ÎN PRIMUL SEMESTRU DIN 2022 Connections înregistrează venituri în creştere cu 21%

G.D.
Piaţa de Capital / 26 septembrie 2022

Bogdan Florea

Bogdan Florea

Connections (CC), grup de companii de transformare digitală, listat pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, a raportat venituri din exploatare de 25,2 milioane lei, pentru primul semestru al anului curent, în creştere cu 21% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, extinderea liniei de business care presupune livrarea de servicii personalizate pentru dezvoltare software a fost unul dintre factorii care au contribuit la creşterea veniturilor companiei.

Totodată, integrarea de noi clienţi externi proveniţi din ţări precum Elveţia şi Germania, dar şi creşterea generată de proiectele publice din România oferă o premisă solidă pentru menţinerea ţintei de buget anunţată de Connections la începutul anului 2022, respectiv venituri consolidate de aproximativ 60 milioane de lei şi EBITDA de aproximativ 5,6 milioane de lei.

"Connections a demonstrat că este competentă, energică şi capabilă să producă o dinamică

pozitivă într-un context economic local şi global unic în ultimii 80 de ani. În ciuda provocărilor din piaţă, rămânem optimişti că rezultatele anului 2022 vor atinge ţinta bugetată la început de an. Continuăm să creştem şi să dezvoltăm în permanenţă noi proiecte, dar şi noi parteneriate ale căror rezultate vor fi tot mai vizibile", a declarat Bogdan Florea, CEO Connections SA.

Performanţa operaţională a grupului în cuantum de 1.5 milioane lei este apropiată valorilor înregistrate în 2021, iar estimările pentru finalul de an 2022 sunt conforme valorilor bugetate la începutul anului curent, subliniază sursa citată.

În primele 6 luni din 2022, Connections Consult S.A. a marcat câteva puncte importante la nivel strategic şi al guvernanţei corporative. Printre acestea se numără "script issue" - majorare de capital cu 1081 KRON, cu multiplicarea acţiunilor în proporţie de 1:11 şi investiţia în deschiderea unui birou în Statele Unite ale Americii. De asemenea, compania a achiziţionat 25% din societatea 10plus FUTURE EDUCATION SRL - cu care are în plan construirea unei platforme de ed-tech cu acoperire naţională şi apoi, regională.

Un alt pas important pe care Connections l-a realizat în primul semestru din 2022 constă în consolidarea poziţiei de furnizor de tehnologie pentru piaţa românească prin: semnarea de parteneriate cu jucători relevanţi, obţinerea de contracte noi de dezvoltare software şi livrare de sisteme integrate şi demersuri importante în finalizarea proiectelor integrate iniţiate deja în 2021 şi care vor fi încheiate în 2022.

Totodată, compania şi-a creat propriul Consiliul de Administraţie şi şi-a format un Consiliu Consultativ - Advisory Board, a cărui primă întâlnire a avut loc pe 16 septembrie.

"În prezent, avem deja o înţelegere mai bună asupra rezultatelor din 2022 şi a provocărilor cu care ne-am confruntat. Am învăţat multe lucruri noi - atât în zona de guvernanţă corporativă, cât şi în cea de piaţă de capital, beneficiind, în acelaşi timp, nu neapărt voit, de un context extrem de tulbure, la nivel economic şi geostrategic. Acum ştim deja că pieţele globale se pregătesc pentru o contracţie accentuată, cu influenţe nefaste din direcţia inflaţiei galopante, a crizei energetice şi a celei alimentare. Aceste elemente ne îndreptăţesc să evaluăm anul 2023 ca un an dificil pentru marea majoritate a companiilor. Connections pregateşte din această toamnă strategia pentru 2023 pentru a putea miza în mod realist pe o creştere substanţială anul viitor", a mai declarat Bogdan Florea.

Connections îşi exprimă încrederea că atât 2022, cât, mai ales, 2023, vor reprezenta ani de referinţă în istoria companiei, cu rezultate peste estimările iniţiale incluse în memorandumul emis cu ocazia plasamentului privat şi peste aşteptările pieţei, într-un context complicat la nivel economic şi geostrategic, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Este o viitoare mina antipersonal de pe Aero

    De la firmuliță asta nu veți pupa in veci dividende, in schimb va va cere bani când piata o va permite  

    1. nu ti-ai facut norma de criticat pe azi ?

      CC - 1.5 lei

      Vrei sa cumperi ?

      Nu dau banii pe petarde și pocnitori , va las pe voi , mie îmi plac artificiile

    Este o companie extraordinara care va creste accelerat precum creste și BNET

    Am mai adăugat și astăzi la poziții și voi mai Adaugă  

    Este viitorul unicorn, deja a deschis birouri in SUA, se va duce racheta in sus precum AAP

    am incredere in management

    1. Ai incredere in management ca își cumpara laptopuri performante din banii tai , precum cel din poza

      Tu ai dat așa mulți bani pe laptop ? 

      Bărbosul voia sa își vândă firma dar nu o cumpara nimeni la prețul ăla , așa ca o vinde pe bucatele investitorilor fraieri și creduli  

      Vezi Bnet - mai au putin și lichidează

      Cumpărați ca e de creștere pe termen lung !!! Ha, ha, ha  

      "Connections pregateşte din această toamnă strategia pentru 2023 pentru a putea miza în mod realist pe o creştere substanţială anul viitor", a mai declarat Bogdan Florea.

    profit consolidat la jumatate aproape fata de individual

    pierde bani firma aia cumparata? nu vad explicatii, de fapt e recurent, nimeni nu explica returnul pe investitie de achizitie, stilul bitnet 

    1. cauta vreo explicatie la zecile de firme luate de Medlife

      CC e una din companiile model  

    aceste trei actiuni prevad ca vor aduce randamente bune investitorilor, eu le detin

    au crestere in fiecare an  

    1. Si eu tot in ITstele astea am incredere, am luat si mai iau, sunt convins ca pe termen lung vor aduce randamente nu bune, ci foarte bune! In ordinea asta le vad eu ca si potential: AST (de departe cel mai serios management), BENTO & CC.

      Sunt printre putinele de pe AERO care si anul trecut si-au indeplinit Bugetele (BVCurile) si sunt convins ca si anul asta vor reusi. Pe termen scurt normal ca nu le vad bine nici pe ele nici pe restul de pe Aero sau Bvb, dar stati sa treaca 1-2 ani si mai vorbim atunci... 

    Daca asta e an de referinta pentru ei, la ce se asteapta de la cotatie? E de referinta dar in raport scriu ca-s foarte departe de estimari. Vor sa-si laude firma sau sa o faca de ras? Greu de inteles coerenta strategiei de comunicare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb