Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, raportează venituri totale din exploatare de 15,3 milioane de lei în primul semestru din 2022, o creştere cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi un profit net de 2,6 milioane de lei, o majorare cu 104% comparativ cu primul semestru din 2021, potrivit unui comunicat de presă transmis redacţiei.
În primele şase luni ale anului, cifra de afaceri s-a ridicat la 10,7 milioane de lei, o apreciere cu 15%, în principal datorită creşterii ponderii contractelor de servicii pentru securitate cibernetică, arată sursa citată.
"Anul acesta am reuşit deja să înclinăm balanţa activităţii noastre înspre solicitările de servicii de securitate cibernetică, principala noastră linie de business, deoarece atacurile cibernetice au început să aibă o frecvenţă din ce în ce mai mare, reprezentând una dintre componentele războiului hibrid care se desfăşoară între diverse state, la nivel regional sau chiar global. Totodată, creşterea vânzărilor pe acest segment reprezintă un aspect extrem de important, deoarece serviciile de securitate cibernetică au o rată ridicată de profit comparativ cu soluţiile de securitate cibernetică. Ne aşteptăm ca solicitările în direcţia serviciilor de securitate cibernetică să îşi continue trendul ascendent, aspect care va contribui semnificativ la creşterea cifrei de afaceri a companiei, precum şi a profitabilităţii. Prin urmare, având în vedere rezultatele înregistrate în prima jumătate a anului şi perspectivele industriei în care activăm, păstrăm ţintele stabilite pentru bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2022, care preconizează venituri totale de 43,9 milioane de lei, cifră de afaceri de 40 de milioane de lei şi profit net de 10,1 milioane de lei," a declarat Victor Gânsac, Preşedinte Consiliu de Administraţie şi CEO al Safetech Innovations.
În primul semestru din 2022, serviciile de securitate cibernetică au contribuit cu 54% la cifra de afaceri totală, faţă de 44% în prima jumătate a anului 2021, iar implementarea soluţiilor de securitate cibernetică a contribuit cu 28%, comparativ cu 55% în primele şase luni ale anului trecut. Vânzările de echipamente au echivalat cu 18% din cifra de afaceri totală.
De la începutul acestui an, Safetech Innovations a adăugat în portofoliu opt clienţi noi, atât din România, cât şi din străinătate. Atât clienţii noi, cât şi cei recurenţi s-au orientat în această perioadă către serviciile de securitate cibernetică pentru creşterea nivelului de protecţie, dar şi pentru identificarea vulnerabilităţilor şi riscurilor, realizarea de evaluări de conformitate, urmând ca investiţiile să fie efectuate după elaborarea planurilor de măsuri rezultate în urma acestor activităţi. Tot mai mulţi dintre clienţii companiei investesc în soluţii de securitate cibernetică doar în baza unui plan de măsuri.
În primele şase luni ale anului 2022, Safetech Innovations a continuat procesul de expansiune internaţională şi a înfiinţat entitatea din Marea Britanie. Începând cu 22 august 2022, aceasta a devenit operaţională în urma finalizării tuturor formalităţilor necesare. Astfel, Safetech UK, a cărei denumire oficială este Safetech Innovations Global Services Limited, este deţinută în proporţie de 67% de către Safetech Innovations. Activitatea Safetech UK este coordonată de Anca Stancu, care ocupă funcţia de Director General, aceasta având o experienţă de peste 23 de ani în implementarea de strategii de dezvoltare a afacerii şi managementul vânzărilor.
În următoarea perioadă, activitatea entităţii din Marea Britanie se va concentra pe construirea unei echipe locale, ce va fi formată din trei persoane până la finalul anului 2022. Totodată, conducerea Safetech UK estimează realizarea unor venituri de aproximativ 170.000 lire sterline până la finalul anului.
De asemenea, pentru biroul din SUA, compania se află într-un proces avansat de înfiinţare a societăţii şi estimează că procedurile vor fi finalizate în următoarele săptămâni. Pentru entitatea din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, Safetech Innovations aşteaptă în continuare finalizarea procedurilor de înfiinţare a societăţii, însă a început deja să lucreze cu primul client din această ţară, prin Safetech Innovations S.A.
În ceea ce priveşte transferul Safetech Innovations pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, compania este în linie dreaptă cu pregătirile în această direcţie şi estimează că va finaliza acest proces până la sfârşitul acestui an-începutul anului 2023.
"Am finalizat deja transpunerea contabilităţii pe ultimii trei ani de la regulile de contabilitate statutare (RAS) la standardele de raportare financiară internaţionale (IFRS), iar în acest moment, ne aflăm în plin proces de audit. Estimăm că până la finalul lunii septembrie vom finaliza şi procesul de audit, inclusiv pentru primele şase luni din acest an. După ce vom avea rezultatele auditate, le vom publica şi vom demara procedurile formale cu instituţiile locale. Primul pas va fi selectarea brokerului pentru acest transfer, precum şi redactarea prospectului de listare, la care am început deja să lucrăm," a adăugat Victor Gânsac.
Safetech Innovations este listată pe piaţa AeRO începând cu data de 29 ianuarie 2021. Compania are o capitalizare de piaţă de peste 170 milioane de lei, se mai arată în comunicat.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2022, 10:18)
Intelege cineva daca SAFE e profitabila din activitatea ei de baza?
Are rezultat operational 3 milioane lei iar din veniturile din exploatare 4,5 milioane sunt de la proiectul cu bani nerambursabili.Ar rezulta o pierdere de 1,5 milioane fara proiectul asta.
Si nu,nu are cheltuieli cu amortizarea pe el pentru ca nu se poate amortiza conform legii pana la punerea in functiune=2023 vara.
Are in schimb de la proiectul european precedent cu echipamente ,pus in functiune in 2021 ,o amortizare de 1,5 milioane lei.Hai sa o trecem toata cu vederea desi nu are treaba dar tot ar veni pe 0 din operatiuni.
Le stiu proiectul,el include aproape exclusiv cost cu salariati care oricum erau platiti.
Anul trecut 10 milione de lei venituri din proiectele astea!Fara ele erau in pom de tot.
Au mai ramas 4 milioane pentru la anul,ca anul asta deja pe primul semestru au bagat 4,5 milioane desi in buget prinsesera doar 3,5.
Ce fac astia dupa ce termina cu proiectele?!
CA 2021/2020 crestere 56%,cam asa si intermediar la semestru.
Semestru 2022/2021 crestere 15% adica 1,5 milioane lei.
Buget CA 2022 e 40 milioane lei,la semestru au facut 10,7 cu 3,4 in T1 si 7,3 in T2.Cine creede ca fac inca 30 milioane in semestrul 2?La cat de putini clienti au trebuiau sa anunte numai contracte de clienti semnificativi.La 30 milioane iti trebuie in jur de 10 clienti cu minim 3 milioane.La CA de 22 milioane anul trecut se depaseste 10% deci trebuiau deja anuntate.
Cum au creante 7 milioane la 10,7 CA inseamna ca proiectele nu dureaza 2-3 luni ci spre 4-5.Cand si cum le mai fac daca nu-s anuntate si anul se termina in 3 luni?
Cine oare a platit capitalizare 250 milioane si acum 160 pentru asemenea afaceri?
Mai putem spune ca e SAFE firma de growth cu afacaeri in crestere cu rata inflatiei?Vad ca salariile cresc mult mai accelerat si ne si ameninta ca le vor creste si mai tare.Nu mai spun 10% din nr. de actiuni sunt programate in SOP 2022-2024 deci 2 ani!
In ce an au mai avut la jumatatea anului 25% din CA si din profit prognozate in BVC si totusi au incheiat cu bine?
Ca anii trecuti aveau rate de crestere foarte mari,acum nu mai au deloc daca scadem inflatia.
Cum fac ei 30 milioane intr-un semestru daca au luat doar 4 oameni.Daca de la trimestru la trimestru cresc afacerile cu 3-4 milioane cand mai e timp sa creasca de la 10 la 40?
Incepe sa arate din ce in ce mai rau povestea asta cu companii campioane intergalactice.CODE dupa porcariile de raportari vad ca vrea obligatiuni cu 15% dobanda la lei si 10% la euro.Si nu vrea 2-3 lei,vrea o groaza de bani.Cine naiba le-ar da la ce realizeaza ei?Sa platesti 15% numai dobanda.Stati sa-i vedeti pe aia care au emis deja obligatiuni si le ajunge scadenta si trebuie sa le rostogoleasca.E deja nebunie,ele nu scot marje de 7-8% si o sa vina cu 15-20% cupon.Vorba aia fraier e cine crede ca ajung altfel decat Vivre.(nu vorbim despre SAFE care are un profil financiar solid,la ei problema e cu povestile de afacaeri si profit)
1.1. Doamne fereste, ce prostii poti spune (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2022, 10:34)
n-ai alta treaba decat sa vorbesti numai tampenii, cumpara alte actiuni daca nu vrei SAFE, cine te pune pe tine sa spui atatea aberatii ? te strofoci cu detalii, se vede care-i scopul tau. Era bine daca stapaneai subiectul
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2022, 10:45)
Buna analiza! Asteptam confirmarea concluziilor ...
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2022, 10:47)
Anul trecut am vandut SAFE si am luat AST. SAFE este si mai scumpa si mai riscanta.
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2022, 10:51)
Daca inteleg eu bine, pe Vivre o paste falimentul in curind.
1.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2022, 14:57)
o sa fie concurs de falimente: VIVR, MCAB, COS, CHRD si poate si altele, mai dupa primavara
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2022, 10:36)
Referitor la ce am vazut scris aici pe data de 24 august,extras din portal instante cu executarea silita a 200.000 euro la NRF
baietii o publica abia vineri pe 2 cica abia aflasera
prositi ne mai cred astia,daca nu se raspandea zvonul nu scria nimic
si asa meseriasi sunt ca au gasit scuza in comunicat ca SRL ul ala 100% al lor nu influenteaza bugetul
bai baieti,voi ati scris ca nu conteaza ca dati teapa si modelul vostru de business nu merge,ca va bazati pe primit produse in natura care nu mai vin si asa nu va platiti creditorii
cine crede ca mai recuperati voi creantele alea imense cu asa model despre care scrieti ca avut mare 'succes'?
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2022, 12:35)
pe un grup de FB, unul din conducerea NRF anunta ca de fapt nu vor sa plateasca suma, ca Norofert Organics este SRL, adica are raspundere limitata, si sugereaza ca o sa lase creditorul sa se lupte cu morile de vant. ceea ce la genul asta de cotete cu activ aproape zero este cat se poate de plauzibil, ce sa executi? dar, chiar daca scapa de executare, domnii din conducere nu isi pun nici o secunda problema impactului asupra imaginii, perceptia asupra eticii managementului, atat a partenerilor comerciali dar si a investitorilor. genul asta de afaceri prin SRL-uri cu active inexistente pe care le bagi in faliment daca nu vrei sa iti mai platesti datoriile nu cred ca ar trebui sa fie afaceri listate
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2022, 12:48)
Exact asta era semnalat mai sus,ca nu-si pun o secunda problema de imagine,nici eu nu pricep ce au in cap.Exact asa au facut si cu celebrul audit,mai intai se certau in comunicate cu auditorul,apoi au facut ca el!Pierdere mare de credibilitate fara nici un castig.
Asa o sa faca si pe mai departe cat timp pe grupurile alea inca mai sunt unii care cred in ei.Companii eu te-am facut eu te omor,cu antreprenori cu ifose care daca au prins o conjunctura buna in trecut pe bursa cu o gramada de actionari crede si nu cerceta au impresia ca pot s=o tina asa la nesfarsit.Daca ei nu raporteaza un asemenea litigiu decat dupa ce vorbeste lumea peste tot de cateva zile,e frumos ce se petrece real cand scriem la nivel operatiunil.Iarasi in piata se vorbeste insa ei o sa spuna peste cateva luni.Pai fara atatea minciuni cum mai erau la evaluarea asta,cine le mai dadea 1 leu la atragerea de capital?
3. Sell SAFE/NRF whatsoever !
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2022, 11:52)
Nu e nimic nou pt acești saltimbanci sa persiste în greșeli prin omisiune, dacă cifra de afaceri e cât de cât verificabila, cifra de profit e subiect de thriller...cum se formează, cine contribuie din "grup", etc. etc.
Sa merge la AST sa le predea Diaconu curs cum se raportează cinstit la o companie growth, SINGURA !
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2022, 12:27)
nu o sa mearga nicaieri
se vede clar ca pentru cateva societati raportarea se face conceput in acelasi loc,de la font la structura si frazeologie,la timing cand se anunta bugetele,cand se face o majorare,cand e nevoie de palavre pentru sustinere
la AST se vede ca raporteaza simplu,la nivel semi amator ca structura si foarte bun la continut,explicit
motivatia e diferita deci 5-6-7 societati care merg la unison o sa raporteze de maniera asta pana se rupe filmul si inteleg si ultimii investitori smecheria.Vezi BNET unde desi s-a rupt filmul ei o tin intr-un delir in care scuipa spre vinovati imaginari pentru faptul ca nu mai vrea nimeni actiunea asta
4. Ascendia
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2022, 19:05)
Alta schema cu BVC stelar la ASC
afaceri 20 M,profit 8 M baga o majorare cu povestea asta
nu ajunge si baga si emisiune de obligatiuni cu deja rutinata in astfel de povesti cu zane Tradeville,o suplimenteaza de la 1 la 4 M!!!!cu 10% cupon,discount 5% la principal si asa buget cum sa nu fie imbulzeala
trec 5 zile de la emisiune si rezultatele fulminante 1,4M cifra de afaceri si pierdere 0,5M
cu alta culoare ne pomenim sub buget ca nu se mai fac mare parte din venituri anul asta,poate la anul
doar ce aflasera,le-a dat cineva un telefon ca nu mai fac veniturile,la obligatiuni saptamana tecuta nu aflasera
cam asa merge atragerea de capital
toate arunca bugete halucinante si nu sufla o vorba pana nu se vad cu sacii in caruta,iar pe urma ridica din umeri
CAB scria niste aberatii cand se termina anul si ei nu faceau 10% din buget,ghinion si acolo ca probabil ininte de revelion vindeau ei masiv,ca atunci e vremea pocnitorilor si petardelor