o crestere buna.Se vede ca se pricep si la bursa si au avut viziune despre cum balanseaza sentimentul in piete in defavoarea celor care apasa pedala cu Growth.

      Creste,castiga licitatii mari,semneaza contracte dar nu bat moneda pe asta.In schimb au convins actionarii ca tot ce se face in plus se imparte cu ei.Pentru asta merita aplauze ca au stiut sa se prezinte diferit si constit.Mai departe judeca fiecare daca ce va fi de impartit ii convine sau nu. 

      bento si cc par la fel de bune sa si mai subevaluate

      dar si AST este companie super buna 

    Surprinde foarte neplacut promsiunea din raportare 'asa cum v-am obisnuit o sa facem cate o achzitie de companie trimestrial'-citat aproximativ.S-a inscris arobs la vreun campionat de M&A?Poate au incurcat cu MMA.Fac achizitii stahanovist?Deocamdata alea facute aduc doar crestere fond salariati si scadere margin.

    Sunt asa mare corporatie de pot integra oricate firme in timp foarte scurt,ma indoiesc.Probabil vor sa se umfle ca porcul in ajun in speranta ca-i cumpara cineva.Dar s-a rupt de mult unicornul,era prea gogonata cotatia dupa listare. 

    1. au integrat si sunt mai profitabili

      aduna si intelegi  

      comunicarea este foarte buna si consider ca este cea mai buna companie de IT de la bvb

    S-au invatat toti sa spuna ca-s optimisti ca vor realiza bugetul. Or sa realizeze abia la primavara ca au trecut prin covid, razboi, inflatie, recesiune, care le-a afectat bugetul.

    De profit warning inca nu s-a auzit in Romania. 

    Ramane de vazut cine o sa abia scuzele cele mai originale. 

    1. Pai nici nu spun ei,daca citesti atent vezi ca e acelasi text la multe companii sub acelasi buget facut in acelasi format pentru 7-8 companii aero_spatiale.Totul e scris de compania de PR consultant autorizat care-si trimite si aici la articole trompetele.Nici astea nu-s greu de dibuit ca au imaginatie putina.

      ce traeba ai tu cu companiile de pe AERO ? ti-a bagat cineva mana in buzunar sa te faca sa cumperi ? acele companii de care vorbesti au cel mai mare potential, urmareste-le cu atentie si grija mare la frustrari, sa nu te napadeasca

    cresterile mari vin cand se muta pe piata BVB

    sunt fondurile de la pilonul 2 acolo  

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3062
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9723
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.4124

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb