ÎN PRIMUL SEMESTRU Profitul brut ING Asigurări de Viaţă se ridică la 14,89 milioane de lei

C.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 7 august 2014

Profitul brut ING Asigurări de Viaţă se ridică la 14,89 milioane de lei

Raluca Ţintoiu: "ING a susţinut cu aproape 200 de milioane lei IPO-ul Electrica şi plasamentele pentru Transelectrica şi Romgaz"

Pe segmentul de asigurări de viaţă, ING a înregistrat o creştere de 8% a primelor brute subscrise în primele şase luni din 2014 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, informează un comunicat al companiei.

Valoarea activelor financiare în administrare s-a situat la nivelul de 2,68 miliarde de lei la sfârşitul lunii iunie 2014, în creştere cu 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013, iar volumul primelor brute subscrise de ING în prima jumătate a anului 2014 a crescut cu circa 8% faţă de perioada similară din 2013, ajungând la 296 milioane de lei.

Portofoliul de asigurări noi, realizat în prima jumătate a anului 2014, se situează la nivel relativ similar celui din primul 2013, 70% din totalul poliţelor subscrise în acest interval fiind de tip tradiţional. Astfel, la jumătatea anului, ponderea contractelor de acest tip în portofoliul total în vigoare este de 49% (în creştere cu 1 punct procentual faţă de primul semestru 2013).

Prima brută medie anualizată pentru contractele încheiate în ianuarie-iunie 2014 este de 1.694 de lei, în creştere cu 6% faţă de cea aferentă contractelor încheiate în primul semestru 2013, iar suma asigurată medie a ajuns la 50.410 de lei, în creştere cu 18% faţă de valoarea înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut.

În primele şase luni ale anului, ING Asigurări de Viaţă a plătit clienţilor beneficii pentru evenimente asigurate şi contracte ajunse la maturitate de 61,65 milioane de lei, din care 48,4 milioane de lei sunt beneficii pentru contracte ajunse la maturitate.

Marja de solvabilitate disponibilă a ING Asigurări de Viaţă este 1,38 faţă de nivelul minim cerut de lege de 1, iar coeficientul de lichiditate este 4,65 comparativ cu nivelul minim cerut (1).

Profitul brut estimat realizat de ING Asigurări de Viaţă în primele şase luni din 2014 se ridică la 14,89 milioane de lei, comparativ cu 5,63 milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului precedent.

47% dintre clienţii care au încheiat o pensie facultativă au ales unul dintre cele două fonduri din administrarea ING

Pe piaţa de pensii facultative, activele nete aferente fondurilor din administrarea ING au crescut cu 38% faţă de primul semestru 2013.

ING Activ şi ING Optim însumau 139.342 participanţi la finalul lunii iunie a.c., cu aproximativ 12% mai mulţi comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013 (sursa: ASF). Circa 47% dintre clienţii care au încheiat o pensie facultativă în primele şase luni din 2014 au ales unul dintre cele două fonduri din administrarea ING.

Valoarea activelor nete aferente fondurilor facultative din administrarea ING era de 446,74 milioane de lei la sfârşitul primului semestru din 2014, în creştere cu 38% faţă de acelaşi interval din 2013. Astfel, la sfârşitul lunii iunie 2014, ING deţinea pe piaţa Pilonului III o cotă cumulată, în funcţie de active, de 48,4% (sursa: ASF).

În ceea ce priveşte sumele alocate de participanţi pentru fondurile de pensii facultative oferite de ING, contribuţia medie lunară la fondul ING Activ în primele şase luni din 2014 a fost de 100 lei (plus 10% faţă de primul semestru 2013), iar la ING Optim de 110 lei (plus 9% faţă de primul semestru 2013).

De la înfiinţare (2007) şi până la finalul lunii iunie 2014, fondul ING Activ, fond din categoria celor cu grad de risc dinamic, a obţinut o performanţă anualizată de 8,98%, iar ING Optim, fond din categoria celor cu grad de risc echilibrat, a înregistrat o performanţă anualizată de 9,80% - comparativ cu media anualizată a tuturor fondurilor din piaţă de 8,34% (sursa: calcule ING/APAPR pe baza statisticilor ASF).

Marius Popescu, director general ING Asigurări de Viaţă, a declarat: "Creşterea volumului de prime brute subscrise, comparativ cu perioada similară a anului trecut, a fost susţinută şi de uşoara revenire a interesului clienţilor pentru asigurările unit-linked. Astfel, portofoliul de contracte noi de acest tip a înregistrat o majorare de aproximativ 10% în primul semestru 2014 faţă de acelaşi interval din 2013.

Totuşi, beneficiul de protecţie financiară este cel care rămâne şi în această perioadă pe prima poziţie în topul preferinţelor clienţilor. Aceştia au optat pentru un nivel mai ridicat al acoperirilor, suma asigurată medie majorându-se cu 18% pentru portofoliul realizat în 2014 comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013.

Iniţiativele strategice care au marcat primul semestru au avut drept obiectiv reducerea deficitului de protecţie financiară cu care se confruntă populaţia din România care, conform calculelor ING, era de 356 miliarde lei la finalul anului 2013.

Evoluţii calitative au fost vizibile şi la nivelul segmentului de pensii facultative în sensul sporirii atenţiei pe care oamenii o acordă economisirii pentru perioada pensionării. Astfel, se înregistrează atât o creştere a contribuţiei medii lunare alocate economisirii suplimentare pentru pensie de către participanţii noi, cât şi majorarea cu 12% a numărului de participanţi în prima jumătate a anului".

Pe segmentul de pensii administrate privat, ING avea peste 1,8 milioane de participanţi la finalul lunii iunie 2014.

Fondul de pensii administrat privat ING deţinea active nete de 6,2 miliarde lei la sfârşitul lunii iunie 2014, în creştere cu 43% faţă de nivelul înregistrat în iunie 2013. Astfel, cota de piaţă a ING Pensii la finalul primelor şase luni era de circa 37,5% (sursa: ASF) din piaţa pensiilor administrate privat.

La aceeaşi dată, ING avea 1.802.260 participanţi în Pilonul II, dintre care 97% au plătit cel puţin o contribuţie de la începutul colectării în sistem (sursa: ASF).

Contribuţia brută medie lunară la fondul de pensii administrat privat ING fost de aproximativ 95,5 lei în primul semestru 2014, în creştere cu circa 21% faţă de primul semestru 2013.

Raluca Ţintoiu, director general ING Pensii a declarat: "Fondul de pensii administrat privat de ING urmăreşte în mod activ creşterea participării sale la finanţarea economiei reale româneşti. În primele şase luni ale anului 2014 am continuat să beneficiem de oportunităţile de investiţii oferite de Bursa de Valori de la Bucureşti, susţinând cu aproape 200 de milioane lei IPO-ul Electrica şi plasamentele pentru Transelectrica şi Romgaz. Cei peste 1,8 milioane de participanţi actuali ai Fondului de pensii administrat privat ING deţin, prin intermediul participaţiilor lor, investiţii directe în marile companii listate la BVB, alături de portofoliul stabil de titluri de stat şi obligaţiuni pe care îl administrăm pentru ei".

Din mai 2008 şi până la finalul lunii iunie 2014, fondul de pensii administrat privat al ING a obţinut o performanţă anualizată de 11,97%, comparativ cu media anualizată a tuturor fondurilor din piaţă de 11,44%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Profitul realizat de aceasta societate,este strict in beneficiul actionarilor olandezi, nicidecum in cel al clientilor.

    Eu una am incheiat un contract in anul 2000, am platit prime in toti anii acestia de 9.900 lei, iar valoarea actuala de rascumparare este de 11.300 lei. Rentabilitatea anualizata este de 1%, adica mult sub inflatia medie pe ultimii 14 ani. Contracte de genul celor de la ING, in care comisionul de administrare este denominat in EUR si are o valoare fixa este JAF.

    Poti fi un client satisfacut atata timp cat ti s-au promis cai verzi pe pereti, iar ce ai primit este o rentabilitate minuscula. Cine s- mai duce pe la asiguratori de genul acesta sa le fie de mai bine decat la mine.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb